Początek S/D
Początek S/D
Witam ,ostatnio dużo czytam o S/D w ramach doskonalenia swojej wiedzy i trochę już wyczytałem (z dzienników ) ,ale skąd mam wiedzieć ,gdzie zaczyna się taki S/D? Jakie są kryteria? Pozdrawiam
też dopiero zaczynam gryźć ten temat i dotarłem do niejakiego Sama Seidena. Znalazłem jakieś webinary z nim: http://www.fxstreet.com/webinars/sessio ... f3abef79a5
Co prawda dopiero jutro je obejrzę, ale może akurat coś rozjaśni?
pozdrawiam

pozdrawiam
Trade what You see, NOT what you expect.
Gram na H4.
Gram na H4.
Re: Początek S/D
Jest to dział dla początkujących, nie dla tych, którym nie chce się czytać opisów strategii...ridera pisze:Witam ,ostatnio dużo czytam o S/D w ramach doskonalenia swojej wiedzy i trochę już wyczytałem (z dzienników ) ,ale skąd mam wiedzieć ,gdzie zaczyna się taki S/D? Jakie są kryteria? Pozdrawiam

Co by Ci tu OT nie robić, nie da się wykorzystać S/D w ten sposób, że zobaczysz jak ono się kreuje. Dopiero po gwałtownym ruchu czekasz na jego retest.
BTW
Skoroś taki pewny swojego systemu to po co zagłębiasz się w inne techniki zamiast doskonalić swoją?

Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Re: Początek S/D
Zgłosiłem post do modów ,może w końcu dadzą Ci ostrzeżenie za robienie syfu i tworzenie złej atmosfery na forum . A potem następne i następne ,aż wpadnie Ci ban.VinciPro pisze:Jest to dział dla początkujących, nie dla tych, którym nie chce się czytać opisów strategii...ridera pisze:Witam ,ostatnio dużo czytam o S/D w ramach doskonalenia swojej wiedzy i trochę już wyczytałem (z dzienników ) ,ale skąd mam wiedzieć ,gdzie zaczyna się taki S/D? Jakie są kryteria? Pozdrawiam![]()
Co by Ci tu OT nie robić, nie da się wykorzystać S/D w ten sposób, że zobaczysz jak ono się kreuje. Dopiero po gwałtownym ruchu czekasz na jego retest.
BTW
Skoroś taki pewny swojego systemu to po co zagłębiasz się w inne techniki zamiast doskonalić swoją?![]()
Tylko nie mów że uczysz się S/D żeby doskonalić grę przy pomocy LT...
Twój poziom żenady nie zna chyba granic

Dzięki wielkie ,zaraz obejrzęmuzyk1989 pisze:też dopiero zaczynam gryźć ten temat i dotarłem do niejakiego Sama Seidena. Znalazłem jakieś webinary z nim: http://www.fxstreet.com/webinars/sessio ... f3abef79a5
pozdrawiam

Mam kilka pytań takich bardziej szczegółowych :
1.Na M1 też to się sprawdza?
2.Kiedy mamy blisko siebie te strefy to którą wybrać?
3.Czy strefa może być wykorzystana tylko raz?
Jak potrzebujesz miłej atmosfery to zapisz się do jakiegoś kółka wzajemnej adoracji albo na kurs Zen czy coś w tym stylu... Wiesz, karma, jing-jang.
A jak chcesz się dowiedzieć czegoś o S/D, to poczytaj wątek Adama a nie pytaj o rzeczy które już są na forum, bystrzaku. I kto tu śmieci?
A jak chcesz się dowiedzieć czegoś o S/D, to poczytaj wątek Adama a nie pytaj o rzeczy które już są na forum, bystrzaku. I kto tu śmieci?
Też mnie zastanawiało dlaczego nie zajrzałeś tam,albo ewentualnie nie zapytałeś w temacie Adama o to o co chodzi.Raczej postaraliby się Ci pomóc.
A z innej beczki,ostatnio forum nabiera kolorków,powiesz coś złego na jednego,to zacznie Cie atakowac w innych wątkach,i robi się powoli syf jak na onecie.
"Jak potrzebujesz miłej atmosfery"
A w czym przeszkadza jak jest miło? Czy w inny sposób,jak tylko kłócąc się,to już źle?No tak,tu jest fx,tutaj zarabia się pieniądze więc trzeba walczyć z hienami dookoła jak tylko się da.Ale na szczęście lwy czekają na takich co się odłączą od stada,a wtedy tylko...ban i 1 mniej
Wrzućcie na luz,i nie wylewajcie na siebie swoich żali,porażek bo nie chce się w każdym dziale oglądać kłótni.
A z innej beczki,ostatnio forum nabiera kolorków,powiesz coś złego na jednego,to zacznie Cie atakowac w innych wątkach,i robi się powoli syf jak na onecie.
A w czym przeszkadza jak jest miło? Czy w inny sposób,jak tylko kłócąc się,to już źle?No tak,tu jest fx,tutaj zarabia się pieniądze więc trzeba walczyć z hienami dookoła jak tylko się da.Ale na szczęście lwy czekają na takich co się odłączą od stada,a wtedy tylko...ban i 1 mniej

Wrzućcie na luz,i nie wylewajcie na siebie swoich żali,porażek bo nie chce się w każdym dziale oglądać kłótni.
Otóż w niczym, przypuszczam po wypowiedzi, że niektórzy są tutaj tylko dla miłej atmosferySongo89K pisze:"Jak potrzebujesz miłej atmosfery"
A w czym przeszkadza jak jest miło?

Zgadza się ,mój błąd ,właśnie jestem w trakcie czytania dziennika PIE .Co do VinciPro wszystko wyjaśniłem w jego dzienniku i to ostatnie słowa na jego temat. Nie mam nic więcej do dodania. Prośba do modów o skasowanie tego tematu. Z góry dzięki i pozdrawiamSongo89K pisze:Też mnie zastanawiało dlaczego nie zajrzałeś tam,albo ewentualnie nie zapytałeś w temacie Adama o to o co chodzi.Raczej postaraliby się Ci pomóc.
A w czym przeszkadza jak jest miło? Czy w inny sposób,jak tylko kłócąc się,to już źle?No tak,tu jest fx,tutaj zarabia się pieniądze więc trzeba walczyć z hienami dookoła jak tylko się da.Ale na szczęście lwy czekają na takich co się odłączą od stada,a wtedy tylko...ban i 1 mniej![]()
1. Jesli zrobisz to dobrze.. Ale kto zwraca uwagę na mały wiaterek, gdy tornado ma nadejść...Mam kilka pytań takich bardziej szczegółowych :
1.Na M1 też to się sprawdza?
2.Kiedy mamy blisko siebie te strefy to którą wybrać?
3.Czy strefa może być wykorzystana tylko raz?
2. Cięzko powiedzieć - tą lepiej wyglądająca. Jest szansa, ze ta niżej/wyżej zadziała jako poduszka powietrzna.
3. Ja uzywam raz, ale moze być nawet i 5.