Witam,
Potrzebuję nadawać zleceniom różny status w zależności od tego jaki profit osiągnęły
np:
zlecenie ma na początku status 0,
jeśli profit przekroczy próg1 AE wykonuje określone zadanie1 i ustawia status zlecenia na 1 (dzięki temu zadanie1 nie zostanie powtórnie wykonane jeśli cena się cofnie i znowu przekroczy próg1)
po przekroczeniu progu2 postępuje analogicznie itd.
Myślałem, że wykorzystam do tego MagicNumber, ale nie znalazłem funkcji która jest w stanie go zmodyfikować. Czy jest możliwa zmiana MagicNumber w otwartym zleceniu, czy można go ustawić tylko podczas otwarcia?
Jeśli ktoś miałby pomysł jak ustawić własny status zlecenia w samym zleceniu (bez konieczności tworzenia dodatkowych tablic z numerami zleceń o danym statusie), będę wdzięczny za radę.
Pozdrawiam
Jarek
własny status zlecenia
Tylko jak otwierasz, to samo z komentarzem zlecenia (które może być jednocześnie zmienione przez samo MT4).jaros21 pisze:Myślałem, że wykorzystam do tego MagicNumber, ale nie znalazłem funkcji która jest w stanie go zmodyfikować. Czy jest możliwa zmiana MagicNumber w otwartym zleceniu, czy można go ustawić tylko podczas otwarcia?
W zleceniu się nie da ale w funkcji w której chcesz wykorzystać możesz je identyfikować poprzez profit jak podałeś. A więc w Twoim przypadku status to aktualny poziom zyskuJeśli ktoś miałby pomysł jak ustawić własny status zlecenia w samym zleceniu (bez konieczności tworzenia dodatkowych tablic z numerami zleceń o danym statusie), będę wdzięczny za radę.

======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie do końca mogę odczytać status z poziomu zysku, bo chodzi o to, żeby status zmieniał się w górę, ale nie miał możliwości zmieniać się w dół. Czyli jak profit przekroczy próg1 i zlecenie dostaje status1, to kiedy cena się cofnie i profit spadnie poniżej progu1, ztatus zlecenia powinien pozostać bez zmian czyli 1.
Ogólnie chodzi o to, żeby wyłapać, kiedy cena przekracza kolejne progi ale tylko jeden raz dla każdego progu.
Ogólnie chodzi o to, żeby wyłapać, kiedy cena przekracza kolejne progi ale tylko jeden raz dla każdego progu.
moim zdaniem sie da
masz 3 mozliwosci:
1. zmienne globalne
2. utworzenie jakiegos obiektu na wykresie o nazwie ID zlecenia i zmieniasz ObjectDescription(...)
3. mozesz pobawic sie w tworzenie plikow np *.txt FileOpen(...) - ale to juz jest dosc skomplikowane
1. zmienne globalne
2. utworzenie jakiegos obiektu na wykresie o nazwie ID zlecenia i zmieniasz ObjectDescription(...)
3. mozesz pobawic sie w tworzenie plikow np *.txt FileOpen(...) - ale to juz jest dosc skomplikowane
oszczedzajmy cykle procesora