Otwieranie roznych pozycji
Otwieranie roznych pozycji
Czy istnieje skrypt umozliwiajacy otworzenie dwoch zlecen w tym samym momencie na roznych parach??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Dwie różne pozycje na różnych parach otworzysz i gdzieś już było to opisane
z wykorzystaniem mql4 ale program napisany w mql4 jest pojedynczym wątkiem a instrukcje wykonywane są jedna po drugiej więc zawsze upłynie jakiś czas pomiędzy jedną instrukcją
a drugą instrukcją
Nadchodzi tic i wszystko co jest w start się wykona problem w tym że po kolei
Instrukcja po instrukcji a czas pomiędzy jedną a drugą zależy od tego ile czasu
trwa pierwsza
Start() {
.
instrukcja 1 (zajęcie pozycji na EUR/USD)
instrukcja 2 (zajęcie pozycji na USD/JPY)
instrukcja 3
.
.
}
Można to zrobić tylko w C# C C++ tworząc np. 2 wątki które będą wykonywane jednocześnie w tym samym czasie to tak jak byś miał uruchomione 2 programy w tym samym czasie
Watek 1 Watek 2
Start(){} start() {}
Nie wiem tylko jak zareaguje serwer jak dostanie w tym samym czasie 2 zlecenia do zrealizowania jeszcze nie sprawdziłem.
z wykorzystaniem mql4 ale program napisany w mql4 jest pojedynczym wątkiem a instrukcje wykonywane są jedna po drugiej więc zawsze upłynie jakiś czas pomiędzy jedną instrukcją
a drugą instrukcją
Nadchodzi tic i wszystko co jest w start się wykona problem w tym że po kolei
Instrukcja po instrukcji a czas pomiędzy jedną a drugą zależy od tego ile czasu
trwa pierwsza
Start() {
.
instrukcja 1 (zajęcie pozycji na EUR/USD)
instrukcja 2 (zajęcie pozycji na USD/JPY)
instrukcja 3
.
.
}
Można to zrobić tylko w C# C C++ tworząc np. 2 wątki które będą wykonywane jednocześnie w tym samym czasie to tak jak byś miał uruchomione 2 programy w tym samym czasie
Watek 1 Watek 2
Start(){} start() {}
Nie wiem tylko jak zareaguje serwer jak dostanie w tym samym czasie 2 zlecenia do zrealizowania jeszcze nie sprawdziłem.
Fifo ale nie na ms..tylko tick wiec teoretcznie powinno sie udac..chociaż nademotarfue pisze:Nie wiem tylko jak zareaguje serwer jak dostanie w tym samym czasie 2 zlecenia do zrealizowania jeszcze nie sprawdziłem.

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Nie rozumiem co masz na myśli ? Instrukcje związane z zajęciem pozycji czy innymi czynnościami wcale nie muszą siedzieć w funkcji start i być ograniczone co do ticku mogą siedzieć w osobnym zegarze taktowanym np. co 1 msreptile pisze:ale nie na ms..tylko tick
Wątek 1
[
Start() { // Rozdzielczoć tick }
Zegar(){ // Rozdzielczość dowolna
// Zajecie pozycji EUR/USD 12:43:51 PM
}
]
Watek 2
[
Start() { // Rozdzielczoć tick }
Zegar(){ // Rozdzielczość dowolna
// Zajecie pozycji USD/JPY 12:43:51 PM
}
]
Dodano po 8 minutach:
Arbitraż trójkątny to strategia która aż się prosi o programowanie wielowątkowe można porównać każdy kurs z każdym w czasie rzeczywistym i wybrać najlepsze pary.
Dodano po 35 minutach:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
dokladnie najlepiej jeszcze miec wiele kont tzn mamy 3 konta u jednego brokera - 2 slupy potrzebnetarfue pisze:Arbitraż trójkątny to strategia która aż się prosi o programowanie wielowątkowe można porównać każdy kurs z każdym w czasie rzeczywistym i wybrać najlepsze pary.

zdaje sie ze kolegom chodzi o to ze jak bys nie napisal programu to i tak z jednego konta nie otworzysz 3 pozycji jednoczesnie tylko 1 po drugiej bo tak poprostu jest mt4 zrobione i nie ma sie co dziwic jakby mozna bylo otwierac kilka jednoczesnie + gra na opoznienia platformytarfue pisze:Nie rozumiem co masz na myśli ? Instrukcje związane z zajęciem pozycji czy innymi czynnościami wcale nie muszą siedzieć w funkcji start i być ograniczone co do ticku mogą siedzieć w osobnym zegarze taktowanym np. co 1 ms