Czy mógłby podać ktoś jakieś najważniejsze zasady przy rysowaniu tak żebym mógł je sobie wkuć

Fajnie by było jakby ktoś wrzucił jakiegoś screena z komentarzem łopatologicznym, bo na razie miewam problemy z zajarzaniem tego co jest w journalach.
Wszystko zależy od TF, i jak zauważyłeś wszystko kwestia wprawyszeryFF pisze:Witam, jak należy prawidłowo rysować linię trendu - oglądałem jakieś filmiki, próbuję cały czas sam coś rysować...niby wygląda to w miarę składnie, ale cały czas nie jestem pewien czy LT są do końca poprawne w moim wykonaniu, podobnie jak linie oporu i wsparcia, ale wydaje mi się że z tym lepiej mi idzie.
Łączymy kolejne HH prostą linią i mamy górną LT odpowiednio kolejne LL i mamy dolną..szeryFF pisze:Czy mógłby podać ktoś jakieś najważniejsze zasady przy rysowaniu tak żebym mógł je sobie wkuć
Klikasz 2x w trend line - jak się podświetli - w tym sensie że pokażą się 3 punkty na Lini - najeżdżasz myszką na nią - prawy myszki trendline właściwości klikaszszeryFF pisze: I jeszcze jedno - gdzie w mt4 można ustawić kolorki do tych linii ?
100% pewności nie mam jako, że długo też nie siedzę ale raczej powinno być to takszeryFF pisze:Ok zatem pora na moje "wypociny"