DayTrading: Czwartek 10.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 lis 2016, 00:00

Wzrost
4
57%
Bez zmian
2
29%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Czwartek 10.11.2016

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 10.11.2016

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Jak ktoś lubi RGR i ma jaja przy Trampie to TP na 1.03 na Edku :D

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

zazwyczaj wywala w ostatnim momencie (jak Damian) i zawraca..... patrz EUR/TRY
no i NZD też ciekawie... ja tam śledzę moje AUDNZD dalej... kurde no wygląda znowu na UP
to jest ciekawe zjawisko psychologiczne - pomijam tu kwestię tracenia kasy nawet...
czemu w 90% po wywaleniu STOP OUT cena zawraca? :evil:
Nie wiem , ale wiedzą gdzie większość ustawia SL. Wiele razy mi wycieli co do pipsa na DAX-e. Albo mają jakieś algorytmy, które to określają, albo dostęp do informacji. W każdym razie grajać na dłuższej, większej konsoli i obstawiajac jakiś ruch trzeba uważać pod koniec, bo lubią czyścić SL przed ruchem. To dodatkowa trudność w tej grze. Jesteśmy zdecydowanie w słabszej pozycji w walce z matrixem, więc lepiej wspólpracować, niż się kłócić. Płacimy spread od każej transakcji, nie mamy tyle pieniędzy, żeby chociaż drgnąć rynkiem, nie mamy tyle czasu, doświadczenia, pomocy specjalistów, algorytmów co banki i fundusze. To naprawdę trudne wygrywać z systemem.. Dlatego lepiej wspólpracować niż krytykować.. :564:

-- Dodano: 10 lis 2016, 01:58 --

Patrząc na sytuację na SP500 należy byc ostrożnym co do dalszych wzrostów, bo dolecieli do kilku barier. Chodzi przede wszystkim o główną linie wzrostów (jasnoniebieska) i poważna bariera, przez długi czas nie do przejścia, czyli poziomy 2163 i 2168. Dwa pivoty bardzo blisko, o które sie wcześniej rozbijali.. Tak więc mają teraz co przeskaiwc na SP500 i tak łatwo chyba z tym nie pójdzie.. Dlatego spodziewam się teraz jakiejś korekty przed pokonaniem tego. To jest w sumie ostatnia bariera przed szczytami..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Obiecałem, że powiem skąd wiedziałem, że Trump wygra jak wygra, a wygrał, to mówie :mrgreen:

Prezydenci z nazwiskiem na T:
10. Jonh Tyler: 1+0 = 1 (pierwszy tego imienia, tzn. nazwiska;))
Jest to też wyjątek od pozostałych, bo:
-nie otrzymał mandatu od ludu(sukcesja jako viceprezydent)
-poprzednik rządził tylko miesiąc(farciarz;))
12. Zachary Taylor: 1+2 = 3
27. William Taft: 2+7 = 9
33. Harry Truman: 3+3 = 6
45. Donald Trump: 4+5 = 9

Różnica:
27prezydent-12prezydent = 15 = 5+1 = 6
33prezydent-27prezydent = 6
45prezydent-33prezydent = 3
15+6+3= 24 = 6
---
Liczba lat dzieląca poszczególne kadencje(od objęcia urzędu do objęcia):
Taylor 1849 - Taft 1909 = 60 = 6
Truman 1945 - Taft 1909 = 36 = 9
Trump 2017 - Truman 1945 = 72 = 9
72 jest też dwukrotnościa liczby 36, czyli liczby lat jaka dzieliła poprzednich prezydentów:)

Tyler: wig|bezpartyjny
Taylor: wig
-koniec partii wig-
Taft: republikanin
Truman: demokrata
Trump: republikanin

W skrócie: upłynęło wystarczająco dużo czasu, aby prezydentem została osoba z nazwiskiem T.
Jest to też kolejna rzecz, która musiała się wydarzyć jesli przyjmiemy za prawdę, że historia się powtarza(ale to nie tu, aby pisać, za dużo polityki):

""Every movement in the market is the result of a natural law and of a Cause which exists long before the Effect takes place and can be determined years in advance.
The future is but a repetition of the past, as the Bible plainly states…" W.D. Gann

Dlaczego cyfry 3,6,9 sa takie ważne? Ja tego nie wiem ;), ale zapewne wiedział to Nicola Tesla i z tego korzystał:

“If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.” Nikola Tesla

https://www.youtube.com/watch?v=Stw316T0nQg
http://www.michaelleehill.net/432-hz-un ... -universe/

