Broker dla Poczatkujacych .

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Andachiel1
Uczestnik
Uczestnik

Broker dla Poczatkujacych .

Nieprzeczytany post autor: Andachiel1 »

Witam

Odrazu mówię iż skorzystałem z opcji szukaj przejrzałem wiele wątków jak również przeczytałem kilka tematów na ten temat .

Ale żaden z konkretnych tematow nie okreslił konkretnie grupy dobrych brokerów dla osoby poczatkujacej z małym depozytem bo jak wiadomo i ja sam osobiscie uwazam skoro ktoś nie potrafi sobie dać rade z 50 - 100 zł to co dopiero gdy przyjdzie mu obracać 10 000 czy 100 000 zł

Tak wiec reasumując aby pomóc sobie i przyszły pokoleniom :

Broker dla poczatkujacego powinien miec :

-MicroLoty

- Małe Spready

- I możliwosć małego depozytu

Za pomoc i ca najważniejsze polecenie mi najlepszego Brokera dla osoby poczatkujacej takiej jak ja serdecznie dziękuje .

Pozdrawiam Andachiel

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Andachiel1 pisze:ja sam osobiscie uwazam skoro ktoś nie potrafi sobie dać rade z 50 - 100 zł to co dopiero gdy przyjdzie mu obracać 10 000 czy 100 000 zł
Tylko jeśli masz 50 czy 100 zł i nawet grasz mikrolotami to wolny kapitał jest dość mały, co może skutkować niekomfortowym samopoczuciem, co z reguły może przełożyć się na nieefektywne inwestowanie ("ustawię jeszzce mniejszy SL, bo mam mały depozyt" itd).
Dlatego też depozyt powinien być dopasowany do naszej strategii (w ostateczności na odwrót) ale jednocześnie skoro jest on naszym pierwszym nie powinien być na tyle znaczący by jego utrata spowodowała obniżenia Twojego poziomu życia lub doprowadziło do depresji ;).

A wracając do tematu brokerów...
Mikroloty - ok, wiadomo.
Małe spready - jakie pary i co to dla Ciebie są "małe"?
Mały depozyt tzn ile? 50zł czy 500zł?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Jak chcesz włożyć do 1000 zl na początki to polecam Oande - jak dla mnie to do teraz najlepszy MM.

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Z tego co wiem to oanda ma duże prowizje od wpłat i wypłat.
Ja skalpuje u AM i jak na razie nie miałem żadnych problemów.

Andachiel1
Uczestnik
Uczestnik

a co powiedzie na Alior ?

Byłem u nich ostatnio i pani powiedziala mi ze nie ma minimalnego depozyty a dodatkowo ponoc dzialaja na jakies rewolucyjnej platformie ktora niedawno powstala w stanach .

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Andachiel1 pisze:Byłem u nich ostatnio i pani powiedziala mi ze nie ma minimalnego depozyty a dodatkowo ponoc dzialaja na jakies rewolucyjnej platformie ktora niedawno powstala w stanach .
Nie masz mikrolotów, a rewolucyjna platforma powstała już spory czas temu i nadal zawiera trochę błędów z którymi Alior walczy ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wenpow »

a ten brak minimalnego depozytu to i tak troche sciema poniewaz zeby zlozyc najmniejsze zlecenie to musisz miec okolo, pi razy drzwi 500zl

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

wenpow pisze:a ten brak minimalnego depozytu to i tak troche sciema poniewaz zeby zlozyc najmniejsze zlecenie to musisz miec okolo, pi razy drzwi 500zl
Wiadomo Szerloku że trzeba mieć kasę na zakup tego 0.1 lota - tutaj chodzi o to ze Alior nie wymaga jak większość brokerów jakiejś sztywnej gotówki na start żeby móc handlować.

Andachiel1
Uczestnik
Uczestnik

WItam

a więc nie po waszych propozycjach pozostało mi do wyboru albo Oanda lub Admiral Markets do którego jest mi coraz blizej .

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Andachiel1 pisze:WItam

a więc nie po waszych propozycjach pozostało mi do wyboru albo Oanda lub Admiral Markets do którego jest mi coraz blizej .
A może go4x? Maja taka promocje że można grac ich bonusowym depo zamiast własnego.

ODPOWIEDZ