u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

pawel2907 pisze:
Wirus pisze:
Mighty Baz pisze:a propos szkolen, nie znam człowieka o imieniu FXanonymous, ponoć sprzedaje wiedzę nabyta na moim kursie.
edit: delikatnie mówiąc, jestem zdegustowany tym zdarzeniem.
Nie zapłacił za szkolenie? Delikatnie mówiąc - nie rozumiem ;-)

nabytą na kursie - czyli za kurs zaplacone inaczej by sie nie odbyl

naprawde nie umiesz czytac ze zrozumieniem ze chodzi o sprzedaz wlasnosci intelektualnej dalej, widocznie bez zgodny autora ?
O co kaman z tym kursem? Jakieś info, link zapodajcie może?

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quote »

na edku na niższych TF sygnały na eski, na h1 jest potencjał na spadki. 1.3132 wydaje się być kluczowym poziomem
The secret of being boring is to say everything

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy sprzedają swój honor. Kiepska sprawa.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Mój poranny dzienny anal dla EUR USD. :wink:

PS. Proszę o wybaczenie. Pomyliłem zakładki w przeglądarce :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quote »

quote pisze:1.3132 wydaje się być kluczowym poziomem

bronią się ładnie..
Nie dali radę
The secret of being boring is to say everything

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Dziś na edku to eldorado. Najpierw DN z M30 i od razu przy TP2 UP w drugą stronę z M5...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

pawel2907 pisze:naprawde nie umiesz czytac ze zrozumieniem ze chodzi o sprzedaz wlasnosci intelektualnej dalej, widocznie bez zgodny autora ?
Bez przesady. Gdyby to miało działać w ten sposób, to nigdzie nie pojawiłby się nowy nauczyciel. Naturalną koleją rzeczy jest, że ktoś nabywa wiedzę, a jak czuje, że może i potrafi przekazać ją dalej - robi to. I nie widzę sensu strzelania z tego powodu focha ;-) ani podnoszenia rejwachu, poza zwykłym pieniactwem.
Jeśli jednak ktoś opracował coś oryginalnego, doszedł do tego własną drogą, bez wzorowania się na innych - co jest raczej nierealne, bo musiałby nic w życiu nie czytać, nie chodzić do szkoły itp - to niech to opatentuje, wtedy będzie mógł zgłaszać zastrzeżenia.
Nie słyszałem, żeby ktoś opatentował korzystanie z opracowanych przez kogoś innego wskaźników ;-)

parr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: parr »

Jednak jeśli ,ktoś (tu MB) ewidentnie prosi (i jest to jeden z warunków szkolenia) by nie rozpowszechniać przekazanej na szkoleniu wiedzy,a uczeń to robi to jest to ewidentne złamanie zasad i zwykłe chamstwo.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

parr pisze:Jednak jeśli ,ktoś (tu MB) ewidentnie prosi (i jest to jeden z warunków szkolenia) by nie rozpowszechniać przekazanej na szkoleniu wiedzy,a uczeń to robi to jest to ewidentne złamanie zasad i zwykłe chamstwo.
Z tym mogę się zgodzić, możemy to rozpatrywać w kategoriach moralnych. Jednak mam dwie uwagi:
- gdzie w grę wchodzą pieniądze, tam nie ma zasad ani moralności;
- jeśli ktoś idzie na naukę do ucznia zamiast do mistrza, to sam jest sobie winien ;-)

PS Nie wiem czego uczy MB i jakich tajemnic tak strzeże, ale nie uważam, żeby kluczem do sukcesu były tajne zaklęcia, raczej zrozumienie zasad i działania wskaźników. A tego nie da się mechanicznie przekazać, więc dziwię się, czemu MB strzela focha ;-)

parr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: parr »

A moim zdaniem właśnie chodzi o zasady,zaufanie. Podobno "Słowo warte więcej niż pieniądze",lecz jak widać nie dla wszystkich..Nie dziwię się reakcji MB.Umówił się na coś z FX A. ,a ten złamał umowę (choć MB ma wyjaśnić czy do złamania umowy doszło).

MB pewnie nie uczy magicznych zaklęć.Ale widocznie dobrze przekazuje zasady i swój sposób gry.

Zablokowany