podnoszenie podatkow przez Rzad
podnoszenie podatkow przez Rzad
VAT 23% ???
Podniesienie stawki podatku VAT, to nie jedyne założenie planu finansowego. Jesienią rząd skieruje do Sejmu pakiet ustaw finansowych i deregulacyjnych, które poza podniesieniem obciążeń finansowych, powinny stymulować rozwój gospodarczy. Projekt zakłada dodatkowe wpływy do budżetu państwa z prywatyzacji oraz sprzedaży państwowej ziemi. Tę ostatnią propozycję zwiększenia wpływów budżetowych zgłosiło PSL.
Jednocześnie plan reformy finansów budżetowych zakłada dotrzymanie obietnic przez rząd, w tym utrzymanie waloryzacji emerytur, obietnicy podwyższenia wynagrodzeń nauczycieli, czy efektywnego wykorzystania środków unijnych. Premier podkreślił, że podniesienie VAT-u to gra na czas i przetrwanie najtrudniejszego okresu dla finansów publicznych.
A może podwyższenie podatku Belki, ja słyszałem od Rządzących że były planu jego usunięcia, teraz slychac o samych podwyzkach!?
Podniesienie stawki podatku VAT, to nie jedyne założenie planu finansowego. Jesienią rząd skieruje do Sejmu pakiet ustaw finansowych i deregulacyjnych, które poza podniesieniem obciążeń finansowych, powinny stymulować rozwój gospodarczy. Projekt zakłada dodatkowe wpływy do budżetu państwa z prywatyzacji oraz sprzedaży państwowej ziemi. Tę ostatnią propozycję zwiększenia wpływów budżetowych zgłosiło PSL.
Jednocześnie plan reformy finansów budżetowych zakłada dotrzymanie obietnic przez rząd, w tym utrzymanie waloryzacji emerytur, obietnicy podwyższenia wynagrodzeń nauczycieli, czy efektywnego wykorzystania środków unijnych. Premier podkreślił, że podniesienie VAT-u to gra na czas i przetrwanie najtrudniejszego okresu dla finansów publicznych.
A może podwyższenie podatku Belki, ja słyszałem od Rządzących że były planu jego usunięcia, teraz slychac o samych podwyzkach!?
Moim zdaniem ,podnoszenie podatków to niezla głupota.Podnoszą podatki bo tak jest najłatwiej.Bez kilku dużych i odważnych reform(np:krus),będzie ciągle tak samo,czyli do dupy.Pienionse są ale wydają je w niewłaściwy sposób.Nauczyciele,rolnicy,górnicy nie chcę tu nikogo obrazić i wrzucać wszystkich do jednego worka,ale prawda jest taka ze ci co najgłośniej krzyczą maja najlepiej.
Salam malejkum
Salam malejkum
Ponad 70% to wydatki tzw sztywne - czyli nie do zmniejszenia, i ta część stale rośnie więc wpływy trzeba zwiększyć. Niestety mamy już spory dług toczony przez lata i nie możemy sobie pozwolić na obniżkę podatków bo w krótkim okresie byśmy nie zamknęli budżetu ale za to w długim sporo zyskali.Ahmed pisze:Moim zdaniem ,podnoszenie podatków to niezla głupota.
Chcą zmienić VAT aby obciążyć również tzw "szarą strefę".
O zmniejszeniu podatków fajnie się mówi bo by było przyjemnie, ale zrealizować tego w obecnym systemie i czasie nie jest możliwe.
Szwecja ma jedne z największych podatków, ale też i warunków życia.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Obawiam się Yogi że wszystkich to dopadnie prędzej czy póżniej,w takiej czy innej formie.MrYogi pisze:Jak to dobrze że z PL nic mnie nie łączy pod względem finansowym :]
Jedynie komu uda się przed tym uciec to zawodowym rewolucjonistom //czytaj urzędnikom Uni Europejskiej/// ponieważ mają zagwarantowane pensje po 20 tyś Euro miesięcznie i emeryturki po 5 latach w wysokości 5 tyś Euro.Jeszcze dodałbym do tego dobrych traderów stosujących wechikuły korporacyjne........
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Nie ma co to zawsze wiadomo że Polska nie stoi najlepiej poza olbrzymim długiem wew i zew są powyższe obciążenia o których mówiliście. Do tego irytują mnie media wczoraj jakiś krawaciarz dyskutował z ekonomistami i pytanie nie brzmiało: Kiedy wezmą się do roboty i zreformują finanse państwa bo obiecanki mamy od kilkunastu lat.... tylko "Co doradziłby Pan aktualnemu rządowi w świetle nadchodzących wyborów".
Zanim przygotują jakiś projekt to ze 2 lata miną zanim wprowadzą to chyba wieczność a nie znów wybory i nie można. Pewnie będzie klasyka znów obudzimy się z ręką w nocniku, IMF już na nas czeka wpieprzymy sie po pachy w długi. Wtedy zaczną cięcia uderzające w szarego obywatela. A obecny rząd rozproszy się po europejskich instytucjach lub prywatnych jak Kazik M. a potem jak Buzek od czasu do czasu mordę pokarzą w TVP, żeby naród o nich nie zapomniał bo kiedyś trzeba wrócić i chociaż sołtysem zostać.
Dodano po 6 minutach:
Zanim przygotują jakiś projekt to ze 2 lata miną zanim wprowadzą to chyba wieczność a nie znów wybory i nie można. Pewnie będzie klasyka znów obudzimy się z ręką w nocniku, IMF już na nas czeka wpieprzymy sie po pachy w długi. Wtedy zaczną cięcia uderzające w szarego obywatela. A obecny rząd rozproszy się po europejskich instytucjach lub prywatnych jak Kazik M. a potem jak Buzek od czasu do czasu mordę pokarzą w TVP, żeby naród o nich nie zapomniał bo kiedyś trzeba wrócić i chociaż sołtysem zostać.
Dodano po 6 minutach:
Z FX to proste znajdź broka którego nie interesuje Polski US i gotowe.lekarz2 pisze:Możesz zdradzić jak to robisz, że nie płacisz podatków w Polsce
"If music is dying musicians are killing it" - MP
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=8485lekarz2 pisze:Możesz zdradzić jak to robisz, że nie płacisz podatków w Polsce?MrYogi pisze: Jak to dobrze że z PL nic mnie nie łączy pod względem finansowym :]
Tu się mylisz, to tylko przechodzi przy małych kwotach i napewno nie w dłużnym terminie. Cała sztuka polega na tym żeby płacić podatki, ale w bardzo małych ilościach a nie nie płacić ich wogóle, gdyż w opcji takiej gdzie nie płacisz podatków to każdy US niezależnie od kraju się do Ciebie dobierze.SEROL666 pisze:Z FX to proste znajdź broka którego nie interesuje Polski US i gotowe.lekarz2 pisze:Możesz zdradzić jak to robisz, że nie płacisz podatków w Polsce
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein