Wskazniki ekonometryczne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
MathsWay
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: MathsWay »

Hey,
czy wie moze ktos czy jest gdzies w sieci wskaznik, ktory wykorzystuje modele ekonometryczne - np. AR(I)MA, (G)ARCH etc.? Przymierzam sie do napisania wlasnego wskaznika bazujacego na tych modelach jednak jak juz cos takiego zostalo stworzone to po co tracic czas :)
Poza tym dobrze byloby na czyms bazowac piszac swoj wskaznik - zobaczyc rozwiazania innych i w ogole

Druga sprawa to chcialem sie zapytac czy ktos zwas wykorzystuje w swojej grze takie wskazniki i jak one sie sprawdzaja w zyciu?

Na koniec chcialem sie zapytac (to juz pytanie bardziej do programistow) jak dlugo wskaznik moze przetwarzac dane? cos kiedys czytalem, ze jest na to limit i po pewnym czasie, jak nie zakonczy sie to przetwarzanie to wskaznik sie wylacza czy jakos tak? ale wlasnie nie wiem ile mam czasu... - chcac przetworzyc kilka tysiecy danych moze mi troche zajac...
Pozdrawiam

Dodano po 5 godzinach 33 minutach:

Na prawde nikt nie jest zainteresowany tym tematem? :/
No dobra... sprobuje sam przez to przejsc :( jednak jak znajdzie sie jakis ochotnik, ktory chcialby o tym pogadac to zapraszam - chetnie wymienie sie czescia moich refleksji :D
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

dobra pisz
to z kręgu moich zainteresowań
nie znam żadnego takiego wskaźnika
ale mozna popracować
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

jeżeli interesuje Cię zagadnienie od strony teoretycznej (niestety co do wskaźnika to Ci nie pomogę) to poniżej link do gościa który specjalizuje się w tych garchach archach i narchach jako modeli opisującej rynek,
co prawda jest naukowcem, ale jest też praktykiem

http://akson.sgh.waw.pl/~smicha/senamek/jb/jb.htm

myśle że jest w TOP 5 w Polsce w tym temacie

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

dzieki
polecam tez katedre statystyki na UMK w Toruniu
chetnie wymienie sie czescia moich refleksji
jakie masz
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

MathsWay
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: MathsWay »

manygridi pisze:jeżeli interesuje Cię zagadnienie od strony teoretycznej (niestety co do wskaźnika to Ci nie pomogę) to poniżej link do gościa który specjalizuje się w tych garchach archach i narchach jako modeli opisującej rynek,
Hey, dzieki jednak teorie mam w miare opanowana - w sumie to nic trudnego. W sumie to nie wiem rowniez co to znaczy, ze jest top 5 w polsce - to nie jest jakos wybitnie skomplikowany temat, zeby oceniac kto jest pierwszy a kto setny...
Do tego juz zobie jakos poradzilem :) i probuje to teraz jakos wykorzystac. No i dlubie jeszcze w innych rzeczach :P

Szkoda, ze niewiele osob sie tym interesuje bo temat chyba nawet ciekawy...
Asia pisze:dobra pisz
to z kręgu moich zainteresowań
nie znam żadnego takiego wskaźnika
ale mozna popracować
Asiu ty juz sie lepiej nie odzwyaj... :-)

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

Myślę że w mql tego się nie zrobi... a raczej napewno nie garch, który estymuje się mle, a to zbyt skomplikowane dla mql, można estymowac solverem i potem przesyłac sygnał do mt4.
A jak chcesz garch wykorzystać ?? to sa modele prognozujące wariancje...
Masz jakiś konkretny pomysł ?

wojnowy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojnowy »

Pitmaster pisze:Myślę że w mql tego się nie zrobi...
A gdzie widzisz problem? Programujesz w ogóle?
Pitmaster pisze:a raczej napewno nie garch, który estymuje się mle, a to zbyt skomplikowane dla mql
nie wiem co to znaczy "mle" ale w czym niby te "skomplikowanie" się objawia? Ja nie widzę problemu... Przecież to jest jedynie operowanie na pętlach i tablicach...
Pitmaster pisze:A jak chcesz garch wykorzystać ?? to sa modele prognozujące wariancje...
Może do zarządzania ryzykiem?
(\(^.^)/)

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

MathsWay pisze:Asiu ty juz sie lepiej nie odzwyaj...
Czy ma się 'nie odzywać' tylko i wyłącznie dlatego, że ma cywilną odwagę publikować swój statement z fxbooka pomimo dużych strat ?
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

chojnak pisze:że ma cywilną odwagę publikować swój statement z fxbooka pomimo dużych strat ?
hehehe czyli co według ciebie to bohater

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

fx_rambo pisze:hehehe czyli co według ciebie to bohater
hehehe nie, bo nie o bohaterstwo tu chodzi.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

ODPOWIEDZ