pvq.pl pisze: ↑03 mar 2021, 10:23
@ninja a wyjaśnisz mi kiedy będzie tanio? Każdy o tym gada i piszę, ale nikt nie potrafi jednoznacznie odpowiedzieć. Wartość towaru ustala sprzedawca, ale na rynku to tak nie działa, i coś co jest drogie może być jeszcze droższe.. Coś co jest tanie nadal może być tańsze.. Nie ma czegoś takiego jak tanio-drogo. Wymyślił sobie to ktoś w mediach bo dobrze brzmi a masa to chwyciła i powtarza. A jeśli ktoś chce się sprzeczać to niech pomyśli o ropie naftowej.. Kiedy było tanio a kiedy będzie drogo? I bez farmazonów typu bla, bla, bla anomalia, manipulacja, covid itd etc. Uczeni analitycy ponad 2 miesiące temu publicznie mówili że ropa jest już nadmuchana jak Bańka.. Mówili że zaraz pęknie... To ja się pytam czemu teraz jest drożej niż wtedy gdy już było drogo według co niektórych? Funt będzie rósł tak długo że wszystkim zęby powybija, trzeba się dostosować do tego co jest tu i teraz
Pisałem nieraz, ale mogę powtórzyć:
Tanio jest wtedy, gdy następuje swing, czyli że poprzedni trend spadkowy zostaje przełamany i korekta tego przełamania już nie tworzy nowych niższych dołków, a trend się buduje wzrostowy czyli, że inaczej opór staje się wsparciem.
GBPUSDDaily.jpg
Tu nie trzeba wielkiej filozofii, żeby widzieć gdzie się zaczął obecny trend wzrostowy i gdzie cena jest obecnie.
Tak, cena może jeszcze wzrosnąć, albo i nie.
Rzecz w tym, że nikt tego nie wie.
Wiemy tyle, że obecnie cena jest w okolicach istotnych historycznych oporów.
Czyli, nie jest to czas na kupowanie śmierdzącego towaru, a na sprzedawanie, w tym kontekście też za wcześnie.
Pytanie brzmi, dlaczego ludzie wybierają śmierdzące, niejasne sytuacje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.