Zassałem demo tam dostępne, pobawiłem się kilka minut i jestem pod wrażeniem. Hura! Rośnie konkurencja dla MT

Na szybko kilka właściwości platformy:
- program w kilku wersjach: .Net (tą sprawdzałem), pocket, mobile, java
- interfejs a'la Visual Studio. Całkiem niezły.
- bardzo przyjemne wykresy. TF dowolny, w tym również ticki. Chce ktoś bary składające się powiedzmy z 77 ticków? Proszę bardzo - 2 kliknięcia.
- "visual trading" Umożliwia np. ustawienie SL i TP poprzez przesuwanie linii na wykresie.
- możliwe jest pisanie skryptów, wskaźników i strategi w czymś co zwie się ProTrader Language. Ale .... ale nie tylko .... I tu będzie chyba najlepsze

Otóż toto ustrojstwo obsługuje również: MQL'a (w wersji 2 i 4) oraz EasyLanguage (bardzo rozpowszechniony "język" wykorzystywany przez TradeStation). Można więc używać wskaźników i strategii z MT4
- no i oczywiście debugger i tester.
Tyle na szybko - polecam "pomęczenie" produktu ukraińskich programistów. Żeby nie było tak różowo to są pewne minusy:
- nie wiem do jakich brokerów można się podłączyć. Na stronie wspominają, że mają integrację z kilkoma brokerami ECN (np. Currenex, HotSpotFX). Być może wystarczy podanie odpowiednich parametrów w oknie logowania, niestety nie posiadam takowych. Być może któryś z forumowiczów mógłby to sprawdzić.
- mam pewne problemy w narzędziu PTL Builder (służy do budowania,testowania strategii, wskaźników) - ale być może dlatego, że nie umiem się nim posługiwać