Witam Szanowanych Programistów,
kiedyś wydaje mi się, że widziałem podobny temat ale nie mogłem znaleźć. Chciałbym wykonać testy EA wykorzystującego informacje z wielu symboli. MT4 na to nie pozwala, a MT5 który posiada taką możliwość (podobno) wymaga konwersji całego EA na mql5, co może być bardzo skomplikowane bo EA jest dość złożone. Czy są jakieś inne darmowe platformy do testowania strategii obsługujące EA napisane w mql4 i pozwalająca na wykorzystanie wielu symboli jednocześnie.
Pozdrawiam
Cobong
Testowanie EA z wykorzystaniem wielu symboli
Testowanie EA z wykorzystaniem wielu symboli
Ludzkie słabości i ludzka siła do ich pokonywania...
Re: Testowanie EA z wykorzystaniem wielu symboli
Nie sądzę żeby istniały platformy inne niż MT4 obsługujące mql4 bo do tego się twoje pytanie sprowadza.
radical material simplification
Protrader ?robs pisze:Nie sądzę żeby istniały platformy inne niż MT4 obsługujące mql4 bo do tego się twoje pytanie sprowadza.
Próbowałem zainstalować Protrader 2 z strony producenta, i wyskakuje błąd, że jest kłopot z framework. Zainstalowałem na drugim komputerze i to samo, przeinstalowałem frameworka i nic nie dało. Jakaś lipa z tym protraderem... a z opisu zapowiada się ciekawie. Być może jest niekompatybilny z win XP.CoVal pisze:Protrader ?robs pisze:Nie sądzę żeby istniały platformy inne niż MT4 obsługujące mql4 bo do tego się twoje pytanie sprowadza.
Ludzkie słabości i ludzka siła do ich pokonywania...
Jest temat o protrader.. i ciąg niekonczonczych sie problemów.. podejrzewam że nie masz XP SP3.
Być może jednak lepiej przymierzyć się do mt5.
Być może jednak lepiej przymierzyć się do mt5.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)