MNI EURO-DOLLAR: Fundamental levels (orders, options, technicals),
$1.3300 Strong offers
$1.3260/80 Strong offers, especially at $1.3275/80
$1.3250 Strong offers/Option barrier
$1.3233/35 Area of recent highs Asia Jan30, NY Jan27 respectively
$1.32187 Wednesday high
$1.3200/20 Asian regional offers into $1.3200, more to $1.3220[/b]
$1.3197 Int.Day high Asia
$1.3134 ***Current mkt rate 0901GMT Thursday
$1.3133 Int.Day low Europe, Asia $1.3160
$1.3130/20 Medium demand/Stops mixed in $1.3125/15
$1.3100 Minor demand/Tech 61.8% $1.3026/1.3219
$1.3090 Stops
$1.3080/70 Medium demand/Tech $1.3072 76.4% $1.3026/1.3219
$1.3026 Wednesday low Europe
u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
SL daytraderów pewnie wycięło ale najważniejsza strefa dla shortów nienaruszona.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Masz to wrzucane na wykres automatycznie czy robisz to ręcznie?
Kiedyś myślałem o takim automacie który handlowałby prawdziwy popyt/podaż na rynku ale nie miałem dobrego źródła.
Kiedyś myślałem o takim automacie który handlowałby prawdziwy popyt/podaż na rynku ale nie miałem dobrego źródła.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
I tak i nie - dla automatu to musi być wszystko uporządkowane i usystematyzowane. Wystarczy jakaś głupota np. Belgian zamiast Belgium, "Bunds results" zamiast "German auction results" czy literówka i szlag trafia automatykę. Chyba, że masz Google za plecami
A potem jeszcze wagi dla poszczególnych zapisów.
A automat żeby sprawdzić czy działa musi mieć jeszcze jakąś historię - taśmę z zapisem po której może jechać. Ale skoro możesz skopiować i wkleić te poziomy tutaj jako tekst to może dałoby się to zautomatyzować?

A automat żeby sprawdzić czy działa musi mieć jeszcze jakąś historię - taśmę z zapisem po której może jechać. Ale skoro możesz skopiować i wkleić te poziomy tutaj jako tekst to może dałoby się to zautomatyzować?
To dałoby się zrobić pod warunkiem, że jest jedno, a porządne źródło. I najlepiej nie zmieniające formatu i sposobu prezentacji danych. Ściągnąć stronę www w MQL to nie jest problem. Choć może trzeba się pogimnastykować jeżeli jest chroniona hasłem.
Trochę jednak odjeżdzam od zasadniczeo tematu.
Dalej jedziemy w dół?
Trochę jednak odjeżdzam od zasadniczeo tematu.
Dalej jedziemy w dół?