System QQE 1H

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

System QQE 1H

Nieprzeczytany post autor: pki »

Na prezentowaną strategię trafiłem podczas przeglądania wątku dotyczącego pół- automatu Firebird: http://www.forexfactory.com/showthread. ... =semi-auto

Oryginalna manualna strategia oparta była o wykres H4 i nieco inne zasady, od tych które zamieszczę poniżej.

Link do oryginalnej strategii:
http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2898719

Początkowo grałem według zaleceń autora, jednakże czasami występowało zbyt wiele fałszywych sygnałów, dlatego postanowiłem pobawić się własnymi ustawieniami.

W ten sposób zdecydowałem przenieść się na wykres H1 i grać na najbardziej „pewnych” sygnałach.

System pasuje do większości par walutowych, jednakże ja polecam GBP/USD, EUR/CHF oraz EUR/JPY.

Zachęcam do wymiany opinii, aby móc jeszcze udoskonalić prezentowany system
W załączniku wskaźniki oraz template

ZASADY GRY

Zlecenie BUY

QQE powinien znajdować się poniżej 50 a Value 1 musi podążać w kierunku przecięcia linii Value 2.
Wskaźnik Stochastic musi znajdować się w okolicach 20-30

Zlecenie SELL

QQE powinien znajdować się powyżej 50 oraz Value 1 musi podążać w kierunku przecięcia linii Value 2.
Wskaźnik Stochastic musi znajdować się w okolicach 70-80.

System generuje strzałki, za pomocą wskaźnika 5-8 OpenEMA, jednakże nie są one głównym czynnikiem w podjęciu decyzji, a mają służyć jedynie w celu zobrazowania kierunku.

Poniżej przykłady wejść z dnia wczorajszego.
Na wykresach pokazujących zawarcie transakcji znajduje się wskaźnik heiken ashi, z którego postanowiłem zrezygnować

Czas na platformie jest przesunięty godzinę do przodu, dlatego różni się od podanego w przykładach

Wykres z dnia wczorajszego dla EUR/CHF, wejście godzina 23.07

Obrazek

Wykres z dnia dzisiejszego dla EUR/ CHF, zamknięce zlecenia + 100 pipsów

Obrazek

Kolejny przykład dla GBP/USD

Wykres z dnia wczorajszego dla GBP/USD, wejście godzina 23.38

Obrazek

Wykres z dnia dzisiejszego dla GBP/USD, zamknięcie zlecenia +50 pipsów

Obrazek

Jeśli chodzi o RR to wydaje mi się, że odpowiednie będzie w okolicach 1:2, 1:3. Częstotliwość sygnałów to maksymalnie 1-2 dziennie.
Gdy widzę, że moje wszystkie warunki nie są spełnione to oczywiście nie gram.

Poniżej przykłady z bieżącego tygodnia dla wcześniej wspomnianych par walutowych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Bierzesz wszystkie sygnaly czy tylko te w kierunku na H4 lub D1?

Na drugim screenie od gory Ech jest sygnal ktorego nie zaznaczyles. chodzi o 1 sierpnia po 17.oo kiedy qqe zawrocilo do gory w kierunku lini sygnalnej . Czy to bylby sygnal?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
fxptr
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: fxptr »

Na historii ładnie to wygląda. Potestuję przez tydzień i podziele się opiniami.
"Pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to chuj"

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

iwan pisze:Bierzesz wszystkie sygnaly czy tylko te w kierunku na H4 lub D1?
Nie przerzucam się na większe TF, korzystam tylko z sygnałów na H1
iwan pisze:Na drugim screenie od gory Ech jest sygnal ktorego nie zaznaczyles. chodzi o 1 sierpnia po 17.oo kiedy qqe zawrocilo do gory w kierunku lini sygnalnej . Czy to bylby sygnal?
Jak najbardziej był to dobry sygnał, musiał go po prostu przeoczyć
fxptr pisze:Na historii ładnie to wygląda
Żeby nie mieć odniesienia tylko do historii, wrzuciłem dwa sreeny pokazujące momenty wejścia. Zapraszam do testowania i dzielenia się opiniami.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

To prawda ze na sceenach wyglada ok, wiec popatrze w przyszlym tygodniu na EJ Ech. Dla mnie sa to do grania raczej egzotyczne pary.
Napisze jakie beda moje odczucia.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

To dzialo sie dzisiaj. Ostatnia strzaka oznacza nieudany sygnal. Ale troche to bylo naciagane. Jak dobrze widze to chyba bedzie sygnal na zamknieciu obecnej swieczki. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Fajny sys. Aktualnie sprawdzam czy ma znaczenie fakt ze qqe w chwili gdy warunki wejscia sa spelnione jest bardzo oddalone od poziomu 50 czy nie. Bylem juz bliski stwierdzenia ze gdy jest daleko to sygnal jest mocniejszy ale potem okazalo sie ze za aszybko sobie to udowodnilem. A jak idzie Tobie pki?

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Jak nikt nie chce to bede sobie sam pisal.

Ostatnie wejscia.
Na ech ciekawa sprawa. QQQe bylo ponizej 50 ale sygnalna powyzej. Brac czy nie brac takiego sygnalu? Moze lepiej byloby 50% wiekosci pozycji, tak dla bezpieczenstwa.

Dodano po 23 godzinach 20 minutach:

Ta sama sytuacja co wczoraj, QQE po obu stronach poziomu 50 ale ten pinbar przechylil szale decyzji. Piekna L.

ODPOWIEDZ