JEDNO ZLECENIE?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
bojgin
Bywalec
Bywalec

JEDNO ZLECENIE?

Nieprzeczytany post autor: bojgin »

Mam pytanie! Jak napisać, żeby program wysyłał jedno zlecenie np: kupna a w momencie kolejnego sygnału już nie dobierał(żeby otworzył tylko jedną pozycję)i czekał z tą jedną pozycją na zamknięcie.
pozdrawiam

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Kod: Zaznacz cały

if (OrdersTotal()==0){

//otwieraj pozycje
}

bojgin
Bywalec
Bywalec

Dzięki.
A możesz mi powiedzieć po co jest maicnr? Jak go rozumieć? czy jest niezbędny?

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nie jest niezbędny.
To po prostu taki "TAG" którego możesz używac, albo nie.
A używany może byc m.in, do tego, aby dane EA rożróżniało (własnie po magic number) ktróre pozycje otworzyło, a które np. inne EA no bo przecież równocześnie może działac kilka EA + możesz otwierac ręcznie pozycje.

Ten kod powyżej który Ci podałem, nie uwzględnia MAGIC NUMBER, co oznacza, że jeżeli toworzysz ręcznie jakąs pozycję (albo inne EA) to Twoje EA też wykryje, że są otwarte pozycje i samo nie otworzy żadnej.

bojgin
Bywalec
Bywalec

Dzięki
Mam jeszcze jedno pytanko. (Bo własnie "tworzę" mój pierwszy EA) Jak to zapisać: Mam otwrtą pozycję np: Long i chcę żeby program zamknął pozycję (nie tylko przez STOP losa-bo tak narazie się dzieje) (i otworzył przeciwną) w momencie pojawienia się sygnału odwrotnego?

Awatar użytkownika
Etherlord
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Etherlord »

A wogole znasz sie cokolwiek na programowaniu? Bo zadajesz takie pytania jakby ktos mial napisac za Ciebie caly skrypt. Jesli znasz przynajmniej podstawy C, to na forum znajdzies plik z kursem mql. Plik o nazwie jakos "Kurs MetaQuotes Language 4.doc". Poszukaj tam jest wyszystko.
Lepiej przegapić zysk niż stratę

bojgin
Bywalec
Bywalec

Dopiero zaczynam. Nigdy nie programowałem.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

bojgin pisze:Dopiero zaczynam. Nigdy nie programowałem.
hm..dlatego dla wlasnego bezpieczenstwa (jezeli myslisz powaznie o EA) poczytaj kursy, coś ogólnie o programowaniu itd. A jeżeli znasz chociaż odrobine angielski, to F1 w Meta Ediotorze i masz tam wszystko

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

Dla własnego bezpieczeństwa niech to testuje na demo, a nie realu, powinno wystarczyć :mrgreen:

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

13Spekulant pisze:Dla własnego bezpieczeństwa niech to testuje na demo, a nie realu, powinno wystarczyć
w przypadku banalnych strategii, może i tak, w przypadku trochę bardziej zaawansowanych, nigdy bym nie odpalił żadnego EA napisanego i przetestowanego na demie przez amatora, bo z reguły jest tak, że nie znając się kompletnie na programowaniu, nie wie gdzie mogą nastąpić, nieprzewidziane sytuacje.

Z resztą to była tyko rada, nikt nie musi się stosować ;)
Dziwi mnie często jak to ludzie nie umiejący programować, zaczynają od pisania od razu strategii, a nie chociaż od "lekkiego" przyuczenia się jeśli chodzi o możliwości języka itd.(bez obrazy dla autora wątku, bo z drugiej strony kto pyta nie błądzi)

ODPOWIEDZ