mniej mnie było na forum ostatnio gdyż mocno się w coś zaangażowałem,
spieszę z wyjaśnieniem o co mi chodzi

"na początku było słowo..." jak mówi święta księga, czyli pojawił się pomysł,
stworzyłem biznes plan firmy, absolutnej nowości na rynku usług, przedstawiłem go kilku osobom z jakimś tam nie dużym kapitałem, wybrałem jednego z ochotników, reszcie podziękowałem i zacząłem działać, w wielkim skrócie

ponad tydzień rozmów ze zdecydowaną kobietą, umówiony kapitał to 14k (nie ma szału), zwrot zagwarantowany umową pożyczki i udziałem w wysokości 40% spółki z o.o.
w tym czasie, (do czasu podpisania ze mną umowy pożyczki przez inwestora, zapewniony pewnością decyzji) rozbujałem firmę praktycznie gotową do startu,
zleciłem zbudowanie serwisu www - który już działa, całej oprawy graficznej i wizerunku firmy włącznie z logo - który już mam, stworzyłem zespół ludzi gotowych do pracy - i nie są to przypadkowi ludzie, mam umówiony lokal na biuro na świetnych warunkach, stworzony plan krok po kroku skutecznego pozyskania klienta, pierwszą bazę danych klientów biznesowych zainteresowanych naszą usługą, gotową ofertę dla klienta indywidualnego i biznesowego, ustalone bardzo konkurencyjne ceny z dostawcami sprzętu, dużo by tu jeszcze wymieniać - mam po prostu wszystko, firma może zacząć funkcjonować w 24h

w dniu podpisania umowy ze zdecydowanym w końcu inwestorem mianowicie wczoraj - kobieta uśmiechnięta rezygnuje ze współpracy bez podania przyczyny

dostałą ode mnie know-how, praktycznie cały plan działania i kontakty

powiem tak, wyślę po spotkaniu lub wręczę osobiście do wglądu każdej zainteresowanej osobie: biznes plan, cash flow forecast itd na mail, jestem zmotywowany podjąć współprace z każdą osobą zainteresowaną stabilnym biznesem z dużym zwrotem, warunki dla każdego indywidualnie prześlę na mail bądź wyjaśnię osobiście lub telefonicznie, miejsce działania - Poznań

biznes jest niesamowicie pewny (wiem wiem, nie ma pewnych inwestycji, tu jest po prostu ryzyko niepowodzenia porównywalne z zerem) i z bardzo dobrym zwrotem już od pierwszego miesiąca działania.
dołączam pozdrowienia i dzięki za uwagę