Broker dla Poczatkujacych .

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Post autor: Helium »

Ja bym bardziej proponował AM ponieważ masz tam konto w PLN a w OANDA nie :)
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

pater30
Bywalec
Bywalec

Post autor: pater30 »

Witam,

Jest sens grania na wirtualnym rachunku, czy lepiej od razu otworzyc rzeczywisty i grac na mikrolotach?

Na razie mam wirtualny w tms brokers. Wiem, ze moja wiedza jest praktycznie zerowa, lecz ogolny zarys forexu poznalem i caly czas poszerzam go.

chcialem otworzyc rachunek na GO4X i grac na mikrosumach( wplace 1000 zł przy lewarze 1:200,jak kupie mikrolota w Euro, to pips bedzie wynosil 0,1 dolara na EUR/USD, wiec nie sa jakies to duze kwoty, ale sama swiadomosc gry na prawdziwych pieniadzach to juz inna bajka jest)

co myslicie?

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: bbq »

pater30 pisze:
chcialem otworzyc rachunek na GO4X i grac na mikrosumach( wplace 1000 zł przy lewarze 1:200,jak kupie mikrolota w Euro, to pips bedzie wynosil 0,1
Przy lewarze 1:100 jak i 1:500 jak kupisz mikrolota w edku, to pips tez bedzie wynosil 0,1, poczytaj jak dziala dzwignia.

pater30
Bywalec
Bywalec

Post autor: pater30 »

Przy lewarze 1:100 jak i 1:500 jak kupisz mikrolota w edku, to pips tez bedzie wynosil 0,1
zgadza sie

interesuje mnie tylko kwestia, czy lepiej pograc kilka miesiecy na rachunku wirtualnym, czy moze lepiej grac juz na mikrolotach na rzeczywistym?

W GO4X trzeba wplacic minimalna kwote 1000zł( dla mnie troche duzo:wink:) , jest jakas platforma godna polecenia, ktora pozwala startowac z mniejsza kwota?

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: sgorn »

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Vakos
Bywalec
Bywalec

Post autor: Vakos »

Witam,

Także się zastanawiam czy lepiej grać na demie czy rzeczywistym. Trochę gram na demie, ale jest taka jakby lekka olewka i człowiek się nie przykłada. Pytanie tylko czy przy porażce w realu się nie zniechęcę :)

ihman89
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: ihman89 »

(pierwszy post więc witam wszystkich)

Demo, to piaskownica/przedszkole i tak je traktuję.
Tutaj dostosowuję program do swoich potrzeb, ustawiam wykresy i je analizuję i tak od kwietnia.

Teraz wiem, że powoli trzeba się szykować do wejście w realną grę.

Demo ma swoje zalety i wady. Warto je poznać i wyczuć moment w którym potrzeba czegoś więcej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Różnica jest taka, że na demie nie nauczymy się inwestować. Tam uda nam się głównie poznać mechanizmy rynku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pablo85
Bywalec
Bywalec

Post autor: pablo85 »

Pytanie: Jaka roznica pomiedzy ECN a MM. Chodzi mi o brokera - bo tu czy tu trzeba go mieć.
ale zastanwia mnie dlaczego tak wszyscy psioczą na MM skoro płynność rynku na MM jest taka sama, lub porownywalna co na innych platformach. (np. czy tez w przypadku ECN)

I drugie pytanie : czy na platformie ECN ważne jest dobranie odpowiedniego brokera ? tak jak to jest w przypadku MM ?

Czy ma to duże znaczenie przy zawieraniu pozycji ?
Z góry dziekuje za odpowiedz.
Pozdr.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

pablo85 pisze:Pytanie: Jaka roznica pomiedzy ECN a MM. Chodzi mi o brokera - bo tu czy tu trzeba go mieć.
Było już kilka obszernych tematów na ten temat na forum - poszukaj, a na pewno znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