Nie lubię śmiecić po cudzych dziennikach stąd ten odpał.
O zgrozo kto by się spodziewał (bo na pewno nie ja) że przeskoczyłem level wyżej po przelewarowaniu konta i pierwszym MC, po niebawem nadchodzących 6 latach parania się tym biznesem....
Bankructwo wynikiem zbyt dużej pewności siebie oczywiście (przelewarowanie).
System pracował całkiem sprawnie, ale mi było mało.....
Po tym incydencie popatrzyłem sobie na spokojnie na wykres i kolejny raz powiedziałem eureka zobaczyłem coś co od zawsze widziałem, ale do końca nie rozumiałem.
Celem tego jurnala będzie na pewno popracowanie nad psychiką, być może zautomatyzowanie systemu, jednego z bardzo szanowanych przeze mnie traderów z tego forum. Wydaje mi się (mam nadzieję że w błędzie nie jestem) iż rozgryzłem główne założenie tego systemu. Jeśli się pomyliłem to zwyczajnie porzucę ten pomysł.
Od września praktycznie non-stop obserwuję jak buduję się świeca i ku mojemu zdziwieniu, niemal zawsze tak samo, tylko różnie bajerują.
Sporym problemem jest tylko połączenie TFów w całkowity obraz 3D. No i dylemat mam jak lepiej będzie stawiać stopa, spróbuję różnych wariantów, bo dobre MM będzie tu kluczem zaraz po mojej słabej głowie

Aktualnie nie posiadam konta, więc będę się za czymś rozglądał. Na pierwsze wejścia real trzeba się nieco uzbroić w cierpliwość.
Ukrywać nie będę, że zainteresuję się działalnością okołoforexowej. Na tym etapie wiem że z czystym sumieniem mogę zacząć się przebranżawiać na strikte forexowy kierunek.
Można zarobić na forexie i na forexie przy czym jedno nie jest obarczone ryzykiem

Gdzieś po cichu liczę, że dni mojego etatu są policzone, bo ta metoda daje mi szerszy wachlarz możliwości zarobkowej.
Ostatnio tylko dwucyfrowy % wyrabiałem, przy tej metodzie potencjał jest spoooro większy stąd bierze się mój optymizm

Jak wszystko ładnie pójdzie po myśli i stanę się "ceną" wywalę w tym dzienniku wszystkie założenia

Jeśli nie pójdzie, to ja pójdę... gdzieś w cholerę

Pracować planuję tylko na Edku, będę się starał umieszczać zamiary przed wejściem.
Generalnie bazuję na H1 i decyzje o wejściu podejmuję na podstawię zamknięcia się tejże świecy.
Na czwartkowy dzień propozycja do obserwacji potencjalny poziom do
L z 1.12238
Popatrzeć co wyrabia tam cena.
Szerszy pogląd.
1.1436 to cel nr 1 po wybicu z konsoli.
1.1724 to target jeśli ruszymy z grubymi Lkami, Gdy to nastąpi niemal pewny byłbym że zobaczymy poziomy 1.23xx w bardzo długiej perspektywie.
Mimo wszystko na długi termin wykres nie wygląda tak jak należy w mojej opinii, bym był na 100% pewny, ale na razie wykres jest pro wzrostowy, do korekty.
Pozdrawiam i do usłyszenia