Witam,
Nie mogę odpalić ea ( załącznik niżej ), wrzucam go do folderu experts, scripts i po wrzuceniu na wykres, żadnej reakcji. Ogólnie chodzi w nim o ustawanie zleceń ( wielu zleceń ) oczekujących od danej ceny oddalone od siebie o daną wartość pipsów.
z góry dziękuję za pomoc.
Problem z ea. Pomocy
Problem z ea. Pomocy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Problem z ea. Pomocy
Spróbuj wkleić to do folderu experts, a nie do experts/scripts i odpal jako strategię, a nie jako skrypt.
Solą życia jest kasa.
Źle się wyraziłem wrzucałem go do folderu experts i do folderu scripts, nie odpaliło w żadnym z tych przypadków.
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Witam to EA nie stawia zleceń oczekujących od aktualnej ceny tylko jeżeli otworzysz zlecenie zaczyna od tego zlecenia otwierać w gore i w dół oczekujące
poza tym bardzo hardkorowo jest napisany w niektórych miejscach
między {} wrzuciłbym Sleep(100); lub jakiś inny bo może zwiesić platformę jak coś nieoczekiwane się stanie 
poza tym bardzo hardkorowo jest napisany w niektórych miejscach

Kod: Zaznacz cały
while(!GlobalVariableDel("LadderOrdSeries")){}
while(!OrderSelect(0, SELECT_BY_POS)){}
while(GlobalVariableSetOnCondition("LadderOrdSeries",firstordticket,GlobalVariableGet("LadderOrdSeries")) != true){}

z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
-
- Stały bywalec
w sensie ze przekombinowane? tez probuje napisac podobny jak nie identyczny program na piramide na nanolotach. ciekaw jestem czy nie mozna by tego bylo zrobic prosciej. Mozna ustawic tp dla wszystkich zlecen danej pary walutowej jesli ma sie ich > 5? Moglbym prosic o rozkaz na to, jesli jest taka opcja (bez ustawiania zlecen oczekujacych).
planuje wrzucic ten program dla pary EURCHF ze wzgledu na "wysoka konsolidacje".
wolalbym EA ktore po przekroczeniu zadanej ilosci pipsoww "p" = np. 10, otworzy nastepne zlecenie w tym samym kierunku o podwojonej wartosci "lot" i przestawi TP poprzdednich transakcji na dany poziom. Mozna takie cos zrobic?
//Jesli autor mial na mysli inne ea prosze o korekte
//
planuje wrzucic ten program dla pary EURCHF ze wzgledu na "wysoka konsolidacje".
wolalbym EA ktore po przekroczeniu zadanej ilosci pipsoww "p" = np. 10, otworzy nastepne zlecenie w tym samym kierunku o podwojonej wartosci "lot" i przestawi TP poprzdednich transakcji na dany poziom. Mozna takie cos zrobic?
//Jesli autor mial na mysli inne ea prosze o korekte