SEROL666 pisze:Ludzie często myślą że Ci co zarabiają to codziennie wygrywają ja nie raz nie dwa jak patrzyłem w historię to 3 tygodnie oscyluje wokół 0% a jeden tydzień wyrabiam swoją "miesięczną średnią %-tów".
Na początku, każdy próbuje się jakoś określić i odnaleźć. Po ponad 1 "suchym" miesiącu pojawił się właśnie taki pomysł jak mój wyżej.
Do tego nuda go wspierała, bo nic mądrego oprócz FX mi wtedy do głowy nie przychodziło
Dobrze, że jakieś doświadczenie w związku z tym czasem przychodziło..
Diagnozujemy
player1'a
player1 pisze:Problemem jest że wszystko trzeba odkrywać samemu, w Sieci dostępnych jest tylko kilka skrawków użytecznych informacji na temat fx, nie licząc podstaw.
Wg mnie jeśli jest czas należałoby poszukać możliwości lepszego kontaktu z kimś kto siedzi w temacie dlużej inaczej wciąż skazany jesteś na ten sam problem.
player1 pisze:Każdy (większość) zaczyna od zera i ciężko samemu nakierować się na wlaściwą drogę, nie mając pojęcia co się dzieje.
Czas może znaleźć czas na poszukiwanie mentora i dla mentora.
player1 pisze:Prawde mówiąc jestem już zmęczony studiowaniem rynku ale im dalej tym robi się coraz jaśniej.
Jakie masz predyspozycje do tego by zajmować się w ogóle tradingiem/FX wg twojej oceny? Umiesz je wykorzystać? Wykorzystujesz? Co Cię motywuje (kasa,pasja,nuda,cele)?
player1 pisze:Patrze na wykresy prawie 1,5 roku, nadal nie zarabiam, gdyż nie podejmuję żadnych trejdów,
Nawet nie grasz na demo?
Pacjent:
player1
reptile pisze:4.Podejrzenie:
Zauroczenie wskaźnikami, błędna ocena rzeczywistości
5.Rozpoznanie:
w trakcie
reptile pisze:6.Choroba:
Uzależnienie od FX
reptile pisze:7.Diagnoza:
Nie wystarczająca wiedza na temat rynku, zmęczenie
reptile pisze:8.Leczenie:
Nie podjęto
reptile pisze:9.Skutki:
Wg opisu pacjenta
reptile pisze:10.Przyczyny:
Prawdopodobnie brak czasu.

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)