mysje_hood pisze:Green, wyluzuj troszeczkę
Przeczytałem regulamin jak i licencje i wiem ze część opcji jest darmowa. Chciałem info od osoby która się tym zajmowała, aby uzyskać odpowiedź na pytanie czy w czasie nauki jednak nie napotkam czegoś za co trzeba będzie zapłacić a będzie to rzecz kluczowa, bez której ani rusz.
Eeee... jakoś nie wierzę abyś przeczytał. Wersja bazy danych XE jest całkowicie darmowa - nie masz tam "darmowych opcji". Masz natomiast ograniczenia w zakresie wydajności: tzn. serwer używa max 1 CPU, max 1 GB ramu i baza może mieć max 4 GB.
Znalezienie informacji o tym zajmuje jakieś 15 sekund ....
mysje_hood pisze:Wg mnie nie jest to pytanie prozaiczne jako, że jestem osobą początkującą nie wiem jeszcze jakie kroki mnie czekają i co się łączy z chęcią nauczenia języka który wymaga mój pracodawca (musi być Oracle database) a na który licencję ma jedna firma.
Jak chcesz posługiwać się czym takim jak SQL to musisz być samodzielny. Naprawdę najmniejszym z problemów na jakie napotkasz to zdobycie oprogramowania.
mysje_hood pisze:Chwile mnie tutaj nie było ale widzę, że poziom chamstwa i gnuśności został na nieruszonym pozomie

Jak pytanie Cie uraziło, mogłeś nie odpowiadać.
Acha ...Tobie się nie chce za przeproszeniem ruszyć 4 liter i wpisać 2 zdania w wyszukiwarkę. Ja natomiast staram Ci się pomóc, odpowiadam na Twoje pytanie choć jednocześnie wyrażając swoje zdanie to jednak nie obrażając Cię.
W zamian dowiaduję się, że to ja jestem tym gnuśnym chamem ... Rly ?
Dzięki. 3ci stycznia a już wyleczyłeś mnie na cały rok z chęci bycia uczynnym.