Testowanie EA z wykorzystaniem wielu symboli

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Cobong
Stały bywalec
Stały bywalec

Testowanie EA z wykorzystaniem wielu symboli

Nieprzeczytany post autor: Cobong »

Witam Szanowanych Programistów,

kiedyś wydaje mi się, że widziałem podobny temat ale nie mogłem znaleźć. Chciałbym wykonać testy EA wykorzystującego informacje z wielu symboli. MT4 na to nie pozwala, a MT5 który posiada taką możliwość (podobno) wymaga konwersji całego EA na mql5, co może być bardzo skomplikowane bo EA jest dość złożone. Czy są jakieś inne darmowe platformy do testowania strategii obsługujące EA napisane w mql4 i pozwalająca na wykorzystanie wielu symboli jednocześnie.

Pozdrawiam
Cobong
Ludzkie słabości i ludzka siła do ich pokonywania...

robs
Gaduła
Gaduła

Re: Testowanie EA z wykorzystaniem wielu symboli

Nieprzeczytany post autor: robs »

Nie sądzę żeby istniały platformy inne niż MT4 obsługujące mql4 bo do tego się twoje pytanie sprowadza.
radical material simplification

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

robs pisze:Nie sądzę żeby istniały platformy inne niż MT4 obsługujące mql4 bo do tego się twoje pytanie sprowadza.
Protrader ?

Cobong
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cobong »

CoVal pisze:
robs pisze:Nie sądzę żeby istniały platformy inne niż MT4 obsługujące mql4 bo do tego się twoje pytanie sprowadza.
Protrader ?
Próbowałem zainstalować Protrader 2 z strony producenta, i wyskakuje błąd, że jest kłopot z framework. Zainstalowałem na drugim komputerze i to samo, przeinstalowałem frameworka i nic nie dało. Jakaś lipa z tym protraderem... a z opisu zapowiada się ciekawie. Być może jest niekompatybilny z win XP.
Ludzkie słabości i ludzka siła do ich pokonywania...

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Jest temat o protrader.. i ciąg niekonczonczych sie problemów.. podejrzewam że nie masz XP SP3.
Być może jednak lepiej przymierzyć się do mt5.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