Problem z ea. Pomocy

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
hajdi_18
Uczestnik
Uczestnik

Problem z ea. Pomocy

Nieprzeczytany post autor: hajdi_18 »

Witam,

Nie mogę odpalić ea ( załącznik niżej ), wrzucam go do folderu experts, scripts i po wrzuceniu na wykres, żadnej reakcji. Ogólnie chodzi w nim o ustawanie zleceń ( wielu zleceń ) oczekujących od danej ceny oddalone od siebie o daną wartość pipsów.

z góry dziękuję za pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Re: Problem z ea. Pomocy

Nieprzeczytany post autor: personov »

Spróbuj wkleić to do folderu experts, a nie do experts/scripts i odpal jako strategię, a nie jako skrypt.
Solą życia jest kasa.

hajdi_18
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hajdi_18 »

Źle się wyraziłem wrzucałem go do folderu experts i do folderu scripts, nie odpaliło w żadnym z tych przypadków.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Witam to EA nie stawia zleceń oczekujących od aktualnej ceny tylko jeżeli otworzysz zlecenie zaczyna od tego zlecenia otwierać w gore i w dół oczekujące

poza tym bardzo hardkorowo jest napisany w niektórych miejscach :)

Kod: Zaznacz cały

while(!GlobalVariableDel("LadderOrdSeries")){}

while(!OrderSelect(0, SELECT_BY_POS)){}

while(GlobalVariableSetOnCondition("LadderOrdSeries",firstordticket,GlobalVariableGet("LadderOrdSeries")) != true){}
między {} wrzuciłbym Sleep(100); lub jakiś inny bo może zwiesić platformę jak coś nieoczekiwane się stanie ;)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

KrzysztofJezyna
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrzysztofJezyna »

w sensie ze przekombinowane? tez probuje napisac podobny jak nie identyczny program na piramide na nanolotach. ciekaw jestem czy nie mozna by tego bylo zrobic prosciej. Mozna ustawic tp dla wszystkich zlecen danej pary walutowej jesli ma sie ich > 5? Moglbym prosic o rozkaz na to, jesli jest taka opcja (bez ustawiania zlecen oczekujacych).

planuje wrzucic ten program dla pary EURCHF ze wzgledu na "wysoka konsolidacje".

wolalbym EA ktore po przekroczeniu zadanej ilosci pipsoww "p" = np. 10, otworzy nastepne zlecenie w tym samym kierunku o podwojonej wartosci "lot" i przestawi TP poprzdednich transakcji na dany poziom. Mozna takie cos zrobic?

//Jesli autor mial na mysli inne ea prosze o korekte ;)//

ODPOWIEDZ