Czy z moją postawą warto sie w to bawić?
Czy z moją postawą warto sie w to bawić?
Ze względu na to, że na pytania początkujących o to czy daje się zarobić na Forex odpowiedzi są zazwyczaj bzdurne i kompletnie bez sensu, postanowiłem zapytać konkretnie czy z moją postawą można zarobić na Forex.
No więc tak, mam zazwyczaj sporo wolnego czasu. Jestem przyzwyczajony do ryzyka, cenię sobie wolność. Lubię brać odpowiedzialność za to co robię. No i przede wszystkim lubię pieniądze. Dlatego zainteresował mnie Forex. Mam zamiar pół roku zająć się nauką tego rynku, a potem wpłacić około 1500 zł na konto real. I teraz pytanie. Po jakim czasie solidnej pracy, mogę oczekiwać że będę zarabiać 1500 zł miesięcznie? Po kilku miesiącach, latach, a może nigdy. Nie mówię oczywiście o równym stabilnym dochodzie, ale o tym, że raz stracę, a raz nadrobię.
No więc tak, mam zazwyczaj sporo wolnego czasu. Jestem przyzwyczajony do ryzyka, cenię sobie wolność. Lubię brać odpowiedzialność za to co robię. No i przede wszystkim lubię pieniądze. Dlatego zainteresował mnie Forex. Mam zamiar pół roku zająć się nauką tego rynku, a potem wpłacić około 1500 zł na konto real. I teraz pytanie. Po jakim czasie solidnej pracy, mogę oczekiwać że będę zarabiać 1500 zł miesięcznie? Po kilku miesiącach, latach, a może nigdy. Nie mówię oczywiście o równym stabilnym dochodzie, ale o tym, że raz stracę, a raz nadrobię.
"Po kilku miesiącach, latach, a może nigdy" 
Kazdy jest inny, jeden lapie szybciej, drugi wolniej, inny w ogole. Ciezka praca moze zwiekszyc szanse, ale nie gwarantuje sukcesu. Chociaz jesli nawet szczury wg TRO moga handlowac z sukcesami, to mysle, ze przy uporze i konsekwencji wielu traderom powinno sie udac
.

Kazdy jest inny, jeden lapie szybciej, drugi wolniej, inny w ogole. Ciezka praca moze zwiekszyc szanse, ale nie gwarantuje sukcesu. Chociaz jesli nawet szczury wg TRO moga handlowac z sukcesami, to mysle, ze przy uporze i konsekwencji wielu traderom powinno sie udac

