szukam dobrego brokera

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
mrczny

szukam dobrego brokera

Nieprzeczytany post autor: mrczny »

Witam
Widzę, że największym zagrożeniem na rynku forex jest broker. Dlatego fundamentalną kwestią jest dobranie jak najlepszego brokera. Mnie zależy na takim, który będzie miał:
  • - w miarę niskie spready (żeby nie przekraczały 2 pipsów na eur/usd)
    - żeby spready nie rozszerzały się w kosmos (typu 50 pipsów na parze eur/usd)
    - bez rekowotowań ani poślizgów
    -z działającymi zabezpieczeniami przeciw ujemnemu saldu na rachunku (czyli żeby margin call, stop out działałał w każdych warunkach rynkowych, więcej nie potrzebuję)
    - z dobrym kontaktem z klientem (czyli jak mam problem to mogę zadzwonić i rozwiązać problem, a nie czekać obgryzając paznokcie ze strachu co będzie z moimi pieniędzmi w tym czasie)
    - aby bez problemu były realizowane wpłaty i wypłaty (co bywa problemem szczególnie u cypryjczyków)
    - żeby mnie nie spamował głupimi ofertami na emaila lub telefon, szczególnie kiedy sobie tego nie życzę(tutaj pewien żelazny broker w tym przoduje)
    - żeby mój stop loss był realizowany po cenach rynkowych, które są notowane także u innych brokerów. Bez luki 15 i więcej pipsów - "bo tak"
Czy znacie takiego brokera?

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: szukam dobrego brokera

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

dm bzwbk
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

mrczny

Nieprzeczytany post autor: mrczny »

Dzięki @DavidFx. Pobrałem demo, wysłałem pytania teraz będę testował i zobaczymy :)
Pamiętam jak wchodzili na rynek jak jedni z pierwszych z ECN. Tylko czy nadchodzący rebranding nie będzie wpływał na jakość? Chodzi o porzucenie zielonego loga bzwbk i zmianę w czerwonego santandera.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

takiego nie znajdziesz. W spokojnych warunkach to może takie coś u MM, ale na szybkim rynku będą rekwoty. Zaś u ECN będziesz miał notoryczne poślizgi nawet w spokojnych warunkach.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

forexsowicz91 pisze:
takiego nie znajdziesz. W spokojnych warunkach to może takie coś u MM, ale na szybkim rynku będą rekwoty. Zaś u ECN będziesz miał notoryczne poślizgi nawet w spokojnych warunkach.
stosuj zlecenia oczekujace to Ci znikna poslizgi :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

DavidFx pisze:
forexsowicz91 pisze:
A skądże znowu... Herezje :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

DavidFx pisze:
forexsowicz91 pisze:
tak, ale tylko na rachunku DEMO. Widocznie jeszcze nie miałeś styczności z rachunkiem live. ;)

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Skorzystaj z Trading212 ,Spelnia twoje oczekiwana,Lepszego brokera ,ktory ma wszelkie zabezpeczenia konta ,dobry kontakt live i niezawodna platforme forex nie znajdziesz.

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

Jeśli obsługa w języku angielskim i zabezpieczenie przed ujemnym saldem do 50. tys. jednostek waluty są akceptowalne, to wymienione warunki spełnia FXCM.

ODPOWIEDZ