Ustalenie kto zamknął zlecenie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zakopiec
Gaduła
Gaduła

Ustalenie kto zamknął zlecenie

Nieprzeczytany post autor: zakopiec »

Witam.
Wczoraj miałem taką dziwną sytuację. Otwarte kilka pozycji na EUDUSD - zaznaczę że bez SL i TP - ważne.
Komputer włączony.
Wracam do kompa po kilkudziesięciu minutach pozycję zamknięte jedna po drugiej bez przerw.
Nikt nie miał dostępu w czasie gdy mnie nie było.
Nie mam skryptów na MT4, które otwierają czy zamykają wszystkie zlecenia od razu (te zostały zamknięte w jednej chwili), wszystkie z reki po kolei muszę otwierać, zamykać.

Na email otrzymałem odpowiedź, że to ja zamknąłem z mojego kompa.
Oczywiście wszystkie stratne pozycje. Margin nie mógł wystąpić ani inne ograniczenia finansowe.

Pytanie:
Czy jest możliwe ustalenie faktycznego autora zamknięć zleceń?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Ustalenie kto zamknął zlecenie

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

I tak i nie. Zależy jak dokładną informację potrzebujesz.

Po 1) Przeglądnij logi swojego mt4 (jeżeli masz tam info o zamknięciu zagadka rozwiązana - było to z Twojego mt4)
Po 2) Zapytaj z jakiego IP zostało zamknięte (jeżeli z Twojego to już Ty musisz ustalić co się działo. Nikt w Twoim domu/sieci nie siedzi i nie obserwuje)
Po 3) Możesz ewentualnie zapytać z jakiego klienta się logowano - może masz smartfon i tam mt4. Mogłeś przez przypadek coś wyklikać.

Jeżeli dostałeś odpowiedź że było to z Twojego kompa to zapewne było to z Twojego IP. Sprawdzałeś dokładnie jaki jest komentarz przy transakcji ?

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Pewnie w tym przypadku to się nie zdarzyło, ale kto wie..
Ja miałem kilka lat temu bezcenny wyraz twarzy kiedy obserwowałem kiedy mi się zamykają kolejne pozycje. Jak mi się wówczas wydawało bez mojego udziału.
Szybkie śledztwo doprowadziło do szokujących rezultatów. W MT4 ustawiłem skrót zamykający wszystkie pozycje. Było to "Ctrl C". Na moje nieszczęście nie kojarzyłem go z "Wordowym" kopiowaniem. Mój kolega, który również miał dostęp do platformy i obrabiał coś w Wordzie. Pracował na dwóch ekranach i przez pomyłkę użył tego skrótu na niewłaściwym ekranie. Popłynęliśmy wtedy na dwie średnie krajowe.
I tak niedrogo. Mogło być gorzej. :wink:

zakopiec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zakopiec »

Dzięki panowie. Sprawdzę logi itd. Co do skrótu nie ustawiałem żadnego chyba, że jest w MT4 po czystej instalce. Dodatkowo stało się to jak nikogo nie było przy kompie.
Jeszcze raz dzięki za bezcenną pomoc.

ODPOWIEDZ