Początek S/D

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Cadermo

Początek S/D

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Witam ,ostatnio dużo czytam o S/D w ramach doskonalenia swojej wiedzy i trochę już wyczytałem (z dzienników ) ,ale skąd mam wiedzieć ,gdzie zaczyna się taki S/D? Jakie są kryteria? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: muzyk1989 »

też dopiero zaczynam gryźć ten temat i dotarłem do niejakiego Sama Seidena. Znalazłem jakieś webinary z nim: http://www.fxstreet.com/webinars/sessio ... f3abef79a5

Co prawda dopiero jutro je obejrzę, ale może akurat coś rozjaśni? :)
pozdrawiam
Trade what You see, NOT what you expect.
Gram na H4.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Re: Początek S/D

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

ridera pisze:Witam ,ostatnio dużo czytam o S/D w ramach doskonalenia swojej wiedzy i trochę już wyczytałem (z dzienników ) ,ale skąd mam wiedzieć ,gdzie zaczyna się taki S/D? Jakie są kryteria? Pozdrawiam
Jest to dział dla początkujących, nie dla tych, którym nie chce się czytać opisów strategii... :lol:

Co by Ci tu OT nie robić, nie da się wykorzystać S/D w ten sposób, że zobaczysz jak ono się kreuje. Dopiero po gwałtownym ruchu czekasz na jego retest.

BTW
Skoroś taki pewny swojego systemu to po co zagłębiasz się w inne techniki zamiast doskonalić swoją? :roll: :lol: Tylko nie mów że uczysz się S/D żeby doskonalić grę przy pomocy LT...
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Cadermo

Re: Początek S/D

VinciPro pisze:
ridera pisze:Witam ,ostatnio dużo czytam o S/D w ramach doskonalenia swojej wiedzy i trochę już wyczytałem (z dzienników ) ,ale skąd mam wiedzieć ,gdzie zaczyna się taki S/D? Jakie są kryteria? Pozdrawiam
Jest to dział dla początkujących, nie dla tych, którym nie chce się czytać opisów strategii... :lol:

Co by Ci tu OT nie robić, nie da się wykorzystać S/D w ten sposób, że zobaczysz jak ono się kreuje. Dopiero po gwałtownym ruchu czekasz na jego retest.

BTW
Skoroś taki pewny swojego systemu to po co zagłębiasz się w inne techniki zamiast doskonalić swoją? :roll: :lol: Tylko nie mów że uczysz się S/D żeby doskonalić grę przy pomocy LT...
Zgłosiłem post do modów ,może w końcu dadzą Ci ostrzeżenie za robienie syfu i tworzenie złej atmosfery na forum . A potem następne i następne ,aż wpadnie Ci ban.

Twój poziom żenady nie zna chyba granic :) Nie dość ,że wciskasz ludziom tandetę to na dodatek zaśmiecasz forum. Twoje posty nic nie wnoszą ,a tylko robią ferment :evil: Powodujesz ,że atmosfera na forum robi się nieprzyjemna .Za przeproszeniem rzygać mi się chce jak widzę Twoje posty ,więc najlepiej wróć co sprzedawania pseudo systemu wielkiego mistrza . :evil:
muzyk1989 pisze:też dopiero zaczynam gryźć ten temat i dotarłem do niejakiego Sama Seidena. Znalazłem jakieś webinary z nim: http://www.fxstreet.com/webinars/sessio ... f3abef79a5

Co prawda dopiero jutro je obejrzę, ale może akurat coś rozjaśni? :)
pozdrawiam
Dzięki wielkie ,zaraz obejrzę :)

Mam kilka pytań takich bardziej szczegółowych :
1.Na M1 też to się sprawdza?
2.Kiedy mamy blisko siebie te strefy to którą wybrać?
3.Czy strefa może być wykorzystana tylko raz?

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Jak potrzebujesz miłej atmosfery to zapisz się do jakiegoś kółka wzajemnej adoracji albo na kurs Zen czy coś w tym stylu... Wiesz, karma, jing-jang.

A jak chcesz się dowiedzieć czegoś o S/D, to poczytaj wątek Adama a nie pytaj o rzeczy które już są na forum, bystrzaku. I kto tu śmieci?

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Też mnie zastanawiało dlaczego nie zajrzałeś tam,albo ewentualnie nie zapytałeś w temacie Adama o to o co chodzi.Raczej postaraliby się Ci pomóc.

A z innej beczki,ostatnio forum nabiera kolorków,powiesz coś złego na jednego,to zacznie Cie atakowac w innych wątkach,i robi się powoli syf jak na onecie.

"Jak potrzebujesz miłej atmosfery"
A w czym przeszkadza jak jest miło? Czy w inny sposób,jak tylko kłócąc się,to już źle?No tak,tu jest fx,tutaj zarabia się pieniądze więc trzeba walczyć z hienami dookoła jak tylko się da.Ale na szczęście lwy czekają na takich co się odłączą od stada,a wtedy tylko...ban i 1 mniej :lol:
Wrzućcie na luz,i nie wylewajcie na siebie swoich żali,porażek bo nie chce się w każdym dziale oglądać kłótni.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Songo89K pisze:"Jak potrzebujesz miłej atmosfery"
A w czym przeszkadza jak jest miło?
Otóż w niczym, przypuszczam po wypowiedzi, że niektórzy są tutaj tylko dla miłej atmosfery ;) Cóż, ja kłótni nie zacząłem, a chyba nie zaprzeczysz, że argumentacja ridery jest nonsensowna.

Cadermo

Songo89K pisze:Też mnie zastanawiało dlaczego nie zajrzałeś tam,albo ewentualnie nie zapytałeś w temacie Adama o to o co chodzi.Raczej postaraliby się Ci pomóc.

A z innej beczki,ostatnio forum nabiera kolorków,powiesz coś złego na jednego,to zacznie Cie atakowac w innych wątkach,i robi się powoli syf jak na onecie.

"Jak potrzebujesz miłej atmosfery"
A w czym przeszkadza jak jest miło? Czy w inny sposób,jak tylko kłócąc się,to już źle?No tak,tu jest fx,tutaj zarabia się pieniądze więc trzeba walczyć z hienami dookoła jak tylko się da.Ale na szczęście lwy czekają na takich co się odłączą od stada,a wtedy tylko...ban i 1 mniej :lol:
Wrzućcie na luz,i nie wylewajcie na siebie swoich żali,porażek bo nie chce się w każdym dziale oglądać kłótni.
Zgadza się ,mój błąd ,właśnie jestem w trakcie czytania dziennika PIE .Co do VinciPro wszystko wyjaśniłem w jego dzienniku i to ostatnie słowa na jego temat. Nie mam nic więcej do dodania. Prośba do modów o skasowanie tego tematu. Z góry dzięki i pozdrawiam

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Mam kilka pytań takich bardziej szczegółowych :
1.Na M1 też to się sprawdza?
2.Kiedy mamy blisko siebie te strefy to którą wybrać?
3.Czy strefa może być wykorzystana tylko raz?
1. Jesli zrobisz to dobrze.. Ale kto zwraca uwagę na mały wiaterek, gdy tornado ma nadejść...
2. Cięzko powiedzieć - tą lepiej wyglądająca. Jest szansa, ze ta niżej/wyżej zadziała jako poduszka powietrzna.
3. Ja uzywam raz, ale moze być nawet i 5.

ODPOWIEDZ