Jak prawidłowo rysować linię trendu ?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
szeryFF
Bywalec
Bywalec

Jak prawidłowo rysować linię trendu ?

Nieprzeczytany post autor: szeryFF »

Witam, jak należy prawidłowo rysować linię trendu - oglądałem jakieś filmiki, próbuję cały czas sam coś rysować...niby wygląda to w miarę składnie, ale cały czas nie jestem pewien czy LT są do końca poprawne w moim wykonaniu, podobnie jak linie oporu i wsparcia, ale wydaje mi się że z tym lepiej mi idzie.

Czy mógłby podać ktoś jakieś najważniejsze zasady przy rysowaniu tak żebym mógł je sobie wkuć :P a nie przypominać sobie kilka razy oglądajac filmik. I jeszcze jedno - gdzie w mt4 można ustawić kolorki do tych linii ?
Fajnie by było jakby ktoś wrzucił jakiegoś screena z komentarzem łopatologicznym, bo na razie miewam problemy z zajarzaniem tego co jest w journalach.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

szeryFF pisze:Witam, jak należy prawidłowo rysować linię trendu - oglądałem jakieś filmiki, próbuję cały czas sam coś rysować...niby wygląda to w miarę składnie, ale cały czas nie jestem pewien czy LT są do końca poprawne w moim wykonaniu, podobnie jak linie oporu i wsparcia, ale wydaje mi się że z tym lepiej mi idzie.
Wszystko zależy od TF, i jak zauważyłeś wszystko kwestia wprawy
szeryFF pisze:Czy mógłby podać ktoś jakieś najważniejsze zasady przy rysowaniu tak żebym mógł je sobie wkuć
Łączymy kolejne HH prostą linią i mamy górną LT odpowiednio kolejne LL i mamy dolną.. 8)
szeryFF pisze: I jeszcze jedno - gdzie w mt4 można ustawić kolorki do tych linii ?
Klikasz 2x w trend line - jak się podświetli - w tym sensie że pokażą się 3 punkty na Lini - najeżdżasz myszką na nią - prawy myszki trendline właściwości klikasz -> ogólne i w -> styl masz kolorki
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Otwórz sobie wykres EUR/USD H4, H1 i D1, narysuj linie trendu, poziomy wsparcia i oporu, wrzuć je tutaj a my Ci powiemy czy dobrze to robisz lub na co powinieneś zwrócić uwagę. Myślę że tak będzie najlepiej.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
DonZ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DonZ »

Oo też się przyłącze ale z jedną informacją, czy dla lokalnych wsparć i oporów np kilka ostatnich świec dla np. M15, przy ich wyznaczaniu dajmy na to na H1 muszę oprzeć to o przynajmniej dwa punkty?

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Jeśli dobrze zrozumiałem...

Z matematyki : prostą wyznaczają minimalnie dwa punkty... Czy potrzebujesz 2 x HH albo 2x LL
"Choise, the problem is choise"

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Jeżeli można podłącze się do tematu. W załączeniu moje wypociny ( proszę o wyrozumiałość ), każdy kiedys zaczynał :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziękuję i pozdrawiam.

szeryFF
Bywalec
Bywalec

Ok zatem pora na moje "wypociny" :wink:

Awatar użytkownika
DonZ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DonZ »

szeryFF pisze:Ok zatem pora na moje "wypociny" :wink:
100% pewności nie mam jako, że długo też nie siedzę ale raczej powinno być to tak :)

ja już doszedłem do tego że zaczynam od H4/D1 wyznaczam, potem na H1 sobie koryguje potem koryguje na M30 następnie M15, M5 aż do M1 :)

szeryFF
Bywalec
Bywalec

Ok dzięki za pomoc :)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Chłopaki mało szukaliście :) Tu jest dziennik z opisaną grą na podstawie LT :) Pozdrawiam
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 60&start=0

ODPOWIEDZ