Na co dzień siedzę w pythonie, jak i w pythonie piszę od długiego już czasu własną strategię. Dochodzę do etapu, w którym w zasadzie zostaje mi komunikacja między powstałymi programami. Zdecydowałem się na ØMQ, ale nie w tym rzecz...
...rzecz w tym, czy ktoś coś wie/widział/ o jakimś "frameworku" do parsowania stringów po stronie mqla? Chciałbym możliwie wiele informacji wynieść z mt4 by cała logika strategii znajdowała się na zewnątrz mt4. Poczynając od wejścia, na MM i zarządzaniu pozycji kończąc.
Standardowe funkcje mql to obsługi stringów są....ubogie to mało powiedziane. MQL ma potworne problemy z wczytaniem csv i formatowaniem daty, tak, by zmieścić się w 100 linijkach kodu

Nawet jeżeli coś takiego nie istnieje, to może chociaż ktoś ma pomysł lub doświadczenie w podobnych zagadnieniach. Szczerze mówiąc nic, co jest możliwie elastyczne nie przychodzi mi do głowy. Jednocześnie nawet sztywne rozwiązania przerażają mnie mnogością kodu wymaganą do napisania. W ogóle...mql jest przerażający

I raczej nie chodzi mi o wysłanie takich pierdół jak "BUY;lot;cena_wejścia;sl;tp", tylko np wysłanie całej historii zleceń, albo odebranie całej kilku wymiarowej tablicy etc.
Pozdrawiam.