Uniwersytet Spekulacji - inwestuj z najlepszymi

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Re: Uniwersytet Spekulacji - inwestuj z najlepszymi

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Songo89K pisze:
VinciPro pisze:Wszystko ładnie pięknie, ale jedno pytanie z mojej strony. Czemu mam to robić?
Mówisz że 1.000 zł to jest nie dużo...to jaki problem otworzyć rachunek,podpiąć myfxbook,i mieć spokój w dzienniku?
Chodzi mi po głowie taka myśl...że z Tobą może być podobnie jak z Sebą U...nie ważne czy zarabia...nie ważne co o nim mówią...ale ważne żeby mówili.

EDIT:
Sprawdziłem to co pisałeś:
" Co do moich kompetencji ... to, co regularnie publikuję."
Mam nadzieje że nie chodzi tutaj o te strzałeczki? bez jaj...
:mrgreen: samo sedno :564:

venom inside you

Nieprzeczytany post autor: venom inside you »

Tak sobie czytam to forum, przeglądam i widze jak łatwo można ludzmi manipulować : )

Otwieramy rachunek demonstracyjny, najlepiej pare takich rachunków.
Otwieramy na każdym z osobna przeciwstawne pozycje i pokazujemy tylko te trafne.
Siedzimy cały dzien, otwierając wiele pozycji, po czym na wykres przeciągamy zarobione, nie pokazując historii rachunku by nie były widoczne te stratne.
Silnie moderujemy strone od negatywnych wypowiedzi bądz trudnych pytań.
Obiecujemy paru krzykaczom bonus, prywizje, przecene usług które oferujemy w zamian za pozytywne komentarze.
Czekamy na ucznia ktory jakims cudem zacznie zarabiać, by o jego konto promować szkolenia.

Ja nie umiem zarabiać choć jakieś minimalne pojęcie posiadam i tu moje pytanie.
Czy moge zacząc już szkolić ? czy najpierw musze poświecić rok czasu na traceniu pieniedzy na conajmniej 20 systemach, by moc pozniej twierdzić że potrafie dopasować system do laika jak i bardziej zaawansowanego.

Dostałem też od znajomego w prezencie książke ' forex dla bystrzaków', czy szkolenia dla początkujących mogły by się sprowadzać do czytania jej przez skypa uczniom ? to będzie pare godzin czytania.

Wydaje mi się że kwestia marketingu jest dość prosta, spreparowanie wykresu nie staniowi wiekszych problemów a znajomi chętnie by mi pomogli z opiniami na temat szkoleń

czy jestem gotowy ?

śmieszna sprawa co, sorry że OT robie, ale jakoś tak przeglądając Twój dziennik, Twoja strone i to co pokazujesz / oferujesz to otworzyło mi oczy na poziom tych wszystkich szkoleń. Wszedzie obiecanki i zero konkretów.
Tak samo te Twoje analizy co masz na stronie, pokazujesz jakieś poziomy, skupiasz się na opisywaniu dalekiej historii i tego co już było i widać ( no dlatego o tym piszesz bo to widać ), a nie widze byś zajmował pozycje zgodnie z tymi analizami, tyle by pozycja była na realu bo na demo tak jak pisałem wczesniej otwierasz w 2 strony i wybierasz dobra pod publike, stratnych pieniedzy nie szkoda no bo to demo.

i wiem że biznes to biznes, ale normalni ludzie w taki sposób widzą kwestie szkoleń i dzięki takim akcją bardziej mnie zniechęcasz a jezeli zachęcasz a szkoda, bo chciałem zainwestować w jakieś szkolenie.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

venom inside you pisze:Tak sobie czytam to forum, przeglądam i widze jak łatwo można ludzmi manipulować : )

Otwieramy na każdym z osobna przeciwstawne pozycje i pokazujemy tylko te trafne.
Siedzimy cały dzien, otwierając wiele pozycji, po czym na wykres przeciągamy zarobione, nie pokazując historii rachunku by nie były widoczne te stratne.
.
Przedstawiłeś skomplikowany zabieg...Prosty zabieg jest taki...otwieramy demo...robimy jakąkolwiek transakcje..wrzucamy na wykres i przestawiamy strzałeczki tam gdzie Nam się podoba...żeby nie robić podejrzeń nie umieszczamy ich na samym szczycie czy dołku.
Takie rzeczy może zrobić nawet człowiek nie mający pojęcia praktycznego o fx...Do tego przeczytać pare journali w jaki sposób doświadczony trader opisuje takie zagrania- i proszę,Guru FX do usług.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

