jak grają rekiny?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
anonim09383

jak grają rekiny?

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Mam pytanie czy wszystkie szablony lub wskaźniki do gry posiadacie u jakiegoś brokera demo. Wgrane i z nich czytacie grę a u innego brokera real macie zrobione zakładki z czystymi wykresami i tylko nanosicie wszystkie transakcje z konta demo na real . Zastanawiam się bo będę grał na platformie mt4 i boje się że broker może podpatrzeć jakich używam wskaźników jak będę mieć stale powiększający się zysk a nie chciał bym ujawniać mojego systemu :) Może zostanę nawet drugim Warren Buffett-em

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: jak grają rekiny?

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Są takie możliwości, czasem się używa kwotowań u różnych brokerów... ale nie po to, żeby nie podpatrywali :wink:

Jednak jeśli masz takie obawy, to oczywiście tym bardziej polecam analizy u innego broka. Radzę jednak dobrze zastanowić się nad wyborem brokera do analiz. Ceny bid i wyglądy świeczek mogą się różnić u różnych brokerów dość znacznie. Pierwsza sprawa, to kwotowania "rynkowe". U MM są one zawsze zniekształcone przez stały spread, który w warunkach rynkowych nie istnieje. Inna sprawa to sundaybar, ceny zamknięć, etc. Nawet średnie u dwóch różnych brokerów mogą pokazywać różne wartości. Więc dobór optymalnego broka pod analizy wskaźnikowe to podstawa. Inna sprawa, że nawet dobry wybór niczego nie gwarantuje :evil:
Może zostanę nawet drugim Warren Buffett-em
Na pewno :roll:

xwing
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xwing »

Zacytuję klasyka:
"Who the fuck is Warren Buffett?"

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

xwing pisze:Zacytuję klasyka:
"Who the fuck is Warren Buffett?"

Is the best of the best stock expert. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Err0r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Err0r »

nie zapomnij zasłonić rolet w pokoju

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

:lol:
No wiesz. Bill Gates składał pierwsze komputery w garażu. WB pewnie pierwsze kroki w tradingu stawiał w piwnicy ;)

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Jeszcze nie zarobiłem a satelita krąży nad głową i obserwuje eh co tu począć - podpowiedzcie :d

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

marcin.in00 pisze:Jeszcze nie zarobiłem a satelita krąży nad głową i obserwuje eh co tu począć - podpowiedzcie :d
Wyluzować z używkami bo masz schizy.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fantômas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fantômas »

Zebys Ty green7 tak o mnie sie martwil... A Ty green bezuzywkowy jestes? Czy tylko znasz ten wytrych do ZLOTEGO srodka?
I saw you twice...
Try again.

Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fx1234 »

Ja np. zamiast satelit jestem bardziej skłonny uwierzyc, iż system giełdowy (algorytm) który zbiera zlecenia z rynku jest napisany w taki sposób aby jak najwięcej osób traciło. Napewo ponad 90% z nas miała dziwne wrażenie i popdejrzenia kiedy po naszym SL wykres zawracał i kierował się w odpowiednią stronę. Podobno to tzw. pech i brak umiejętności, ale osobiście sprawdzałam na wielu rynkach bardziej lewarowanych oraz mniej - zawsze było tak samo, mam wyjątkowego pecha, nawet jak na demo system był zyskowny to już na pieniężnym nie :)

ODPOWIEDZ