robot na demie a na realu
-
- Gaduła
robot na demie a na realu
Witajcie,mam robota który radzi sobie naprawdę nieźle na koncie demo. niestety na koncie real jest nieco gorzej.zdecydowanie mniej otwiera transakcji a jak pootwiera to już nie są tak skuteczne. jak to obejść? dałoby radę zrobić coś takiego żeby robot chodził na demo a identyczne trasakcje z tego właśnie konta kopiowało mi na konto realne?
swoją drogą dlaczego tak się dzieje,że są takie różnice w wynikach?
Re: robot na demie a na realu
Masz jakieś logi? Przyczyn słabych rezultatów gry na realu może być dużo. Musiałbyś bardziej szczegółowo opisać na czym polega gra EA.termometr123 pisze:Witajcie,mam robota który radzi sobie naprawdę nieźle na koncie demo. niestety na koncie real jest nieco gorzej.zdecydowanie mniej otwiera transakcji a jak pootwiera to już nie są tak skuteczne. jak to obejść? dałoby radę zrobić coś takiego żeby robot chodził na demo a identyczne trasakcje z tego właśnie konta kopiowało mi na konto realne?
- por. Borewicz
- Gaduła
Kilka pytań:
1) Czy jest to jakiś robot skalpujący?
2) Czy roboty na demo i real chodzą jednocześnie a mimo to są różnice?
3) Czy zaobserwowałeś różnice między cenami na demie i realu?
1) Czy jest to jakiś robot skalpujący?
2) Czy roboty na demo i real chodzą jednocześnie a mimo to są różnice?
3) Czy zaobserwowałeś różnice między cenami na demie i realu?
- jasonbourne
- Pasjonat
Konta demo działają trochę inaczej niż konta realne, są różnice w danych, w otwieraniu zleceń itd itp.
Założenie że system będzie działał identycznie na real jak na demo jest generalnie błędne.
Założenie że system będzie działał identycznie na real jak na demo jest generalnie błędne.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Warto też sprawdzić, jaki procent zleceń robota wchodzi na rynek, a ile zostaje odrzucone.
Jak robot zachowuje się w przypadku odrzucenia pozycji przez serwer, ponawia?
Jak robot zachowuje się w przypadku odrzucenia pozycji przez serwer, ponawia?
Odwieczny problem... Jak ktoś wcześniej napisał, przyczyn może być cała masa. Począwszy od charakterystyki rynku, modelu w którym działa broker, pingu do serwerów, po różnice w datafeedzie i spreadach oraz działaniach samego brokera (co na razie bym wykluczył).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Gaduła
kolega jarek67 pomaga mi znaleźć różnice,narazie ustaliliśmy że prawdopodobnie winą jest różnica w danych na koncie demo i na koncie realnym. tak sobie myślę że skoro roboty radzą sobie lepiej na demie to dlaczego nie puścić robota właśnie na koncie demo i np siedzieć i czekać aż wrzuci zlecenie i następnie od razu takie samo zlecenie zrobić na koncie realnym. no bo skoro na demie robot lepiej gra to ma to sens prawda? jest różnica np w historii danych czy gdzieś indziej ale przecież na ma różnicy w aktualnym kursie i po tym samym kursie mogę otworzyć ta samą pozycję na realu
Ten pomysł się kupy nie trzyma. Robot sobie radzi dobrze na demo bo tam nie ma poślizgów requtów itd.
Jak odpalisz go na demo, i będziesz kopiował na real to dostaniesz całe to "dobrodziejstwo" i wynik będzie jeszcze gorszy niż jakbyś bezpośrednio odpalił go na realu (bo wprowadzasz dodatkowe opóźnienie na kopiowanie).
Jak odpalisz go na demo, i będziesz kopiował na real to dostaniesz całe to "dobrodziejstwo" i wynik będzie jeszcze gorszy niż jakbyś bezpośrednio odpalił go na realu (bo wprowadzasz dodatkowe opóźnienie na kopiowanie).
-
- Gaduła
nie wiem, pomysł wydawał się teoretycznie prosty.robot gra na h1 i otwiera zlecenia tylko o pełnych godzinach,więc załóżmy że co godzine o xx:59 czekałbym przed platformą i jeżeli wpada zlecenie na demie to od razu je kopiuję na real. załózmy że potrwa to minutę. ustawiam poziomy sl i tp takie jak robot i dziękuję. oczywiście mówimy czysto teoretycznie. dlaczego nie ma to sensu?
Nie chodzi poślizgi tylko o to ze jeden otwiera a drugi nie.green7 pisze:Ten pomysł się kupy nie trzyma. Robot sobie radzi dobrze na demo bo tam nie ma poślizgów requtów itd.
Ten robot gra w oparciu o stochastica i iMA. Nie miałem czasu się mu przyjrzeć ale już choćby z powodu różnic w świeczkach mogą się pojawiać różnice w momentach zagrań. Dziś podobno dla odmiany zagrał na realu a na demo nie. Ogólnie to rokowania wg mnie wiadomo jakie sa dla niego.

Mam go od kilku godzin i na razie dopisałem kilka "printów" żeby się zorientować gdzie go boli.