A ja mam pytanie z innej beczki,

Co sie stało z systemem ktory podłączyliście pod myfxbook? wyglądało ambitnie mimo że na demo ale pomysł umarł chociaż według myfxbooka ktoś na to konto zagląda tylko nie zawiera transakcji

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

venom inside you fx daje zarabiać nie tylko traderom :) masz już wszystkie umiejętności potrzebne by zostać szkoleniowcem :) Wykresy spreparujesz, koledzy komentarze wystawią, w sumie to spokojnie sam możesz sobie je wystawić, bo po co sobie opinię szargać wśród znajomych :D Tak sobie nawet o pipsometrze pomyślałem może on by nieścisłości rozwiązywał ale to zaś paint by do roboty ruszał :D VinciPro nie Ty nic nie musisz pokazywać, udowadniać pod warunkiem że nie będziesz szkolił, dla siebie możesz być nawet miszczem tysiąca i jeden demo.

Osoba która nie potrafi zarabiać jest osobą nie kompetentną, a takie nie powinny szkolić!

Korzystałeś z usług takiej osoby i co zarabiałeś? Nauczyłeś się tylko tyle że ze szkoleń jest kasa. Ty może i nie płaciłeś pełnej stawki szkolenia :) ale i tak byłeś w plecy
przed("-"), w trakcie("-","-"), po("-") teraz to nie wiem ale chyba nic się nie zmieniło, bo Ty nic nie musisz.

Osoba która zarabia i chce szkolić (bo może tak być, ale musi mieć "SYSTEM" a nie wizje, ch..je muje dzikie węże )
nie wstydzi się swoich wyników i gra w realu razem z kursantami, wiesz dlaczego?
A choć by po to żeby kursant wiedział że taki szkolący podejmuje również ryzyko i dba On przede wszystkim o pieniądze na swoim depo a taki kursancik jest tylko dodatkiem.

A tak w ogóle to te wszystkie osoby korzystające z usług oszustów są same sobie winne, głupota kosztuje.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Wydaje mi sie ze taki vinci oferuje szkolenia tylko po to zeby wkoncu zaczac zarabiac na FX. nie zarobil nic na rynku to moze na szkoleniach zarobi.
Vinci poswiecil duzo czasu na fx. Glupio tak teraz to wszystko rzucic ze strata. Moznaby sprobowac odbic sie tylko trzeba zmienic kierunek i zamiast grac na FX to zaczac szkolic.

ponawiam pytanie co z waszym live demo? to juz nawet na demo nie gracie?
http://www.myfxbook.com/members/daytrad ... gia/388968

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Songo89K pisze:
venom inside you pisze:Tak sobie czytam to forum, przeglądam i widze jak łatwo można ludzmi manipulować : )

.
Przedstawiłeś skomplikowany zabieg...Prosty zabieg jest taki...otwieramy demo...robimy jakąkolwiek transakcje..wrzucamy na wykres i przestawiamy strzałeczki tam gdzie Nam się podoba...żeby nie robić podejrzeń nie umieszczamy ich na samym szczycie czy dołku.
Takie rzeczy może zrobić nawet człowiek nie mający pojęcia praktycznego o fx...Do tego przeczytać pare journali w jaki sposób doświadczony trader opisuje takie zagrania- i proszę,Guru FX do usług.

Mam jeszcze pewną uwagę, co do tego zabiegu : myślę, że rysunek mówi nam więcej niż tysiąc słów.

Obrazek

Nie jestem Twoim wrogiem, ale bardzo nie lubię jak ktoś robi ludzi w konia. Zamieszczam to ku przestrodze innych osób.

PS. Mam jeszcze do Ciebie pewne pytanie : co to są te niebieskie pola, które tak ochoczo rysujesz na wykresach ? Bo na pewno nie strefy SD. Mam nadzieje, że to nie jest szpan, bo patrząc na Twoje zagrania - nie widzę w nich jakiegoś głębszego sensu.

Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2012, 00:57 przez tyler_durden, łącznie zmieniany 1 raz.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

tyler_durden pisze:Mam jeszcze pewną uwagę, co do tego zabiegu : myślę, że rysunek mówi nam więcej niż tysiąc słów.
Ja też niedokładnie przestawiłem?

Obrazek
co to są te niebieskie pola ?
Nie widzę pól, widzę kreski. To poziom TP. Czerwone oznaczają poziom SL. Taka uroda MT4.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

No ciekawe ciekawe, szkoda, że transakcję nanosiłem bezpośrednio z historii :) Co Ci się w tej strzałeczce nie podoba?
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

strzalka wypada chyba na SL ? Uniwersytet... :D pana kleksa :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Zablokowany