Tworzenie systemu generującego sygnały

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
malygracz
Bywalec
Bywalec

Tworzenie systemu generującego sygnały

Nieprzeczytany post autor: malygracz »

Po lekturze kilku poradników i opracowań a także wątków na forum, wywnioskowałem że lepiej stworzyć system transakcyjny od podstaw, pod własne możliwosci czucie rynku, niż kopiować i powielać coś co kiedyś działało u kogoś a nie koniecznie musi teraz zadziałać u nas.

Aby jasno zdefiniować zasady otwarcia pozycji chciał bym na początku po testować kilka wskaźników np.

-Średnia ruchoma SMA55 i ruch ceny. Cena przebija średnią od góry, sygnał do zajęcia pozycji krótkiej, cena przebija średnią od dołu sygnał do zajęcia pozycji długiej.
Obrazek
Wiem że to banał i nie można grać z czegoś takiego ale chciał bym przetestować kilka takich wskaźników, być może kilka wybrać i dołożyć do tego jakieś świece, wsparcia/opory trendy czy formacje cenowe, znowu potestować itd.itd. ale chodzi mi konkretnie o to czy mogę to w jakiś prosty sposób zaimplementować do mojej platformy (MT4) tak abym ona dawała mi sygnały w momencie gdy spełnione zostaną przyjęte warunki wejścia w rynek (np. w momentach gdzie pojawiają się białe strzałki na wykresie z obrazka) czy trzeba to programować w MetaEditor??

I nie mam namyśli żadnego robota EA tylko zwykłe generowanie sygnałów przez platformę (zamiast wpatrywania się godzinami w monitor, przeskakiwania między parami i wyczekiwaniem na spełnienie warunków wejścia) a później już wejście w rynek z ręki i samodzielna kalkulacja wielkości pozycji, ustalanie SL i zamykanie pozycji bądź ustawienie TP

ODPOWIEDZ