JEDNO ZLECENIE?
JEDNO ZLECENIE?
Mam pytanie! Jak napisać, żeby program wysyłał jedno zlecenie np: kupna a w momencie kolejnego sygnału już nie dobierał(żeby otworzył tylko jedną pozycję)i czekał z tą jedną pozycją na zamknięcie.
pozdrawiam
pozdrawiam
Kod: Zaznacz cały
if (OrdersTotal()==0){
//otwieraj pozycje
}
Nie jest niezbędny.
To po prostu taki "TAG" którego możesz używac, albo nie.
A używany może byc m.in, do tego, aby dane EA rożróżniało (własnie po magic number) ktróre pozycje otworzyło, a które np. inne EA no bo przecież równocześnie może działac kilka EA + możesz otwierac ręcznie pozycje.
Ten kod powyżej który Ci podałem, nie uwzględnia MAGIC NUMBER, co oznacza, że jeżeli toworzysz ręcznie jakąs pozycję (albo inne EA) to Twoje EA też wykryje, że są otwarte pozycje i samo nie otworzy żadnej.
To po prostu taki "TAG" którego możesz używac, albo nie.
A używany może byc m.in, do tego, aby dane EA rożróżniało (własnie po magic number) ktróre pozycje otworzyło, a które np. inne EA no bo przecież równocześnie może działac kilka EA + możesz otwierac ręcznie pozycje.
Ten kod powyżej który Ci podałem, nie uwzględnia MAGIC NUMBER, co oznacza, że jeżeli toworzysz ręcznie jakąs pozycję (albo inne EA) to Twoje EA też wykryje, że są otwarte pozycje i samo nie otworzy żadnej.
A wogole znasz sie cokolwiek na programowaniu? Bo zadajesz takie pytania jakby ktos mial napisac za Ciebie caly skrypt. Jesli znasz przynajmniej podstawy C, to na forum znajdzies plik z kursem mql. Plik o nazwie jakos "Kurs MetaQuotes Language 4.doc". Poszukaj tam jest wyszystko.
Lepiej przegapić zysk niż stratę
- 13Spekulant
- Gaduła
w przypadku banalnych strategii, może i tak, w przypadku trochę bardziej zaawansowanych, nigdy bym nie odpalił żadnego EA napisanego i przetestowanego na demie przez amatora, bo z reguły jest tak, że nie znając się kompletnie na programowaniu, nie wie gdzie mogą nastąpić, nieprzewidziane sytuacje.13Spekulant pisze:Dla własnego bezpieczeństwa niech to testuje na demo, a nie realu, powinno wystarczyć
Z resztą to była tyko rada, nikt nie musi się stosować

Dziwi mnie często jak to ludzie nie umiejący programować, zaczynają od pisania od razu strategii, a nie chociaż od "lekkiego" przyuczenia się jeśli chodzi o możliwości języka itd.(bez obrazy dla autora wątku, bo z drugiej strony kto pyta nie błądzi)