jak grają rekiny?
jak grają rekiny?
Mam pytanie czy wszystkie szablony lub wskaźniki do gry posiadacie u jakiegoś brokera demo. Wgrane i z nich czytacie grę a u innego brokera real macie zrobione zakładki z czystymi wykresami i tylko nanosicie wszystkie transakcje z konta demo na real . Zastanawiam się bo będę grał na platformie mt4 i boje się że broker może podpatrzeć jakich używam wskaźników jak będę mieć stale powiększający się zysk a nie chciał bym ujawniać mojego systemu
Może zostanę nawet drugim Warren Buffett-em

Re: jak grają rekiny?
Są takie możliwości, czasem się używa kwotowań u różnych brokerów... ale nie po to, żeby nie podpatrywali
Jednak jeśli masz takie obawy, to oczywiście tym bardziej polecam analizy u innego broka. Radzę jednak dobrze zastanowić się nad wyborem brokera do analiz. Ceny bid i wyglądy świeczek mogą się różnić u różnych brokerów dość znacznie. Pierwsza sprawa, to kwotowania "rynkowe". U MM są one zawsze zniekształcone przez stały spread, który w warunkach rynkowych nie istnieje. Inna sprawa to sundaybar, ceny zamknięć, etc. Nawet średnie u dwóch różnych brokerów mogą pokazywać różne wartości. Więc dobór optymalnego broka pod analizy wskaźnikowe to podstawa. Inna sprawa, że nawet dobry wybór niczego nie gwarantuje

Jednak jeśli masz takie obawy, to oczywiście tym bardziej polecam analizy u innego broka. Radzę jednak dobrze zastanowić się nad wyborem brokera do analiz. Ceny bid i wyglądy świeczek mogą się różnić u różnych brokerów dość znacznie. Pierwsza sprawa, to kwotowania "rynkowe". U MM są one zawsze zniekształcone przez stały spread, który w warunkach rynkowych nie istnieje. Inna sprawa to sundaybar, ceny zamknięć, etc. Nawet średnie u dwóch różnych brokerów mogą pokazywać różne wartości. Więc dobór optymalnego broka pod analizy wskaźnikowe to podstawa. Inna sprawa, że nawet dobry wybór niczego nie gwarantuje

Na pewnoMoże zostanę nawet drugim Warren Buffett-em

Zacytuję klasyka:
"Who the fuck is Warren Buffett?"
-
- Maniak
xwing pisze:Zacytuję klasyka:
Is the best of the best stock expert.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
nie zapomnij zasłonić rolet w pokoju

No wiesz. Bill Gates składał pierwsze komputery w garażu. WB pewnie pierwsze kroki w tradingu stawiał w piwnicy

Jeszcze nie zarobiłem a satelita krąży nad głową i obserwuje eh co tu począć - podpowiedzcie 

Wyluzować z używkami bo masz schizy.marcin.in00 pisze:Jeszcze nie zarobiłem a satelita krąży nad głową i obserwuje eh co tu począć - podpowiedzcie
Zebys Ty green7 tak o mnie sie martwil... A Ty green bezuzywkowy jestes? Czy tylko znasz ten wytrych do ZLOTEGO srodka?
I saw you twice...
Try again.
Try again.
Ja np. zamiast satelit jestem bardziej skłonny uwierzyc, iż system giełdowy (algorytm) który zbiera zlecenia z rynku jest napisany w taki sposób aby jak najwięcej osób traciło. Napewo ponad 90% z nas miała dziwne wrażenie i popdejrzenia kiedy po naszym SL wykres zawracał i kierował się w odpowiednią stronę. Podobno to tzw. pech i brak umiejętności, ale osobiście sprawdzałam na wielu rynkach bardziej lewarowanych oraz mniej - zawsze było tak samo, mam wyjątkowego pecha, nawet jak na demo system był zyskowny to już na pieniężnym nie