Analiza ekspansji

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
lares138
Bywalec
Bywalec

Analiza ekspansji

Nieprzeczytany post autor: lares138 »

Witam , przerabiam właśnie książkę Danielewicza ''Geometria Fibonacciego" i niestety utknąłem na analizie ekspansji .

"Jest zakres fali A-B pomnożymy przez odpowiedni współczynnik Fibonacciego i uzyskaną wartość dodamy do szczytu fali A-B(czyli pkt B) to otrzymamy poziom określany ekspansją badanej fali "

I nie rozumiem tego co mam pomnożyć niby ?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Re: Analiza ekspansji

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Zakres fali A-B? :P
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

lares138
Bywalec
Bywalec

W książce jest napisane zakres fali 1-2 ale to chyba bez różnicy

Awatar użytkownika
Butterfly
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Butterfly »

lares138 pisze:Witam , przerabiam właśnie książkę Danielewicza ''Geometria Fibonacciego" i niestety utknąłem na analizie ekspansji .

"Jest zakres fali A-B pomnożymy przez odpowiedni współczynnik Fibonacciego i uzyskaną wartość dodamy do szczytu fali A-B(czyli pkt B) to otrzymamy poziom określany ekspansją badanej fali "

Załóżmy, że zakres ruchu pomiędzy punktami A i B wynosi 30 pipsów wtedy wykonujesz działanie na tej wartości danym współczynnikiem Fibo.
Brak zysków to jeszcze nie strata.

lares138
Bywalec
Bywalec

A czy mogę do tego użyć narzędzie 'Zasięgi Fibonacciego' ?

Awatar użytkownika
Butterfly
Stały bywalec
Stały bywalec

lares138 pisze:A czy mogę do tego użyć narzędzie 'Zasięgi Fibonacciego' ?
tak bo 3 punkt odmierza Ci wtedy zasieg fali AB od pkt C.

lares138
Bywalec
Bywalec

Ten 3 pkt to rozumiem ma być korekta tak ?

-- Dodano: 28 sie 2013, 13:40 --

Ok już chyba rozumiem to :) . Więc ta druga linia musi być poziomo postawiona . Wtedy to wszystko trzyma się kupy . Ja dawałem ją cały czas na korektę ale inaczej mi to wychodziło całkiem niż jest pokazane w książce

Awatar użytkownika
Butterfly
Stały bywalec
Stały bywalec

[quote="lares138"]Ten 3 pkt to rozumiem ma być korekta tak ?

-- Dodano: 28 sie 2013, 13:40 --

AB jest linią impulsu a punkt C jest korektą i w tej kolejności prowadzisz narzędzie.
Jak dalej przeczytasz w książce jest jeszcze drugi sposób analizy ekspansji mierzony za pomocą zniesień. Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

lares138 pisze:Witam , przerabiam właśnie książkę Danielewicza ''Geometria Fibonacciego" i niestety utknąłem na analizie ekspansji .

Heloł
Danielewicz z tego co pamiętam tworzył swoja strategię o rynki akcji w dość długim TF, na fx to niewiele warte. bo tu wszystko dzieje się o wiele szybciej do tego na fx cały czas konsolujemy jak grasz w krótkim TF. jedne co dobre to można sie nauczyć dobrze mierzyć fibo z tej kinigi co się na pewno opłaci jednak on zarzuca zbyt wiele poziomów co tak naprawdę nie rozjaśnia wykresu co więcej, ktoś na nawigatorze już pisał że On zmienił strategię w stosunku co do tego co pisał w książce i co więcej ten sam zawodnik co był na szkoleniu powiedział ze jak robił prezentację to zaczął się gubić trochę w tym co rysował... więc podsumowując z czasem sam wychwycisz co jest ważne bo jego poziomy S czy R nagle zaczyna występować wszędzie i można oszaleć w tym bałaganie. Weź tylko pod uwagę te najważniejsze bo moim zdaniem cała reszta to tylko życzeniowa jazda która zamknie Ci depo.
Pzdr
"If music is dying musicians are killing it" - MP

lares138
Bywalec
Bywalec

Ok dzięki :) . Kurcze przeczytałem już kilka książek i do każdej miałem pytania , jak je zadawałem to każdy odpowiadał ale i również zalecał nie stosowania się do tego systemu :D . Więc za co się najlepiej mam zabrać ?

ODPOWIEDZ