Co o tym myślicie?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
ku8ek
Gaduła
Gaduła

Co o tym myślicie?

Nieprzeczytany post autor: ku8ek »

Parę dni temu jeden nowy gość na forum otworzył jurnal, w którym reklamował swój system z 99% trafnością wejść...który chciał spylić za jak rzucił: 1mln EUR, były w poście linki do YT z filmikami, a tam link do profilu na GoldenLine, gdzie można było również znaleźć dziennik wejść systemu...i to , że ma SL 120p (którego nie używa) i TP chyba 20 (też nie używa),teraz już nie można znależć pierwszych wpisów w tym dzienniku gdzie to było podane...
w każdym razie temat u nas miał być przeniesiony do reklam...posypało się parę śmiesznych komentarzy...na końcu ktoś zaproponował pomysł żeby wrzucić do humoru ja się zgodziłem i swoje parę groszy poszydziłem,ale szczerze powiem, że nawet nie przejrzałem wtedy tych linków.
Ostatecznie autor poprosił o zamknięcie wątku, który trafił do kosza.
Chyba tego samego dnia w wątku
http://forex-nawigator.biz/forum/argument-t22125.html
dorzuciłem swoje parę groszy z sarkazmem odnoszącym się do wyżej opisanego systemu(gościa) i dałem link do wątku, który był już w koszu. Po moim poście jeden z forumowiczów odniósł się, że on też krytykował ten jurnal ale nie ma nic do samego systemu...bo może koleś rzeczywiście jest taki dobry, że przy takim RR daje rade, ale zaznaczył, że był wśród krytykujących ze względu na formę w jakiej ten koleś, system i samego siebie prezentuje na G.Line i tutaj.
UNWHI, bo taki nick miał ten kolo od systemu, zauważył ten wątek i odniósł się do mojego postu...że nie sprawdziłem a oceniam..ale też naskoczył na tego forumowicza co napisał po mnie, po czym było parę postów pomiędzy nimi, kończących się ze strony UNWHI czymś w stylu:
to daj adres to tam przyjadę i ci udowodnię...chyba się nie boisz.....bądź "sławianinem" (cokolwiek to znaczy) i miej jaja...itp .
Następnie nie wiem czy mod, czy on sam poprosił o skasowanie tych postów. Następnie znikły posty forumowicza uwikłanego w tą sprzeczkę( chyba dlatego, że bez postów UNWHI dyskusja była bez sensu) nie wiem ale ostatecznie został mój post z linkiem do tego jurnala, który zniknął z kosza po 24h.
Od tamtego czasu, pojawiły się nowe filmy na YT w profilu tego gościa, obejrzałem , poczytałem co on pisze w tym pseudo dzienniku na G.Line...i już sam nie wiem co o tym myśleć.
Teraz temat tych filmików był poruszony w tym wątku
http://forex-nawigator.biz/forum/ciekaw ... ml#p525193
więc postanowiłem otworzyć tu temat i zobaczyć co reszta o tym sądzi...
...dalej w to nie wierzą...ale spokoju też mi to nie daje...zbyt mało doświadczony jestem żeby to rozgryźć
zwracam honor UNWHI bo rzeczywiście się nie zapoznałem a krytykowałem...
ale w mojej opinii śmierdzi to dalej...może sam UNWHI się na spokojnie wypowie...
z tych filmów nie wygląda to na system, w którym SL jest MC jak np w przypadku "Filipa" z konkursu bossy-
https://www.youtube.com/watch?v=pX7iH5iGFHY
wygląda na to, że ten wskaznik którym się posługuje jest taki doskonały lub ma tak doskonałe ustawienia...btw nie wiem co to za wskaźnik
czy może to wszystko jest sednem tego co trafnie napisał forumowicz "venom inside you" w tym wątku
http://forex-nawigator.biz/forum/uniwer ... 6-100.html
tam akurat odnosząc się do argumentów szkolących, pokazujących swoje wejścia......
Nie wiem, co Wy sądzicie?

green7
Maniak
Maniak

Re: Co o tym myślicie?

