EA-zamykające częsciowo pozycję

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

EA-zamykające częsciowo pozycję

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Witam,
mam prozaiczne pytanko, jaki EA możecie polecić by móc przy jego pomocy częściowo zamknąć pozycję i ustawić nowy SL ?
przykład, mam otwarte 0.75 lota, EA przy jakiejś cenie zamyka np 0.45 lota i ustawia nowy SL.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

expedient warzywniaka

Re: EA-zamykające częsciowo pozycję

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Ja tego akurat nie wiem, ale jakby ktoś chciał poznać sposób na częściowe zamknięcie pozycji minimalnej, tj. 0.1 lota, to służę radą.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

sgorn pisze:Witam,
mam prozaiczne pytanko, jaki EA możecie polecić by móc przy jego pomocy częściowo zamknąć pozycję i ustawić nowy SL ?
przykład, mam otwarte 0.75 lota, EA przy jakiejś cenie zamyka np 0.45 lota i ustawia nowy SL.
Swiss Army ma jakieś takie różne opcje, ale nie jestem pewny czy dokladnie to czego szukasz, zerknij też na załączniki, może coś Ci przypasuje.

http://www.sendspace.pl/file/c4af94c8380c2c28ff49752
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

dzięki kolego, zerknę ;)
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

partial close to EA czy skrypt?

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:partial close to EA czy skrypt?

Wszystko EA

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

ten EA, partial close, z tego co widzę to zamyka częsciowo ( % position) jak dojdzie do jakiegos TP i przestawia SL, tak?
a mnie bardziej interesowało w drugą strone :) że idzie w kierunku jakiegos SL, zamyka % posiotion, przestawia SL dalej, tam gdzie ja chce :) można by ten EA jakoś zmodyfikować?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:ten EA, partial close, z tego co widzę to zamyka częsciowo ( % position) jak dojdzie do jakiegos TP i przestawia SL, tak?
a mnie bardziej interesowało w drugą strone :) że idzie w kierunku jakiegos SL, zamyka % posiotion, przestawia SL dalej, tam gdzie ja chce :) można by ten EA jakoś zmodyfikować?
no tak, tak zrozumiałem że w te strune ma dzialać :)
A próbowałeś np ustawić preferowany sl, i określić procent pozycji więc jak dojdzie to zamknie na danym sl określoną wielkość, a na nastepym poziomie zostanie pozycja o innym procencie wielkośći i innym np większym sl.
Chyba da się tak zrobić, chociaz nie wiem, nie testowałem tego, ten z linku sprawdź sobie jeszcze to był większy kombajn ale też już nie pamiętam możliwośći jego.

ODPOWIEDZ