no tak ale ja nie mowie o mt4 bo w tym wogóle się tego nie da zrobić Chodzi o platformę obsługujacą jeden z tych języków C/C++/C#/Jave wtedy nie musisz mieć 5 kont tylko jedno a język programowania daje ci możliwość napisania programu który będzie składał się z 5 podprogramów wykonywanych jednoczesnie ( 5 osobnych wątków ) i wszystkie beda wykonywane niezależnie w tym samym czasie.Każdy podprogram (watek) ma możliwość zgłoszenia platformie (aplikacji) chęć zajęcie pozycji i teraz powstaje pytanie co platforma z tym zrobi wsadzi do jednego bloku i pośle do serwera czy podzieli na osobne bloki i wyśle fifo no i czy jeśli pośle w jednym bloku to czy serwer to obsłuży
Dodano po 14 minutach:
Z podobna sytuacją masz do czynienia w mt4 jak zamykasz np. 20 pozycji na raz niema tu kolejki że zamykane jest 1 2 3 .. 20 wszystkie zamknięte zostaną jednocześnie Aplikacja nie wysyła zleceń zamknięcia po kolei nie rozdziela tego tylko wysyła w jednym bloku informacji czy się mylę ?
Dodano po 9 minutach:
Więc jeśli informacje będą wysyłane w 1 bloku przez aplikacje a informacje składające się na ten blok pochodzą z kilku wątków to niema opóźnień. Myślisz się też że byłby to złoty gral
Bo jak by miała wyglądać gra na opóźnienie platformy ? Jeśli w platformie widzisz kurs
1.12345 bo wynika on z opóźnienia a u brokera jest 1.12347 to jak wyślesz zlecenie to dostaniesz błąd w postaci rekwoty. Opóźnienie o którym mówisz da się wykorzystać ale w
inny sposób jeśli znajdujesz się blisko jednego z dostawców płynności np. A widzisz kurs
idzie do góry dostawca A wymienia informacje z dostawca B i ty masz szybsze połączenie
do dostawcy B i jesteś w stanie zająć u niego pozycje zanim ten wymieni informacje z A
nie wiem jak to dokładnie działa ale chętnie bym się dowiedział od kogoś kto się zna sam się tylko uczę : ) i nie wiem wszystkiego
Otwieranie roznych pozycji
A napewno dobrze to sprawdziles ?tarfue pisze:20 wszystkie zamknięte zostaną jednocześnie

Tp,Close to revers
Ale piszesz o jakiejś konkretnej ? Bo tak gdybać to sobie można..tarfue pisze:powstaje pytanie co platforma
Masz api do Dukascopy.. przetestuj.. to bardzo techniczna kwestia..
NA mt4 requote a na ECN filled partial i po gralu

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
tarfue
W końcu gdzieś zostanie to za kolejkowanie. Po prostu nie ma innej możliwości.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Obliczenia ... leg.C5.82e
Jakbym chciał zamknąć 10 zleceń na jednej parze to otworzyłbym po prostu przeciwne o wielkości równej ich sumie.
W końcu gdzieś zostanie to za kolejkowanie. Po prostu nie ma innej możliwości.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Obliczenia ... leg.C5.82e
Jakbym chciał zamknąć 10 zleceń na jednej parze to otworzyłbym po prostu przeciwne o wielkości równej ich sumie.
Mowie o wszystkich platformach obsługujących jeden z języków C/C++/C#/Java wiem że w każdej może to wyglądać inaczej nie sprawdzałem jedno jest pewne w mt4 nie da się tego zrobić. Wysunąłem teorie że można by to zrobić pisząc program wielowątkowy i dwie różne pozycje mogły by zostać otwarte w tym samym czasie nawet jeśli mimo wszystko było by to fifo ze względu na ograniczeina platformy czy serwera to będzie to najszybsze.reptile pisze:Ale piszesz o jakiejś konkretnej ? Bo tak gdybać to sobie można..
tu jest opisane łapotologicznie : http://patryknet.blogspot.com/2010/04/p ... -cz-1.html