my biznes ;)

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

my biznes ;)

Nieprzeczytany post autor: rootec »

witam drodzy Traderzy :D

mniej mnie było na forum ostatnio gdyż mocno się w coś zaangażowałem,

spieszę z wyjaśnieniem o co mi chodzi ;)

"na początku było słowo..." jak mówi święta księga, czyli pojawił się pomysł,

stworzyłem biznes plan firmy, absolutnej nowości na rynku usług, przedstawiłem go kilku osobom z jakimś tam nie dużym kapitałem, wybrałem jednego z ochotników, reszcie podziękowałem i zacząłem działać, w wielkim skrócie :)

ponad tydzień rozmów ze zdecydowaną kobietą, umówiony kapitał to 14k (nie ma szału), zwrot zagwarantowany umową pożyczki i udziałem w wysokości 40% spółki z o.o.

w tym czasie, (do czasu podpisania ze mną umowy pożyczki przez inwestora, zapewniony pewnością decyzji) rozbujałem firmę praktycznie gotową do startu,

zleciłem zbudowanie serwisu www - który już działa, całej oprawy graficznej i wizerunku firmy włącznie z logo - który już mam, stworzyłem zespół ludzi gotowych do pracy - i nie są to przypadkowi ludzie, mam umówiony lokal na biuro na świetnych warunkach, stworzony plan krok po kroku skutecznego pozyskania klienta, pierwszą bazę danych klientów biznesowych zainteresowanych naszą usługą, gotową ofertę dla klienta indywidualnego i biznesowego, ustalone bardzo konkurencyjne ceny z dostawcami sprzętu, dużo by tu jeszcze wymieniać - mam po prostu wszystko, firma może zacząć funkcjonować w 24h :)

w dniu podpisania umowy ze zdecydowanym w końcu inwestorem mianowicie wczoraj - kobieta uśmiechnięta rezygnuje ze współpracy bez podania przyczyny :D haha po prostu ręce mi opadły :)
dostałą ode mnie know-how, praktycznie cały plan działania i kontakty :D poza jednym najistotniejszym całe szczęście ;)

powiem tak, wyślę po spotkaniu lub wręczę osobiście do wglądu każdej zainteresowanej osobie: biznes plan, cash flow forecast itd na mail, jestem zmotywowany podjąć współprace z każdą osobą zainteresowaną stabilnym biznesem z dużym zwrotem, warunki dla każdego indywidualnie prześlę na mail bądź wyjaśnię osobiście lub telefonicznie, miejsce działania - Poznań :)

biznes jest niesamowicie pewny (wiem wiem, nie ma pewnych inwestycji, tu jest po prostu ryzyko niepowodzenia porównywalne z zerem) i z bardzo dobrym zwrotem już od pierwszego miesiąca działania.

dołączam pozdrowienia i dzięki za uwagę :D
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
Dawiis
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: my biznes ;)

Nieprzeczytany post autor: Dawiis »

W tego typu sprawach zawsze zabezpieczasz się umową o poufności.
Skoro jesteś przekonany że biznes wypali w 100% i będzie przychodowy i potrzebujesz tylko 14K na start to dlaczego nie weźmiesz kredytu?

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Bo na tym polega idealny biznes. Straty wasze zyski nasze.. Jak sie wezmie kredyt, to cala zasada bierze w leb :mrgreen:

Mi to brzmi jak reklama brokera: ECN, egzekucja rynkowa w najwiekszych bankach, mikroskopijna prowizja, minimalny depozyt od 10$ :wink:
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

nie wezmę kredytu bo podejrzewam że mogę nie mieć nawet takiej zdolności w tej chwili, chociaż kto wie, nawet nie sprawdzałem powiem szczerze, poza tym, tak to od początku wymyśliłem i tak to ciągnę ;)
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

W takie biznesy wchodzi się z ludźmi, których się zna od lat a nie z ludźmi z ulicy. Nikt nie jest w ciemnię bity.

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

jamesfisher pisze:W takie biznesy wchodzi się z ludźmi, których się zna od lat a nie z ludźmi z ulicy. Nikt nie jest w ciemnię bity.
czas pokaże, ja oferuję bezpieczne warunki ze wskazaniem na stronę inwestującą, póki co zainteresowanie rośnie,
mam nadzieję za jakiś czas powiadomić was Drodzy Forumowicze o jakimś tam sukcesie bo wiążę z typ projektem duże nadzieje na które mam solidne podstawy ;)

Awatar użytkownika
Dawiis
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dawiis »

Dziwie się tylko, że możesz stworzyć kreatywny pomysł na biznes a nie potrafisz go sfinansować tak małą kwotą - do tego też trzeba podejść kreatywnie :) może dotacja na otwarcie działalności z UP - jest początek roku podejrzewam, że fundusze jeszcze mają i nawet więcej niż potrzebujesz :)
Pamiętaj tylko, że biznesy w których tworzysz nową usługę, produkt, markę wymagają wiele więcej pracy niż już znany produkt, brak konkurencji nie zawsze jest zaletą.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

UP, fundusze unijne, inkubatory przedsiębiorczości, koledzy, znajomi, rodzina też pewnie chętnie wejdą, skoro to takie pewne i takie kosmiczne zyski będą. Możliwości jest wiele, a ty wybierając forum wybierasz najgorszą z możliwych. No taka, k..., prawda.

Nie chcę tutaj bardziej krytykować, bo nie chodzi żeby się obrażać wzajemnie, ale naprawdę warto przemyśleć jeszcze raz swoje postępowanie.;) Bo delikatnie mówiąc, no nie zdążasz chyba właściwą drogą.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

zadziwiająco dużo złotych rad i ocen, kopalnia rozwiązań rzekł bym ;)

a może szukam wszystkimi możliwymi i wytkniętymi przez was drogami

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Może byś chociaż napisał w jakiej branży chcesz działać i na czym miałoby to ogólnie polegać bo na razie nie wiemy nic. Znam kogoś kto może sfinansować taki biznes jeśli jest rzeczywiście dobry.

ODPOWIEDZ