Fale Elliota...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gandalf »

To moje prywatne zdanie i nie bede polemizowal czy mam racje czy nie mam... 8)
Ostatnio zmieniony 22 sie 2007, 12:11 przez Gandalf, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Fale elliota to skomplikowane narzedzie - zeby dobrze z niego korzystac trzeba pare lat praktyki i to pod okiem kogos kto juz to opanowal. Dla normalnego usera forexu jest to jak juz ktos wpomnial stek bzdur :D

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

Aekold pisze:Dla normalnego usera forexu jest to jak juz ktos wpomnial stek bzdur :D
Dobrze wiedziec, ze "normalnym" userem sie jest..... bo juz myslalem ze cos ze mna nie tak... :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

Sentinel pisze:Mnie tłumaczył zagadnienia związane z falami wieloletni praktyk, ale jakoś nie mogłem tych fal dojrzeć...i stąd właśnie moje pytanie.
Z reguly jest tak, ze kazdy zobaczy to co podswiadomie chce zobaczyc, doszukujemy sie pewnych prawidlowosci tam gdzie ich nie ma.
Widzac zmiane kursu np. na poziomie 38% zniesienia Fibonacciego utwierdzamy sie w przekonaniu ze to sie sprawdza. Pomijamy fakt ze dany poziom nie sprawdzil sie w kilkunastu innych miejscach na wykresie.

Korzystanie z tego typu narzedzi jest bardzo popularne co prawdopodobnie moze miec jakis wplyw na zachowanie kursu, ale jestem do nich nastawiony sceptycznie, podobnie jak do roznego rodzaju formacji ktore sa wymyslem wybujalej wyobrazni ich autorow (glowy i ramiona, flagi, spodki i filizanki, spadajace trojkaty, o formacjach swiecowych juz nie wspomne bo to do kabaretu raczej sie nadaje).

Bardziej przydatne i efektywne jest korzystanie chociazby z poziomow wsparc i oporow na podstawie wykresu ceny (ktory jest najlepszym wskaznikiem) oraz linii trendu.

I tej wersji sie bede trzymal :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Gandalf pisze: Bardziej przydatne i efektywne jest korzystanie chociazby z poziomow wsparc i oporow na podstawie wykresu ceny (ktory jest najlepszym wskaznikiem) oraz linii trendu.
I tej wersji sie bede trzymal :lol:
Nie uwazasz ze takim rozumowaniem powyzsze narzedzia mozna wrzucic do tego samego worka co RGR, trojkaty, fibo itp :D

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

Aekold pisze:Nie uwazasz ze takim rozumowaniem powyzsze narzedzia mozna wrzucic do tego samego worka co RGR, trojkaty, fibo itp :D
Powiedzialem co zawiera moj worek, kazdy ma swoj i moze wrzucac tam co mu sie podoba :)
Nie sugeruj sie moim zdaniem, jest ono calkowicie subiektywne i nie musi miec nic wspolnego z opiniami innych. Wolnosc slowa i przekonan w koncu mamy... hehehe..
Jezeli ktos lubi narzedzia ktore ja wrzucilem do worka, to jego sprawa i jezeli mu z tym dobrze to sie ciesze. Kazdy musi sam dojsc co jest dla niego najlepsze.
Sentinel pisze:Z ciekawości zapytam, z której platformy korzystasz (jeżeli to nie tajemnica)?
Jaka tam tajemnica..... Najczesciej korzystam z narzedzi zawartych w platformie VT CMS.
Obrazek

ODPOWIEDZ