Dobry broker do inwestowania w ropę
Dobry broker do inwestowania w ropę
Witam,
szukam bezpiecznego brokera do inwestowania głównie w ropę. Gram w demo plus500 od miesiąca i chciałbym spróbować coś na prawdę zainwestować. Kwota do 500zł. O plus500 czytałem wiele negatywnych opinii więc nie zaryzykuje wpłacenia tam pieniędzy.
Próbowałem też Trading212 ale tam nie można mieć jednocześnie otwartych pozycji na "kup" i "sprzedaj" a także wielu pozycji tylko np. na "kup" co jest dużym minusem jak dla mnie.
Sprawdziłem też hotForex ale tam spread jest 0.08 na ropie - trochę za wysoko ;/
Co mi doradzicie?

szukam bezpiecznego brokera do inwestowania głównie w ropę. Gram w demo plus500 od miesiąca i chciałbym spróbować coś na prawdę zainwestować. Kwota do 500zł. O plus500 czytałem wiele negatywnych opinii więc nie zaryzykuje wpłacenia tam pieniędzy.
Próbowałem też Trading212 ale tam nie można mieć jednocześnie otwartych pozycji na "kup" i "sprzedaj" a także wielu pozycji tylko np. na "kup" co jest dużym minusem jak dla mnie.
Sprawdziłem też hotForex ale tam spread jest 0.08 na ropie - trochę za wysoko ;/
Co mi doradzicie?
Re: Dobry broker do inwestowania w ropę
Z taką kwotą to nie poszalejesz niestety. U większości brokerów z 500 PLN nie łapiesz się do otwarcia konta, a potem do otwarcia pozycji na ropie więc na Twoim miejscu bym nie wybrzydzał  . 8 pips przy takim depozycie to nie tragedia a raczej standard.
. 8 pips przy takim depozycie to nie tragedia a raczej standard.

. 8 pips przy takim depozycie to nie tragedia a raczej standard.
. 8 pips przy takim depozycie to nie tragedia a raczej standard.ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- 

Andrzej1884
- Uczestnik 
Witam, 
ja z podobnym pytaniem, na codzień nie bawię się forex ale jako, że ropa na pewno zyska;)
gotówki zainwestować chciałbym troszkę więcej 2-3 tys. ale zależy mi na lotach 0,01, żeby nie stracic kasy gdy spadnie np. 10-20 %
jakieś propozycje takiego brokera?
Dzięki:)

ja z podobnym pytaniem, na codzień nie bawię się forex ale jako, że ropa na pewno zyska;)
gotówki zainwestować chciałbym troszkę więcej 2-3 tys. ale zależy mi na lotach 0,01, żeby nie stracic kasy gdy spadnie np. 10-20 %
xtbAndrzej1884 pisze:Witam,
XTB to akurat słaby wybór bo na ropie ma ujemne swapy. Szukaj brokera z zerowym swapem - noble, go4x.JAREK67 pisze: xtb
Aczkolwiek z polecaniem tych brokerów to w obecnej sytuacji raczej się wstrzymuję (noble wstrzymało na jeden dzień cały system i chyba nadal nie uruchomiło handlu na CHF, tms - nie wiadomo jak się skończą "korekty").
Kolega szuka od 0.01green7 pisze:XTB to akurat słaby wybór bo na ropie ma ujemne swapy. Szukaj brokera z zerowym swapem - noble, go4x.JAREK67 pisze: xtb
Aczkolwiek z polecaniem tych brokerów to w obecnej sytuacji raczej się wstrzymuję (noble wstrzymało na jeden dzień cały system i chyba nadal nie uruchomiło handlu na CHF, tms - nie wiadomo jak się skończą "korekty").
- 

Andrzej1884
- Uczestnik 
tak szukam 0.01
ok sprawdzę te xtb, choć po tym co napisaliście odnośnie blokowania notowań to zastanawiam się czy to w ogóle ma sens, bo grając "takim pieniądzem" na lot 0.01 to raczej jasne, że liczę na powiedzmy 100% w górę (oczywiscie długoterminowo) niż wachania typu 2-3%
a jaka mam gwarancę ze nie zablokują notowań ropy u wybranego brokera jak kurs będzie szalał... na franku wystarczyło coś tam kolo 25% tylko...
możecie napisać co się stało gdy broker "wstrzymał system" albo "jeszcze nie uruchomił handlu na CHF" - czy to oznacza zamkniecie pozycji w momencie podjecia przez brokera takiej decyzji?

ok sprawdzę te xtb, choć po tym co napisaliście odnośnie blokowania notowań to zastanawiam się czy to w ogóle ma sens, bo grając "takim pieniądzem" na lot 0.01 to raczej jasne, że liczę na powiedzmy 100% w górę (oczywiscie długoterminowo) niż wachania typu 2-3%
a jaka mam gwarancę ze nie zablokują notowań ropy u wybranego brokera jak kurs będzie szalał... na franku wystarczyło coś tam kolo 25% tylko...
możecie napisać co się stało gdy broker "wstrzymał system" albo "jeszcze nie uruchomił handlu na CHF" - czy to oznacza zamkniecie pozycji w momencie podjecia przez brokera takiej decyzji?
No i w Go4x ma 0.01, w noble ciut więcej 0.05.JAREK67 pisze: Kolega szuka od 0.01
Sprawdz sobie Swissquote, tez szukam broka do ropy z małymi pozycjami i rolowaniem kontraktów.
Ci pozwalaja na handel od 1 baryłki , lewar 1:30, brak wygasania kontraktu (cash), ale na platformie Advanced Trader, na Mt4 niestety 0,1 lota min ( lot-1000 baryłek).
Jednak takze stracili ostatnio na franku, wiec trzeba rozeznac sprawe jak wyglada u nich teraz stabilnosc i plynnosc finansowa.
http://www.swissquote.ch/sqw-static/for ... dities.jsp

Ci pozwalaja na handel od 1 baryłki , lewar 1:30, brak wygasania kontraktu (cash), ale na platformie Advanced Trader, na Mt4 niestety 0,1 lota min ( lot-1000 baryłek).
Jednak takze stracili ostatnio na franku, wiec trzeba rozeznac sprawe jak wyglada u nich teraz stabilnosc i plynnosc finansowa.
http://www.swissquote.ch/sqw-static/for ... dities.jsp
Możesz zdradzić informację kiedy zyska?Andrzej1884 pisze:Witam,
 Bo wydaje mi się, że zyska wtedy kiedy większość oraz Ty stracisz swoje 500 PLN
 Bo wydaje mi się, że zyska wtedy kiedy większość oraz Ty stracisz swoje 500 PLN 
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.