robot na demie a na realu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
termometr123
Gaduła
Gaduła

robot na demie a na realu

Nieprzeczytany post autor: termometr123 »

Witajcie,mam robota który radzi sobie naprawdę nieźle na koncie demo. niestety na koncie real jest nieco gorzej.zdecydowanie mniej otwiera transakcji a jak pootwiera to już nie są tak skuteczne. jak to obejść? dałoby radę zrobić coś takiego żeby robot chodził na demo a identyczne trasakcje z tego właśnie konta kopiowało mi na konto realne?
swoją drogą dlaczego tak się dzieje,że są takie różnice w wynikach?

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: robot na demie a na realu

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

termometr123 pisze:Witajcie,mam robota który radzi sobie naprawdę nieźle na koncie demo. niestety na koncie real jest nieco gorzej.zdecydowanie mniej otwiera transakcji a jak pootwiera to już nie są tak skuteczne. jak to obejść? dałoby radę zrobić coś takiego żeby robot chodził na demo a identyczne trasakcje z tego właśnie konta kopiowało mi na konto realne?
swoją drogą dlaczego tak się dzieje,że są takie różnice w wynikach?
Masz jakieś logi? Przyczyn słabych rezultatów gry na realu może być dużo. Musiałbyś bardziej szczegółowo opisać na czym polega gra EA.

Awatar użytkownika
por. Borewicz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: por. Borewicz »

Kilka pytań:
1) Czy jest to jakiś robot skalpujący?
2) Czy roboty na demo i real chodzą jednocześnie a mimo to są różnice?
3) Czy zaobserwowałeś różnice między cenami na demie i realu?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Konta demo działają trochę inaczej niż konta realne, są różnice w danych, w otwieraniu zleceń itd itp.

Założenie że system będzie działał identycznie na real jak na demo jest generalnie błędne.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

Warto też sprawdzić, jaki procent zleceń robota wchodzi na rynek, a ile zostaje odrzucone.
Jak robot zachowuje się w przypadku odrzucenia pozycji przez serwer, ponawia?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Odwieczny problem... Jak ktoś wcześniej napisał, przyczyn może być cała masa. Począwszy od charakterystyki rynku, modelu w którym działa broker, pingu do serwerów, po różnice w datafeedzie i spreadach oraz działaniach samego brokera (co na razie bym wykluczył).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

termometr123
Gaduła
Gaduła

kolega jarek67 pomaga mi znaleźć różnice,narazie ustaliliśmy że prawdopodobnie winą jest różnica w danych na koncie demo i na koncie realnym. tak sobie myślę że skoro roboty radzą sobie lepiej na demie to dlaczego nie puścić robota właśnie na koncie demo i np siedzieć i czekać aż wrzuci zlecenie i następnie od razu takie samo zlecenie zrobić na koncie realnym. no bo skoro na demie robot lepiej gra to ma to sens prawda? jest różnica np w historii danych czy gdzieś indziej ale przecież na ma różnicy w aktualnym kursie i po tym samym kursie mogę otworzyć ta samą pozycję na realu

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Ten pomysł się kupy nie trzyma. Robot sobie radzi dobrze na demo bo tam nie ma poślizgów requtów itd.
Jak odpalisz go na demo, i będziesz kopiował na real to dostaniesz całe to "dobrodziejstwo" i wynik będzie jeszcze gorszy niż jakbyś bezpośrednio odpalił go na realu (bo wprowadzasz dodatkowe opóźnienie na kopiowanie).
Green
Obrazek
Obrazek

termometr123
Gaduła
Gaduła

nie wiem, pomysł wydawał się teoretycznie prosty.robot gra na h1 i otwiera zlecenia tylko o pełnych godzinach,więc załóżmy że co godzine o xx:59 czekałbym przed platformą i jeżeli wpada zlecenie na demie to od razu je kopiuję na real. załózmy że potrwa to minutę. ustawiam poziomy sl i tp takie jak robot i dziękuję. oczywiście mówimy czysto teoretycznie. dlaczego nie ma to sensu?

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

green7 pisze:Ten pomysł się kupy nie trzyma. Robot sobie radzi dobrze na demo bo tam nie ma poślizgów requtów itd.
Jak odpalisz go na demo, i będziesz kopiował na real to dostaniesz całe to "dobrodziejstwo" i wynik będzie jeszcze gorszy niż jakbyś bezpośrednio odpalił go na realu (bo wprowadzasz dodatkowe opóźnienie na kopiowanie).
Nie chodzi poślizgi tylko o to ze jeden otwiera a drugi nie.
Ten robot gra w oparciu o stochastica i iMA. Nie miałem czasu się mu przyjrzeć ale już choćby z powodu różnic w świeczkach mogą się pojawiać różnice w momentach zagrań. Dziś podobno dla odmiany zagrał na realu a na demo nie. Ogólnie to rokowania wg mnie wiadomo jakie sa dla niego. ;) ale kolega zwrócił się z prośbą to mu pomagam.
Mam go od kilku godzin i na razie dopisałem kilka "printów" żeby się zorientować gdzie go boli.

ODPOWIEDZ