Integracja EA ze skryptem MM

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
thorxahest
Stały bywalec
Stały bywalec

Integracja EA ze skryptem MM

Nieprzeczytany post autor: thorxahest »

Witam serdecznie,

Czy ktoś może mi podpowiedzieć, jak wstawić opcję MM do mojej strategii ? W załączniku przesyłam EA oraz skrypt MM - chciałbym mieć to razem, żeby lot transakcji otwierał się wg, stanu konta/equity np 1%/2%. Ewentualnie jak to zintegrować na VPSie lub Zulutrade ? Na dany wykres wstawić najpierw Ea a później Skrypt ?

Z góry dzięki za pomoc!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
MA Fan

David_Plavko
Gaduła
Gaduła

Re: Integracja EA ze skryptem MM

Nieprzeczytany post autor: David_Plavko »

Musisz podmienić funkcję obliczające sl,tp i wielkość pozycji w RSI_Value_EA na te z MMScript.
Np. obliczać wartość Lots przy pomocy funkcji calcV przed wysłaniem zlecenia kupna/sprzedaży zamiast definiować konkretną wartość na początku.

Awatar użytkownika
thorxahest
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: thorxahest »

Niestety nie jestem programistą, czy to wystarczy wytnij - wklej ?:] Kurczę, to chyba zbyt skomplikowane niż przypuszczałem. Ale dziękuję za odpowiedź
MA Fan

WojtexWay
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WojtexWay »

Odpowiem Ci cytatem Twojej własnej odpowiedzi w innym wątku:
thorxahest pisze:Mogę podpowiedzieć Kolego, skoro nikt nie odpowiedział, że ma forum mql4 - tam jest dużo programistów, którzy pomogą Ci, modyfikując Twoje EA wedle życzenia, odpłatnie - ale spytać możesz za free, a później wybrać ofertę. powodzenia!
Tak więc powodzenia ;-)

David_Plavko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: David_Plavko »

thorxahest pisze:Niestety nie jestem programistą, czy to wystarczy wytnij - wklej ?:] Kurczę, to chyba zbyt skomplikowane niż przypuszczałem. Ale dziękuję za odpowiedź
Wystarczy kopiuj-wklej. Tylko to jest tak jak z tym młotkiem w starym żarcie, trzeba wiedzieć gdzie uderzyć ;)

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy złapią coś generalnie nie wiadomo co /podobno to niezłe EA :mrgreen:/ i myślą sobie, że bezwzględnie będą kosić kasę - oczywiście nie wiadomo jak i co ale wystarczy tylko coś dopisać. Kiedyś kolesiowi coś poprawiałem i kiedy to wysłałem dla żartu rzuciłem mimochodem, że u mnie to chodzi od wczoraj no i owe EA bezlitośnie kosi kasę. Gdzieś po tygodniu koleś do mnie pisze, że od razu postawił to na realnym rachunku i jemu jeszcze nie zarabia ale chce jeszcze coś dopisać, bo teraz jest pewny, że będzie lepiej. Widać czasu nie było na testy etc...

Rekapitulując postawić kasę na black-boxa, bo ma się przekonanie, że będzie ok to nawet nie jest ignorancja. Nie mówię, że w Twoim przypadku tak jest ale istnieje pewna analogia.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

ODPOWIEDZ