Czy ktoś ćwiczył w praktyce system woodiego ?
proszę o opinie i wrażenia.
Ja osobiście się z nim jedynie zapoznałem dosyć dawno ale nie praktykowałem. Na uwagę zasługuje fakt, że facet stworzył system i bardzo szczegółowo wszystko opisał ( www.WoodiesCCIclub.com ). Duży nacisk położył na aspekt psychologiczny, żeby nic nie robić tylko otworzyć okno z odpowiednim wskaźnikiem cci i nawet nie patrzeć na ceny tylko stosować system a efekty same przyjdą.
System opiera się m.in o formacje tak więc nie jest czysto mechaniczny i każdy może mieć swoją wizje, ale Woodie opisuje również te formacje i sposób zachowania się po dostrzeżeniu ich.
Udostępniony jest on za darmo, tak że nie podejrzewam Woodiego o chęć zysku z sygnałów itp, chyba że jest właścicielem platformy jakiejś - system generuje sporo sygnałów.
Tematem interesował się niejaki shadow trader z forum onetu ( http://futures.onet.pl/1,124,6,7240788, ... tures.html ), widać że podpalony był , założył blog i strone www na ten temat. Niestety zniknął zaprzestając dynamicznej propagacji systemu (może po prostu spróbował zagrać w realu

Proszę tu o wypowiedzi na ten tylko temat żebyśmy nie rozmydlali widoczności np rozważaniami czy analiza tech ma sens itp.