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Ja myślę, że trzeba było kupować wskaźnik po pierwszym filmiku na YT. Wtedy kosztował tylko 1 mln EUR teraz już 3 :)

A tak serio: po tych filmikach nie sposób ocenić wskaźnika. Nie wiemy na jakiej podstawie działa, czy np. nie używa jakiś zewnętrznych danych i dzięki temu nie "zna" przyszłości, albo czy np. wskaźnik nie został mocno przeoptymalizowany do danych historycznych i nie ma zupełnie wartości prognostycznej .

Filmy robione są na backteserze mt4, można sobie wygenerować taki filmik dowolnie genialnie trafiający wszelkie dołki i górki.
Oczywiście nie mówię, że tak jest w tym wypadku: jednak dla mnie same te filmiki bez choćby informacji o co ogólnie kaman są niewiele warte.

Zresztą jeśli wskaźnik jest taki dobry to czyż zamiast filmików nie bardziej wiarygodne i przekonujące byłoby konto real podpięty pod myfxbook ? Czy autor wskaźnika udostępnia takowe ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

Dla mnie sytuacja jest dość komiczna.
Przychodzi gość żeby sprzedać system za 1 mln euro i jedyne co ma to filmiki na YT.

Jeżeli nawet ma taki system (nie wnikam , bo mnie to nie interesuje) powinien bardziej się przyłożyć , bo to co/w jaki sposób zostało zaprezentowane może świadczyć o tym że robi sobie "jaja" .

ku8ek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ku8ek »

green7 pisze:Ja myślę, że trzeba było kupować wskaźnik po pierwszym filmiku na YT. Wtedy kosztował tylko 1 mln EUR teraz już 3 :)
kurczeee to już mi nie starczy :(
green7 pisze:A tak serio: po tych filmikach nie sposób ocenić wskaźnika. Nie wiemy na jakiej podstawie działa, czy np. nie używa jakiś zewnętrznych danych i dzięki temu nie "zna" przyszłości, albo czy np. wskaźnik nie został mocno przeoptymalizowany do danych historycznych i nie ma zupełnie wartości prognostycznej .

Filmy robione są na backteserze mt4, można sobie wygenerować taki filmik dowolnie genialnie trafiający wszelkie dołki i górki.
Oczywiście nie mówię, że tak jest w tym wypadku: jednak dla mnie same te filmiki bez choćby informacji o co ogólnie kaman są niewiele warte.
Właśnie liczyłem na m.in. twoją wypowiedz jako, że z programowania jestem total zielony a backtestów też nigdy robiłem...
green7 pisze: Zresztą jeśli wskaźnik jest taki dobry to czyż zamiast filmików nie bardziej wiarygodne i przekonujące byłoby konto real podpięty pod myfxbook ? Czy autor wskaźnika udostępnia takowe ?
konta podpiętego nie widziałem....nie wiem czy on jest też autorem wskaźnika :?:
mdmainside pisze:Dla mnie sytuacja jest dość komiczna.
Przychodzi gość żeby sprzedać system za 1 mln euro i jedyne co ma to filmiki na YT.

Jeżeli nawet ma taki system (nie wnikam , bo mnie to nie interesuje) powinien bardziej się przyłożyć , bo to co/w jaki sposób zostało zaprezentowane może świadczyć o tym że robi sobie "jaja" .
komiczna, racja...
zastanawiałem się co to za wskaźnik i jak go ustawił...ale nie pomyślałem, że on mógł go ewentualnie sam napisać, lub, że po prostu napisać pod historię

uhnwi
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: uhnwi »

No tak .... Wy macie do mnie pytania a Ja do Was:
- skoro 1-3 mln to za duzo to ile ?
- skoro 500 zl to cena warta naciągacza to ile ?
- udostepnic za free ? Nawet nie zdajecie sobie sprawy co by sie stało z rynkiem (gielda, forex) jak by tak wszyscy zaczeliby zarabiać !
- na pytanie : skoro system jest profitowy i to holy grall to po co sprzedaje ? Uwazam ze jest to pytanie idiotyczne.
- co do kodu i silnika to nic niemoge powiedziec bo pełno tutaj cwanych programistów i szybko skopiują pomysł
- ku8ek .... przeprosiny przyjete
- pisanie ze to scamm, ze ustawiony jest pod tester etc uwazam za niesmaczne i nie na miejscu ...... ale oczywiscie macie prawo tak pisać

ksiadz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ksiadz »

