ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Odświeżę temat - wiele się od tamtego czasu wydarzyło. Sporo nowych usprawnień, powstał Muliterminal :)

Zachęcam do testowania i jak ktoś może mi powiedzieć, czy na real MBTrading poprawnie się loguje, bo ja na demo nie mogę np. składać zleceń i nie wczytuje informacji o koncie.
Tak samo IB, tu w ogólne nie chce mnie zalogować na real. O demo nie wspomnę :) Jakby ktoś mógł przetestować to będę bardzo wdzięczny :)

A poza tym świetna platforma.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Też ją znów zainstalowałem przedwczoraj. Dużo się pozmieniało. Mają też wsparcie dla HotSpotFX. Nie testowałem jej narazie. Jak do czegoś dojdę to napiszę ale prezentuje się godnie ;)

Z tego co pamiętam to ProTrader miał tylko dostęp do demo serwerów PFSoft i chyba do jeszcze jakiegoś być może GAIN lub forex.com, podobnie jak NinjaTrader :/

Trzeba by napisać do nich o informację co zrobić by mieć dostęp do konta demo innych brokerów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ależ to już jest :)

http://pfsoft.com/new/en/trader/MultiSt ... tiStation/
tam piszą, że konta demo u brokerów ECN jak najbardziej można podłączyć. Są instrukcje nawet. Problem w tym, że nie działa :D

Po Świętach się tym będę dalej zajmował. Pozdrawiam i wesołych :)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

PT MultiStation: MBT konto real. Loguje się, ale ma tendencje do wieszania się przy wykresach, jeśli chce się pobrać dane z dłuższego okresu. Mi działa tylko historia by tick i M5. Być może to związane jest z ustawieniami : można skonfigurować jakieś adresy IP dla pobierania historii z MBT - oraz "history password" (jest puste) ale nie wiem o co chodzi... Ogólnie w MBT historia notowań to osobny temat, w MBT Navigatorze zdaje się że takowej brak (chyba że się mylę?).
Działa Level II, Times & Sales, orderów nie mogłem przetestować.

Natomiast no koncie demo MBT ordery nie działają - błąd "invalid time force" - historia podobnie, wiesza się lub nie działa.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dziękuję, że Ci się chciało :)

To potwierdza moje obserwacje, też mam taki błąd przy demo.

Co do IB real to może coś źle robię, ale wyrzuca wyjątek przy logowaniu, treść podam w najbliższym czasie, bo teraz na chwilę tylko jestem.

Dzięki :)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

forexone.ch

Witam.

Forexone ma ProTradera. Trzeba potestować ;)

http://www.forexone.ch/TradeMonster.10.0.html

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Wygląda na Market Makera. Odpada z kręgu zainteresowań.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Po aktualizacji, która wprowadza całkiem ciekawe rzeczy system pada. Czyli program nie chce pracować. Ktoś ma podobnie? Dodam, że usiłuję się połączyć z MBTrading.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:Natomiast no koncie demo MBT ordery nie działają - błąd "invalid time force" - historia podobnie, wiesza się lub nie działa.
Witam.

Dzisiaj trochę usiadłem nad ProTraderem i podłaczyłem go do MBT (demo). Ordery na demo wchodzą, tylko trzeba ustawić "time force".

Robimy tak:

1. W Menu wybierz "Add Panel"
2. Następnie wybierz "Order entry".
3. Pojawi Ci się okno "Order entry". W tym oknie zmień "Route" na Demo.
4. Teraz ponownie w "Route" zmień na MBTX
5. Teraz wybierz w "Time in force" GTC

Teraz można złożyć zlecenie. Jest tam jeszcze opcja ITC ale nie wiem w sumie do czego służy jedna i druga. Jeśli ktoś wie to proszę o rozjaśnienie sprawy ;)

Program jest jeszcze w wersji beta i trochę się wiesza ale naprawdę robi bardzo duże i dobre wrażenie. Wyczekuję cierpliwie wersji oficjalnej :D

Teraz potestuje siobie indyki i EA napisane w MT4. Może coś z tego wyjdzie bo narazie nie mam ochoty się uczyć PTL.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

MaRCHeW - dzięki bardzo, pisałem już do supportu i tam starali się mi pomóc, ale ostatnia aktualizacja tego programu popsuła go zupełnie :D Teraz zawiesza się przy uruchamianiu :)
Jak wrócę z przymusowego urlopu to zajmę się tym bardziej :)

ODPOWIEDZ