Korzystał też z tego w jakims stopniu W.D Gann - polecam jego książki i książki, które on polecał.. :)

Aha. Pamiętajcie, że jedynym prezydentem, który użył bomby atomowej był ten z nazwiskiem na ...T ;)
Co nie znaczy, że Trump też to zrobi;)
Obstawiam, że wakacje przyszłego roku moga byc ciekawe. Ale to nie tutaj o tym :)

I coś w temacie tradingu, chociaż to wszystko ma ze soba dużo wspólnego :D
Jak ktos nie zna: http://time-price-research-astrofin.blogspot.com

A żeby nie było offtopa to, euro/usd: :mrgreen:
eurusdH1.png
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

xhDog czyli wychodzi na to ze to co teraz widzimy na eurusd czy czymkolwiek innym to powtorka z przeszlosci to juz kiedys sie wydarzylo a teraz jest odtwarzane ciekawa teoria :p

jesli istnieje grupa ludzi ktorzy wiedza o tym i wiedza jak to wykorzystac maja bankomat czynny 24h na dobe i sciagaja cala kase z rynku ciekawe :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

DavidFx pisze:xhDog czyli wychodzi na to ze to co teraz widzimy na eurusd czy czymkolwiek innym to powtorka z przeszlosci to juz kiedys sie wydarzylo a teraz jest odtwarzane ciekawa teoria :p

jesli istnieje grupa ludzi ktorzy wiedza o tym i wiedza jak to wykorzystac maja bankomat czynny 24h na dobe i sciagaja cala kase z rynku ciekawe :d
:lol:
maniak

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

nikkei z +6,8% na pewno będzie głównym beneficjentem Trumpa :lol:

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Świeżak44 pisze:
zazwyczaj wywala w ostatnim momencie (jak Damian) i zawraca..... patrz EUR/TRY
no i NZD też ciekawie... ja tam śledzę moje AUDNZD dalej... kurde no wygląda znowu na UP
to jest ciekawe zjawisko psychologiczne - pomijam tu kwestię tracenia kasy nawet...
czemu w 90% po wywaleniu STOP OUT cena zawraca? :evil:
Nie wiem , ale wiedzą gdzie większość ustawia SL. Wiele razy mi wycieli co do pipsa na DAX-e. Albo mają jakieś algorytmy, które to określają, albo dostęp do informacji. W każdym razie grajać na dłuższej, większej konsoli i obstawiajac jakiś ruch trzeba uważać pod koniec, bo lubią czyścić SL przed ruchem. To dodatkowa trudność w tej grze. Jesteśmy zdecydowanie w słabszej pozycji w walce z matrixem, więc lepiej wspólpracować, niż się kłócić. Płacimy spread od każej transakcji, nie mamy tyle pieniędzy, żeby chociaż drgnąć rynkiem, nie mamy tyle czasu, doświadczenia, pomocy specjalistów, algorytmów co banki i fundusze. To naprawdę trudne wygrywać z systemem.. Dlatego lepiej wspólpracować niż krytykować.. :564:

-- Dodano: 10 lis 2016, 01:58 --

Patrząc na sytuację na SP500 należy byc ostrożnym co do dalszych wzrostów, bo dolecieli do kilku barier. Chodzi przede wszystkim o główną linie wzrostów (jasnoniebieska) i poważna bariera, przez długi czas nie do przejścia, czyli poziomy 2163 i 2168. Dwa pivoty bardzo blisko, o które sie wcześniej rozbijali.. Tak więc mają teraz co przeskaiwc na SP500 i tak łatwo chyba z tym nie pójdzie.. Dlatego spodziewam się teraz jakiejś korekty przed pokonaniem tego. To jest w sumie ostatnia bariera przed szczytami..
sporo tych lini

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

pr7emo pisze:nikkei z +6,8% na pewno będzie głównym beneficjentem Trumpa :lol:
Ci... może dziś dax zaskoczy hehe (wszak wczoraj "tylko" +1,5 lub coś koło tego :wink: - teraz blisko 10700, czyli tak jak sądziłem, testować będą testować - zobaczymy co dalej, jednak nie chciałbym zapeszać, jednakże z taką dynamiką ten mój long z 10811 może szybko się obronić heh.)

Tak pamięciowo - w załączeniu zrzut z wczorajszego daxa koło 8:30:) Można to sparafrazować demotywatorem z Toy Story - "Pips, pips everywhere"

Glen69
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Glen69 »

:)

ja czekam na otwarcie ale z nastawieniem na shorta.

Zablokowany