VEGAS
Re: VEGAS
BratBot widzę, że tylko Ty sie tutaj udzielasz. Jak idzie gra jeśli mogę wiedzieć? Ile pipsów, bądź % kapitału robisz w miesiąc? I czy zarabiasz regularnie tym systemem? Ja sobie zrobiłem długą przerwę , ale planuje powrót do gry vegas h4.
pozdrawiam
pozdrawiam
[edit]
Wziąłem się za tłumaczenie pliczków od vegasa - dajcie mi jakieś propsy, żebym to skończył w ciągu tygodnia .
[edit2]
Sorki za literówki
Wziąłem się za tłumaczenie pliczków od vegasa - dajcie mi jakieś propsy, żebym to skończył w ciągu tygodnia .
[edit2]
Sorki za literówki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kanapka
Witam.BratBot pisze:[edit]
[edit2]
Załączam tłumaczenie na PL metody Vegasa wykonane przez Essperto z dawnego forum EFIXA. Starsi pewnie pamiętają te zażarte ale ciekawe dyskusje:)
Pozdrawiam
@Michosz, w terminalu klikasz Plik-->otwórz folder danych-MQL4-indicators, otwierasz plik ff tunnel i znajdziesz. Trzeba tylko zera podopisywać w wartościach fibo dla każdego risk model.
W tą sobotę rozwaliłem system. Jak ktoś mądry powiedział, "Nie da się rozwiązać problemu, poziomem myślenia, na którym ten problem został stworzony". Zmodyfikowałem vegasa, nie pod względem danych, ale samej ich interpretacji - wyeliminowałem uznaniowość, i mam efekty. W ciągu ostatnich 3 dni zrobiłem dwa razy tyle (zakładając, że jeszcze zamknąłbym otwarte pozycje) ile vegasem w przeciągu dwóch pierwszych tygodni lipca . System będę dopracowywał: napiszę charakterystykę dla każdej pary, oraz zrobię wersje na trendy boczne opartą na vegas 1h. Ale jak na nieidealne warunki dla systemu, + 3 dni testowania jestem zadowolony jak nigdy .
-- Dodano: czw 24-07-2014, 11:26 --
[edit]
Pozamykało mi trochę pozycji. Ale 536 pipsów w 3.5 dnia ....
W tą sobotę rozwaliłem system. Jak ktoś mądry powiedział, "Nie da się rozwiązać problemu, poziomem myślenia, na którym ten problem został stworzony". Zmodyfikowałem vegasa, nie pod względem danych, ale samej ich interpretacji - wyeliminowałem uznaniowość, i mam efekty. W ciągu ostatnich 3 dni zrobiłem dwa razy tyle (zakładając, że jeszcze zamknąłbym otwarte pozycje) ile vegasem w przeciągu dwóch pierwszych tygodni lipca . System będę dopracowywał: napiszę charakterystykę dla każdej pary, oraz zrobię wersje na trendy boczne opartą na vegas 1h. Ale jak na nieidealne warunki dla systemu, + 3 dni testowania jestem zadowolony jak nigdy .
-- Dodano: czw 24-07-2014, 11:26 --
[edit]
Pozamykało mi trochę pozycji. Ale 536 pipsów w 3.5 dnia ....
Kanapka
Dzięki za odpowiedź. Pokombinuje
Ładne wyniki.
Możesz mniej więcej podać jakie miałeś/masz zazwyczaj wynik miesięczny w pipsach?
Na pewno słyszałeś o piramidowaniu. Stosujesz to ? Jeśli nie , to polecam Ci
pozdrawiam serdecznie
-- Dodano: pt 25-07-2014, 10:29 --
I jeśli możesz to prosiłbym o wrzucenie screenów z wejściami
Ładne wyniki.
Możesz mniej więcej podać jakie miałeś/masz zazwyczaj wynik miesięczny w pipsach?
Na pewno słyszałeś o piramidowaniu. Stosujesz to ? Jeśli nie , to polecam Ci
pozdrawiam serdecznie
-- Dodano: pt 25-07-2014, 10:29 --
I jeśli możesz to prosiłbym o wrzucenie screenów z wejściami
jak wam idzie vegas ? ja dopiero teraz go ogarnalem i wzialem sie za prace nad nim tylko ze od razu ruszylem na gleboka wode i zaczelem grac real. zobaczymy jak to wyjdzie
ktos tu z obecnych ma nowe doswiadczenia z vegasem ? cos sie zminilo w taktyce itp? dopiero probuje go opanowywac ale nowe rady mile widziane
ktos tu z obecnych ma nowe doswiadczenia z vegasem ? cos sie zminilo w taktyce itp? dopiero probuje go opanowywac ale nowe rady mile widziane