Chyba Panowie mamy pozdrowienia, lewy dolny róg

https://www.youtube.com/watch?v=YwSPayBQYUw

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Niestety ale na tym forum nikt nie da tobie tyle za ten wskaźnik, powód jest prosty nikt tu tyle wolnych środków nie ma ;)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

uhnwi pisze:No tak .... Wy macie do mnie pytania a Ja do Was:
- skoro 1-3 mln to za duzo to ile ?
- skoro 500 zl to cena warta naciągacza to ile ?
Ile ? A cholera wie. Ale wiem na pewno, że nie znajdziesz nikogo kto da taką cenę za coś czego wyniki pokazujesz tylko na filmikach.
Podepnij pod konto real i pokaż wyniki: to jest już dla inwestorów jakiś konkret.
uhnwi pisze:- udostepnic za free ? Nawet nie zdajecie sobie sprawy co by sie stało z rynkiem (gielda, forex) jak by tak wszyscy zaczeliby zarabiać !
Tym bym się naprawdę nie przejmował. Nic by się nie stało, jeśli wszyscy zaczęli by używać jakiejś metody to po prostu przestałaby ona działać.
Więc zastanów się czy warto sprzedawać - nie lepiej samemu kosić miliony ? :)
uhnwi pisze:- na pytanie : skoro system jest profitowy i to holy grall to po co sprzedaje ? Uwazam ze jest to pytanie idiotyczne.
No to pytanie pojawia się zawsze :) I wcale nie jest takie idiotyczne.
uhnwi pisze:
- co do kodu i silnika to nic niemoge powiedziec bo pełno tutaj cwanych programistów i szybko skopiują pomysł
- pisanie ze to scamm, ze ustawiony jest pod tester etc uwazam za niesmaczne i nie na miejscu ...... ale oczywiscie macie prawo tak pisać
A dlaczego niesmaczne ? Nikt nie wie co tam kombinujesz. Mogłeś zwyczajnie przeoptymalizować wskaźnik i super działa ale tylko na historii. Możliwości jest tu sporo.
Wig20 jutro zamknie się powyżej czy poniżej kursu dzisiejszego ? Co pokazuje Twój wskaźnik ? :)
Green
Obrazek
Obrazek

uhnwi
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: uhnwi »

green7 pisze:Wig20 jutro zamknie się powyżej czy poniżej kursu dzisiejszego ? Co pokazuje Twój wskaźnik ? :)
Az tak daleko nie wybiegam w przyszłość, troche przesadzasz. Jak widzisz TF jest na H4 wiec "wiem" do przodu owe 240 minut ale zeby wiedziec juz zamkniecie przed otwarciem ?

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Nie miałem czasu tu zajrzeć, a potem już dyskusji nie było. Ja ją zgłosiłem do skasowania. Nie dlatego, że się boję, bo do tego mi daleko. Jakby kolega chciał to może przyjechać do gdyni chylonii zrobić ze mną porządek. Tylko, że mordobicie niczego nie dowiedzie i raczej jest prymitywnym sposobem udowadniania racji. Zwłaszcza, że chodzi o wyniki systemu. A te jak to już zostało zauważone mogą być jedynie pokazane poprzez realny rachunek udostępniony do wglądu. Screeny czy wideo to każdy sobie może zrobić. Oczywiście zwrócę honor jak zobaczę jak worek pipsami się zapełnia ! ;) Wystarczy z aktualnym czasem wklepywać transakcje w journal podobnie jak to wielu kolegów z powodzeniem na tym forum robiło i część dalej robi. Pozdrawiam i EOT

ODPOWIEDZ