"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"
Re: Czy z moją postawą warto sie w to bawić?
Mamy bardzo podobną postawę jeśli chodzi o wyznaczony przeze mnie fragment,morderca pisze:Ze względu na to, że na pytania początkujących o to czy daje się zarobić na Forex odpowiedzi są zazwyczaj bzdurne i kompletnie bez sensu, postanowiłem zapytać konkretnie czy z moją postawą można zarobić na Forex.
No więc tak, mam zazwyczaj sporo wolnego czasu. Jestem przyzwyczajony do ryzyka, cenię sobie wolność. Lubię brać odpowiedzialność za to co robię.
Natomiast ja nie mam wyznaczonego tak dokładnie czasu na naukę, ani tez odpowiedniej kwoty a tym bardziej nie stawiam pytania kiedy. Wydaje mi się że wpompowanie 3 tys dolcow na naukę to rozsądna cena w moim przypadku by nauczyć się czegoś, by nauczyć się coś zarobić i to pogłębiać.
Jedyne pytanie jakie sobie stawiam to czy ktoś będzie chciał kiedyś poświęcic mi swój czas by mnie bardziej podszkolić w praktyce. Dotychczasowe poszukiwania mentora to na razie klęska.
Chyba ludzi przeraża inwestycja w innych ludzi.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
Pozbędziesz się tej systematyzacji zarobków z czasem, mi już przeszło. Bierzesz to co daje rynek. A czasm jest twoja okazja na grube $ i jak nie spanikujesz i masz kasę na koncie (nie wypadłeś z rynku) to jesteś w domu. IMO określona kwota na miesiąc to złe podejście, czasem budzisz się rano i to jest twój dzień, czasem każda pozycja to strata. Generalnie, luz, bierzesz co dają i sp...sz z pozycji.
Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie. Nie jestem przekonany jeszcze czy warto się poświęcić na Forex. Czy z takim kapitałem (1500 zł) można coś osiągnąć?
Drugie pytanie:
Czy dużo dają?:)
Drugie pytanie:
Kod: Zaznacz cały
Generalnie, luz, bierzesz co dają i sp...sz z pozycji.
Co mamy Ci powiedziec? Tak po miesiacu handlu kupisz sobie samochod i wille? Jesli przyzwyczaisz sie ze strata to ''koszt gry'' i zamiast ucinac zyski dasz im rosnac, masz szanse wybrnac na plus.morderca pisze:Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie. Nie jestem przekonany jeszcze czy warto się poświęcić na Forex. Czy z takim kapitałem (1500 zł) można coś osiągnąć?
Drugie pytanie:
Czy dużo dają?:)Kod: Zaznacz cały
Generalnie, luz, bierzesz co dają i sp...sz z pozycji.
Wg mnie problem lezy w psychice. Czemu ludzie zarabiaja na demo? Bo maja wylaczona psychike, strata to strata a czesto zysk to jest zapomniana pozycja na ktoryms z kolei koncie demo.
Wylacz strach i chciwosc i sprobuj. Nie sprobujesz nie posmakujesz.
- klonmarcin
- Maniak
Jeśli tego dokonasz to Sky is the limitzeusik pisze:Wylacz strach i chciwosc i sprobuj. Nie sprobujesz nie posmakujesz.

Oczywiście jedną z przyczyn jest kompletny brak wiedzy - ale główna przyczyna to całkowite nieopanowanie swoich emocji - po prostu podczas gry masz być jak maszyna pozbawiona jakichkolwiek ludzkich emocji - masz wykonywać ściśle polecenia trading planu - on wtedy jest Twoim zwierzchnikiem - i nie możesz tutaj sam siebie oszukiwać - bo w ten sposób do niczego nie dojdziesz.
Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że ja na początku też myślałem, że to nie dla mnie - ale jak już raz posmakujesz to..... jest nadzieja, że kiedyś zobaczysz światełko w tunelu.
Pozdrawiam Marcin.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Na pewno nie liczę na to. Chcę tylko wiedzieć, że jeżeli będę się starał i trenował to za 10-15 lat mam szansę zarabiać poważniejsze pieniądze. Bo Forex z tego co widzę, wymaga by włożyć w niego sporo czasu i energii. Nie chciałbym żeby ta inwestycja nie miała szansy się zwrócić.zeusik pisze:Co mamy Ci powiedziec? Tak po miesiacu handlu kupisz sobie samochod i wille?
- klonmarcin
- Maniak
Dokładnie - musisz mieć zawsze w myślach wizję siebie jako profesjonalnego tradera - i w przyszłości będzie to Twój zawód - bo z innym podejściem nie masz szans.morderca pisze:Bo Forex z tego co widzę, wymaga by włożyć w niego sporo czasu i energii.
Musisz silnie wierzyć i dążyć do sukcesu - bo tylko najsilniejsi i najwytrwalsi zwyciężą.
Pozdrawiam Marcin

Dodano po 19 minutach:
Posmakujesz - potrenujesz - ocenisz - nie da się od tak sobie po wpisie na forum ocenić osoby - a tym bardziej nie da się ocenić takiej osoby pod względem możliwości radzenia sobie na rynku Fx - a głownie pod względem radzenia sobie w bardzo stresujących i trudnych sytuacjach.
Ale jedno co można ocenić to Twoje chęci - nie są zbyt duże - jak wnioskuję - chcesz się od razu dowiedzieć ile tutaj można zarobić - jeśli będziesz dobry w tym co robisz i będzie to Twoja pasja to możesz liczyć na profity, które przewyższą Twoje najśmielsze oczekiwania.