pytanie odnośnie zleceń
pytanie odnośnie zleceń
Witam,
Otworzyłem pozycje sprzedaży na USD/PLN i dzieje się coś dziwnego gdyż tracę również w momencie spadku wartości poniżej poziomu kupna.
Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Czy to jest jakiś błąd platformy ? (sytuacja odnosi się do ProTrader konto Demo),
Dodam iż w innych moich pozycjach S przy 0,1 lota było wszystko ok, ten problem pojawił się gdy zmieniłem na 0,5 lota,
Drugie moje pytanie dlaczego TP na pozycji S nie chce zadziałać jeżeli wartość spadła poniżej lini TP ?
Pozdrawiam,
Artur.
Otworzyłem pozycje sprzedaży na USD/PLN i dzieje się coś dziwnego gdyż tracę również w momencie spadku wartości poniżej poziomu kupna.
Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Czy to jest jakiś błąd platformy ? (sytuacja odnosi się do ProTrader konto Demo),
Dodam iż w innych moich pozycjach S przy 0,1 lota było wszystko ok, ten problem pojawił się gdy zmieniłem na 0,5 lota,
Drugie moje pytanie dlaczego TP na pozycji S nie chce zadziałać jeżeli wartość spadła poniżej lini TP ?
Pozdrawiam,
Artur.
Co do pierwszego problemu - nie mam złudzeń...
Daleko od PT jak od ognia skoro tak jest...

Dużo spadła? W pozycjach krótkich należy uwzględnić wielkość spreadu (cena Ask).xxxArtur pisze:Drugie moje pytanie dlaczego TP na pozycji S nie chce zadziałać jeżeli wartość spadła poniżej lini TP ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Wielkość lota nie ma tu nic do tegoxxxArtur pisze:Dodam iż w innych moich pozycjach S przy 0,1 lota było wszystko ok, ten problem pojawił się gdy zmieniłem na 0,5 lota,
Co do nie domknięcia TP to często bywa ,że cena szybko wlatuję w ten poziom i tak samo szybko wylatuję ,więc automat nie zdąży zamknąć pozycji

To akurat mija się z ideą zleceń TP - to zlecenie oczekujące i ma umożliwić automatyczną realizację zlecenia w momencie osiągnięcia danej ceny, po to by nie trzeba tego obserwować.ridera pisze:Mnie takie coś spotkało wczoraj i kilka razy wcześniej ,więc trzeba oglądać wykresik w razie czego .
Dlatego jeśli uwzględniony był spread, a TP nie zostało zrealizowane to wg jakaś totalna pomyłka.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Trzeba brać pod uwagę spread ,który jest zmienny u brokerów MM i STP. Wczoraj TP nie przymknęło pozycji ,ponieważ ten ruch ceny był "tickowy",następnie zrobił się pinbar i poszybowało w górę ,aż do BE .Ja przynajmniej nie widzę innej przyczyny ,jak myślisz?raposo pisze:To akurat mija się z ideą zleceń TP - to zlecenie oczekujące i ma umożliwić automatyczną realizację zlecenia w momencie osiągnięcia danej ceny, po to by nie trzeba tego obserwować.ridera pisze:Mnie takie coś spotkało wczoraj i kilka razy wcześniej ,więc trzeba oglądać wykresik w razie czego .
Dlatego jeśli uwzględniony był spread, a TP nie zostało zrealizowane to wg jakaś totalna pomyłka.
Z całą pewnością kolega xxxArtur nie uwzględnił tego, że TP, SL przy pozycji sell są realizowane po cenie Ask.xxxArtur pisze:Drugie moje pytanie dlaczego TP na pozycji S nie chce zadziałać jeżeli wartość spadła poniżej lini TP ?
Jeśli kolega xxxArtur nie wie która to cena lub jej nie widzi to proponuję prawym przyciskiem myszy na wykresie dać Właściwości>Ogólne>Pokaż Linię Ask.
A w związku z tym, że cena Ask jest wyżej o wartośc spreadu to zlecenie TP mogło nie zostać zrealizowane.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2011, 12:42 przez personov, łącznie zmieniany 1 raz.
Solą życia jest kasa.
Wszędzie trzeba brać pod uwagę spread, jaki by nie był - pisałem o tym już w pierwszym poscie. Jednak jeśli przyczyna była inna to daje dużo do myślenia.ridera pisze:Trzeba brać pod uwagę spread ,który jest zmienny u brokerów MM i STP.
Nie ma różnicy czy ruch był "tickowy" czy "barowy"

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
A wiesz, że są pary walutowe o spreadach 1, 2 lub 3 pipsy ?xxxArtur pisze:spread w Aliorze na USD/PLN ~~ 0,01;
Na USDPLN masz 100 pipsów. Co to oznacza ? Przy otwieraniu transakcji jesteś na dzień dobry 100 pipsów w plecy. Na parach EURUSD, GBPUSD...wystarczy ruch 1-2 pipsów i jesteś już na 0, więc czekasz na dalszy zysk.
A wiesz dlaczego tak jest ? Bo waluta PLN traktowana jest jako waluta egzotyczna.
Wielu nowicjuszy gra na USDPLN, EURPLN, bo to "takie Polskie", więc może łatwiej przewidzieć.
Nieprawda. Nie chcę być jakiś złośliwy w swojej wypowiedzi, ale spróbuj na parach z mniejszym spreadem. Może zobaczysz różnicę.
Pozdrawiam.
Solą życia jest kasa.