Witam serdecznie,
Czy ktoś może mi podpowiedzieć, jak wstawić opcję MM do mojej strategii ? W załączniku przesyłam EA oraz skrypt MM - chciałbym mieć to razem, żeby lot transakcji otwierał się wg, stanu konta/equity np 1%/2%. Ewentualnie jak to zintegrować na VPSie lub Zulutrade ? Na dany wykres wstawić najpierw Ea a później Skrypt ?
Z góry dzięki za pomoc!
Integracja EA ze skryptem MM
- thorxahest
- Stały bywalec
Integracja EA ze skryptem MM
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
MA Fan
-
- Gaduła
Re: Integracja EA ze skryptem MM
Musisz podmienić funkcję obliczające sl,tp i wielkość pozycji w RSI_Value_EA na te z MMScript.
Np. obliczać wartość Lots przy pomocy funkcji calcV przed wysłaniem zlecenia kupna/sprzedaży zamiast definiować konkretną wartość na początku.
Np. obliczać wartość Lots przy pomocy funkcji calcV przed wysłaniem zlecenia kupna/sprzedaży zamiast definiować konkretną wartość na początku.
- thorxahest
- Stały bywalec
Niestety nie jestem programistą, czy to wystarczy wytnij - wklej ?:] Kurczę, to chyba zbyt skomplikowane niż przypuszczałem. Ale dziękuję za odpowiedź
MA Fan
Odpowiem Ci cytatem Twojej własnej odpowiedzi w innym wątku:
Tak więc powodzenia ;-)thorxahest pisze:Mogę podpowiedzieć Kolego, skoro nikt nie odpowiedział, że ma forum mql4 - tam jest dużo programistów, którzy pomogą Ci, modyfikując Twoje EA wedle życzenia, odpłatnie - ale spytać możesz za free, a później wybrać ofertę. powodzenia!
-
- Gaduła
Wystarczy kopiuj-wklej. Tylko to jest tak jak z tym młotkiem w starym żarcie, trzeba wiedzieć gdzie uderzyćthorxahest pisze:Niestety nie jestem programistą, czy to wystarczy wytnij - wklej ?:] Kurczę, to chyba zbyt skomplikowane niż przypuszczałem. Ale dziękuję za odpowiedź

Jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy złapią coś generalnie nie wiadomo co /podobno to niezłe EA
/ i myślą sobie, że bezwzględnie będą kosić kasę - oczywiście nie wiadomo jak i co ale wystarczy tylko coś dopisać. Kiedyś kolesiowi coś poprawiałem i kiedy to wysłałem dla żartu rzuciłem mimochodem, że u mnie to chodzi od wczoraj no i owe EA bezlitośnie kosi kasę. Gdzieś po tygodniu koleś do mnie pisze, że od razu postawił to na realnym rachunku i jemu jeszcze nie zarabia ale chce jeszcze coś dopisać, bo teraz jest pewny, że będzie lepiej. Widać czasu nie było na testy etc...
Rekapitulując postawić kasę na black-boxa, bo ma się przekonanie, że będzie ok to nawet nie jest ignorancja. Nie mówię, że w Twoim przypadku tak jest ale istnieje pewna analogia.

Rekapitulując postawić kasę na black-boxa, bo ma się przekonanie, że będzie ok to nawet nie jest ignorancja. Nie mówię, że w Twoim przypadku tak jest ale istnieje pewna analogia.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.