Witam,
mam prozaiczne pytanko, jaki EA możecie polecić by móc przy jego pomocy częściowo zamknąć pozycję i ustawić nowy SL ?
przykład, mam otwarte 0.75 lota, EA przy jakiejś cenie zamyka np 0.45 lota i ustawia nowy SL.
EA-zamykające częsciowo pozycję
EA-zamykające częsciowo pozycję
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Re: EA-zamykające częsciowo pozycję
Ja tego akurat nie wiem, ale jakby ktoś chciał poznać sposób na częściowe zamknięcie pozycji minimalnej, tj. 0.1 lota, to służę radą.
Swiss Army ma jakieś takie różne opcje, ale nie jestem pewny czy dokladnie to czego szukasz, zerknij też na załączniki, może coś Ci przypasuje.sgorn pisze:Witam,
mam prozaiczne pytanko, jaki EA możecie polecić by móc przy jego pomocy częściowo zamknąć pozycję i ustawić nowy SL ?
przykład, mam otwarte 0.75 lota, EA przy jakiejś cenie zamyka np 0.45 lota i ustawia nowy SL.
http://www.sendspace.pl/file/c4af94c8380c2c28ff49752
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dzięki kolego, zerknę 

partial close to EA czy skrypt?
sgorn pisze:partial close to EA czy skrypt?
Wszystko EA
ten EA, partial close, z tego co widzę to zamyka częsciowo ( % position) jak dojdzie do jakiegos TP i przestawia SL, tak?
a mnie bardziej interesowało w drugą strone
że idzie w kierunku jakiegos SL, zamyka % posiotion, przestawia SL dalej, tam gdzie ja chce
można by ten EA jakoś zmodyfikować?
a mnie bardziej interesowało w drugą strone

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
no tak, tak zrozumiałem że w te strune ma dzialaćsgorn pisze:ten EA, partial close, z tego co widzę to zamyka częsciowo ( % position) jak dojdzie do jakiegos TP i przestawia SL, tak?
a mnie bardziej interesowało w drugą stroneże idzie w kierunku jakiegos SL, zamyka % posiotion, przestawia SL dalej, tam gdzie ja chce
można by ten EA jakoś zmodyfikować?

A próbowałeś np ustawić preferowany sl, i określić procent pozycji więc jak dojdzie to zamknie na danym sl określoną wielkość, a na nastepym poziomie zostanie pozycja o innym procencie wielkośći i innym np większym sl.
Chyba da się tak zrobić, chociaz nie wiem, nie testowałem tego, ten z linku sprawdź sobie jeszcze to był większy kombajn ale też już nie pamiętam możliwośći jego.