Dobry broker do inwestowania w ropę

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
makleros
Uczestnik
Uczestnik

Dobry broker do inwestowania w ropę

Nieprzeczytany post autor: makleros »

Witam,
szukam bezpiecznego brokera do inwestowania głównie w ropę. Gram w demo plus500 od miesiąca i chciałbym spróbować coś na prawdę zainwestować. Kwota do 500zł. O plus500 czytałem wiele negatywnych opinii więc nie zaryzykuje wpłacenia tam pieniędzy.
Próbowałem też Trading212 ale tam nie można mieć jednocześnie otwartych pozycji na "kup" i "sprzedaj" a także wielu pozycji tylko np. na "kup" co jest dużym minusem jak dla mnie.
Sprawdziłem też hotForex ale tam spread jest 0.08 na ropie - trochę za wysoko ;/

Co mi doradzicie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dobry broker do inwestowania w ropę

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Z taką kwotą to nie poszalejesz niestety. U większości brokerów z 500 PLN nie łapiesz się do otwarcia konta, a potem do otwarcia pozycji na ropie więc na Twoim miejscu bym nie wybrzydzał ;). 8 pips przy takim depozycie to nie tragedia a raczej standard.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Andrzej1884
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Andrzej1884 »

Witam,

ja z podobnym pytaniem, na codzień nie bawię się forex ale jako, że ropa na pewno zyska;)

gotówki zainwestować chciałbym troszkę więcej 2-3 tys. ale zależy mi na lotach 0,01, żeby nie stracic kasy gdy spadnie np. 10-20 %

jakieś propozycje takiego brokera?

Dzięki:)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Andrzej1884 pisze:Witam,

ja z podobnym pytaniem, na codzień nie bawię się forex ale jako, że ropa na pewno zyska;)

gotówki zainwestować chciałbym troszkę więcej 2-3 tys. ale zależy mi na lotach 0,01, żeby nie stracic kasy gdy spadnie np. 10-20 %

jakieś propozycje takiego brokera?

Dzięki:)
xtb

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

JAREK67 pisze: xtb
XTB to akurat słaby wybór bo na ropie ma ujemne swapy. Szukaj brokera z zerowym swapem - noble, go4x.
Aczkolwiek z polecaniem tych brokerów to w obecnej sytuacji raczej się wstrzymuję (noble wstrzymało na jeden dzień cały system i chyba nadal nie uruchomiło handlu na CHF, tms - nie wiadomo jak się skończą "korekty").
Green
Obrazek
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

green7 pisze:
JAREK67 pisze: xtb
XTB to akurat słaby wybór bo na ropie ma ujemne swapy. Szukaj brokera z zerowym swapem - noble, go4x.
Aczkolwiek z polecaniem tych brokerów to w obecnej sytuacji raczej się wstrzymuję (noble wstrzymało na jeden dzień cały system i chyba nadal nie uruchomiło handlu na CHF, tms - nie wiadomo jak się skończą "korekty").
Kolega szuka od 0.01

Andrzej1884
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Andrzej1884 »

tak szukam 0.01

ok sprawdzę te xtb, choć po tym co napisaliście odnośnie blokowania notowań to zastanawiam się czy to w ogóle ma sens, bo grając "takim pieniądzem" na lot 0.01 to raczej jasne, że liczę na powiedzmy 100% w górę (oczywiscie długoterminowo) niż wachania typu 2-3%

a jaka mam gwarancę ze nie zablokują notowań ropy u wybranego brokera jak kurs będzie szalał... na franku wystarczyło coś tam kolo 25% tylko...

możecie napisać co się stało gdy broker "wstrzymał system" albo "jeszcze nie uruchomił handlu na CHF" - czy to oznacza zamkniecie pozycji w momencie podjecia przez brokera takiej decyzji?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

JAREK67 pisze: Kolega szuka od 0.01
No i w Go4x ma 0.01, w noble ciut więcej 0.05.
Green
Obrazek
Obrazek

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

Sprawdz sobie Swissquote, tez szukam broka do ropy z małymi pozycjami i rolowaniem kontraktów.
Ci pozwalaja na handel od 1 baryłki , lewar 1:30, brak wygasania kontraktu (cash), ale na platformie Advanced Trader, na Mt4 niestety 0,1 lota min ( lot-1000 baryłek).

Jednak takze stracili ostatnio na franku, wiec trzeba rozeznac sprawe jak wyglada u nich teraz stabilnosc i plynnosc finansowa.

http://www.swissquote.ch/sqw-static/for ... dities.jsp

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Andrzej1884 pisze:Witam,
Możesz zdradzić informację kiedy zyska? :) Bo wydaje mi się, że zyska wtedy kiedy większość oraz Ty stracisz swoje 500 PLN ;)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

ODPOWIEDZ